forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Iun 15, 2026 1:47 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 409 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cum va fi iarna 2012-2013?
MesajScris: Mie Oct 10, 2012 6:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Astept si eu sa vad ce zic si pentru iarna asta care vine,daca si acum mai nimer inseamna ca sunt chiar buni da-i incolo :)

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 6:36 pm 
Poate asteapta sa vada unde zboara pasarile migratoare, inspre nord sau sud. :lol:
Eu mi-as dori o iarna mai blanda dar daca nu am inghetat in februarie ma indoiesc ca nu m-as adapta la o iarna prelungita polara.
E adevarat, sunt de luat in calcul nenumarate variabile, complicata povestea.
Vom vedea, la o adica daca intr-o zi ar veni sfarsitul lumii se intrerupe lumina si gata, nu mai are cine sa-si bata capul cu toate teoriile.
Cu disparitia ghetii de la polul nord sau sud de exemplu, insa o mini ice age ar reface calota cat ai zice peste, incalzirea asta globala progresiva nu poate tine etern, e normal ca intr-o buna zi se va incheia si atunci ne asteapta gerul nonstop.
Oricum ar fi e o minune viata asta, pacat ca nu stim, unii, s-o apreciem la adevarata valoare.
Dupa parerea mea raiul e aici, acum, pe pamant, nu asteptati viata de apoi, e ca in vorba aia, nu da pasarea din mana pe vrabia de pe gard.

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 7:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iti plac discutiile asa,existentiale :) Oricum o iarna cu zapada si bineinteles cu viscol pentru cei din zonele vizate(gogulica ar fi overjoy) ar fi bine sa fie,dar din decembrie si pana in martie,sau din noiembrie pana in aprilie cum doresc multi de pe forum :lol:

Sus

MesajScris: Mie Oct 10, 2012 9:16 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Roberta scrie:
Andrei87 scrie:
Voi m-ati dat gata cu termenii astia... :)

Roberta, la ce facultate te-ai gandit sa dai? Ai intrat in clasa a 12-a, nu?

Probabil ca trebuie facultatea de fizica,geografie sau matematica pentru un post la ANM,insa doar pentru pasiune,nu stiu cat se castiga.Sau,daca apoi poti aplica in strainatate,poate se merita,nu stiu...

Nu se castiga cine stie ce la ANM (in jur de 900 lei un incepator), dar e un punct de plecare si ai face ceea ce-ti place. Numai sa nu te complaci, aia-i toata treaba. Aaa, si daca gasesti posturi libere, ca dinozaurii astia trag cu dintii pana la moarte.
Poti sa aplici si la o universitate buna din afara, dar pentru asta trebuie sa ai medii foarte bune si BAC la fel, ideal ar fi sa prinzi o bursa. In cazul asta sansele de reusita in viata cresc considerabil. La unii avantul tineresc le reuseste (mai putini), la altii nu (majoritatea). Eu sper ca tie sa-ti reuseasca.

P.S. pune si tu spatiu dupa semnele de punctuatie, e destul de greu de citit asa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 11, 2012 1:09 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu gandesc cel mai pozitiv dpdpv existential, raiul este si acum aici dar va fi si dincolo poate si mai si, ca nu vreau un happy-end ci un "happy to be continued" perpetuu. :D

Cei care dau pasarea din mana pe cioara de pe gard sunt monahii (ironica asemanarea paronimica cu monarh) dar zic lasa ca sunt buni si aia pentru ca se roaga si pentru noi. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 4:12 pm 
Am urmarit cu oarecare stupefactie ultimele doua rulari CFS, (am lasat spatiu dupa virgula la cererea lui Andrei 87) si chiar daca nu se vor adeveri ele exprima clar temerile mele.Ei bine, de asa ceva ma tem ca se va intampla. Deja temperaturile se apropie de minus 50 de grade in nordul Rusiei si viscole la noi. Nu vreau sa atrag iarasi critici, e doar o rulare ce poate fi infirmata de urmatoarele insa pericolul exista.
In ceea ce priveste facultatea eu vad cam asa:1) O faci pentru ca da bine intr-un CV. 2)O faci ca sa te specializezi intr-un domeniu.
Din pasiune as face una ce m-ar apropia de meteorologie, dar din punct de vedere practic as urma ori dreptul (necesar unui politician cu minime pretentii) ori o facultate tehnica.Chiar lucrez la niste schite ale unui motor cu totul nou pentru un prototip si eventual o inventie (brevet) impreuna cu cativa prieteni si am descoperit cumva si lumea tehnicii.Nu pot sti ce se va intampla daca totul merge bine, sponsor avem.Poate ca pentru mine totul se intampla prea repede. Daca merge bine,veti simti asta in viata dvs. de zi-cu-zi,noi nu pierdem timpul.Poate ca sfarsitul lumii va veni,dar lumina nu se va stinge.Vedeti, cu totii vom muri, pe rand.Multimea va ramane.La fel e valabil si reversul...poate ca va pieri si multimea deodata, dar tot vor ramane cativa.
Scuze pentru abaterile de la subiect.Avem ceva sprijin in parlament pentru perdelele de protectie,dar sanse minime pentru toamna asta pentru proiecte mari.Pentru voluntariat va puteti inscrie la rubrica speciala proiecte mediu, sunt URL-uri acolo. Multumesc anticipat.

