La temperaturile minime absolute sunt cateva erori, de exemplu la Constanta minima absoluta nu era doar de -17,4. Nu stiam de acel -38 de la Joseni din 1963. Vad ca e scoasa in 2008 cartea, ar fi putut sa puna si minimele din ianuarie 2006 si maximele din iulie 2007, sau precipitatiile din 2004 si 2005. Numai bibliografie veche de cand lumea e acolo.
La Cluj au cazut in 1990 doar 288 mm, si se vorbeste ca 2000 sau 2003 au fost cei mai secetosi ani.
Am gasit si o gafa:
"Comparativ cu datele medii de producere a îngheŃului, toamna, bruma poate apărea fie concomitent cu îngheŃul, fie ceva mai târziu dar niciodată mai înainte. Aceasta datorită faptului că pentru producerea brumei sunt necesare temperaturi negative."
Inca o chestie "faina":
"De asemenea, în perioada 23-27 februarie 2007 drumurile au fost închise în Moldova din cauza viscolului, în unele locuri zăpada depăsind un metru iar temperaturile au scăzut sub -20°C"
Am avut asa ceva in 2007? La temperaturi au nimerit-o dar la zapada sigur nu. Dintre toate viscolele severe ale secolului trecut, au ales (si) o prastie de ninsoare de sub 20 cm din cel mai cald an posibil.

In rest, am citit, ma asteptam la mai multe date si mai concrete/corecte. Nu prea a fost orientata catre statistica lucrarea asta. Probabil ar fi fost buna harta aia cu stratul de zapada dar care nu apare in doc.