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 5:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cel mai bine se castiga in corporatii, pe posturi de inginer, IT-ist, supervisor etc - mai ales in Bucuresti. Pe firul asta trebuie sa mergi tu, mai ales ca, mai nou, sunt promovate femeile in astfel de locuri. Eu zic sa tai din fasa ideea cu politica, pentru a nu fi dezamagita mai incolo. Altfel, nici pe partea cu tehnologia nu prea ai un viitor, poate doar daca esti absolvent al MIT. Trebuie sa gandesti practic, nu doar cu sufletul. Daca ai un job din care castigi bine poti sa iti intretii si pasiunile. Daca ai un job care iti place dar nu castigi bine nu poti sa iti intretii pasiunile. Daca ai parinti mai instariti pot sa te ajute sa incepi o mica afacere. Cam asa sta treaba.
Eu nu am avut noroc de nimic din toate astea pana acum. Tocmai de aceea mai raman un pic aici sa vad daca reusesc sa pun bazele unui business in fotografia de evenimente, daca nu merge, afara cu mine.

Sus

MesajScris: Joi Oct 11, 2012 5:39 pm 
Indraznim sa visam la o super-afacere si aici e dilema! Daca reusim super-afacerea, de ce mai trebuie super-scoala? De aceea am zis mai sus ca totul parca merge prea repede pentru mine. Poate veti rade, dar eu ma gandesc foarte serios la toate astea.Sper sa gasesc cat mai curand un raspuns.Daca vom reusi cu super-afacerea veti afla, desigur, va fi spre binele tuturor. Dar in acelasi timp stiu ca scoala nu trebuie abandonata.Iar politica asta parca e ceva ce pare sa ma impinga de la spate.Nu vreau sa discut aici ce proiecte as vrea sa incerc sa fac.Sau macar sa imping pe altii, cum o fac acum cu perdelele de protectie.Am citit undeva ca un copil de 13 ani a reusit sa faca o asociatie, sau cam asa ceva si a plantat un milion de pomi.Desigur, singur nu putea, dar la imboldul lui s-au infiintat si alte asociatii, fiecare cu planul de a planta cate un milion de pomi.URL-ul e undeva la sectiunea "perdele de protectie"

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 10:51 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Roberta, imi poti spune si mie temerile tale? Cum crezi ca se va prezenta iarna cacre va veni?vom avea parte de precipitatii sau va fi o iarna uscata?

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 2:43 pm 
Temerile mele au fost initial ca aceasta iarna ar semana foarte mult cu iarna trecuta. Adica tarzie, scurta si intensa. Dar, tinand cont de ceea ce s-a intamplat cu gheata polara pana acum, ma tem ca va fi o iarna mult mai aspra, greu de depasit.Cel mai mult ma tem insa ca va fi o tendinta spre ierni grele cu un varf spre 2030-2035. Oricum va fi aceasta iarna, va fi un imens material de studiu. Nu stiu daca intelegeti importanta momentului, tinand cont ca banchiza arctica nu numai ca a avut un minim istoric, dar a fost cu mult mai restransa decat era de asteptat.
Iar faptul ca a ajuns acum sa aiba aceiasi extindere ca anul trecut la aceiasi data nu are cum sa nu dea de gandit. Si asta numai datorita efectelor de feed-back.
Din fericire sunt doar pareri personale, dar ceea ce se va intampla in continuare va fi demn de o teza de doctorat.

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 3:10 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sa te auda Cel de Sus. :)

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 4:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mare mi-ar fi mirarea sa fie o iarna cine stie, bine ar fi sa fie asa cum zici tu Roberta,nu m-as supara chiar deloc.Parca vad insa ca nu se instaleaza blocajele si avem o circulatie predominant vestica,nu vreau sa fiu gura rea bineinteles :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 12, 2012 4:44 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vestica a fost circulatia anul trecut pana in momentul cheie din 25 ianuarie si era o mizerie de iarna nici autentica si nici calda ca 2006-2007. Daca iarna 2012-2013 va fi idem cu precedenta atunci si vara 2013 va fi orientala ca la moschei. :twisted:

Ideala pentru mine ar fi o vara fierbinte cu scurte episoade mai reci presarate de furtuni violente, nu mai mult de 2 zile de racoare si apoi din nou 40 de grade, cate 1-2 saptamani de canicula urmate de ruperi de nori si tot asa. Adica ca 2012 la temperaturi (sau mai mari) plus furtuni.

Ierni ca 2011-2012 plus viscole la mine si veri ca 2012+furtuni, combinatia perfecta. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Oct 12, 2012 5:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

As vrea o iarna cu multa zapada in toate cele 3 luni, eu nu am pretentii de viscole ca se intampla rar.De obicei dupa ce ninge foarte mult,daca se reorienteaza circulatia pe NV-SE imi baga un ground blizzard ca in aceasta iarna de a blocat toate masinile prin parcari :lol: La randul tau Nea' sa inveti sa nu prea ai pretentii de viscole ca in zona ta sunt cam rare, de obicei esti prea la vest pentru asa ceva, asa ca sa te multumesti cu ninsori abundente si linistite :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 12, 2012 5:12 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sunt rare, sunt rare, dar si cand sunt frate ce bestiale pot fi viscolele de Olt, februarie 1991 m-a marcat vesnic, insa si noiembrie 1993 si prin 1995 sau 1996, anii '90 probabil au fost cei mai viscolosi din istoria masuratorilor aici.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 409 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]