mircead scrie:
A iesit prognoza accuweather...pt noi temperaturi normale si precipitatii peste medie( ceva in genul prognozat si de ECWMF).
http://www.accuweather.com/en/weather-b ... ast/972170O prognoza de bun simt, care ar putea indica faptul ca va fi iarna Ardealului. Totusi, se contrazic un pic cand spun ca Mediterana va fi activa, temperaturile pe medie si va ploua. In mod normal ar trebui sa ninga pe temperaturi normale iarna, nu sa ploua...in fine. Poate se refereau mai mult la zonele adiacente Mediteranei. Pe mine locuind in Cluj un astfel de setup ma avantajeaza, teoretic. Ce reiese din prognoza si de ceea ce mi-e si mie frica e ca nu prea vom avea parte sezonul asta de outbreak-uri arctice din Siberia sau Scandinavia (cea din urma are ceva sanse, totusi). Astfel, chiar si in cazul unei furtuni de zapada care va lasa strat consistent, este posibil sa vina imediat dupa o dorsala tropicala care sa-l topeasca; ma astept la numeroase astfel de succesiuni. E bine si asa, pentru ca la configuratia barica care se prefigureaza, nu ar lipsi mult sa avem numai dorsale tropicale, e la limita, win-lose; sper sa nu fie cazul.
Ar intari si ce spuneam eu acum cateva saptamani, si anume ca extracarpaticul nu prea ar avea sanse de un viscol serios sezonul asta, si ar aduce oarecum cu 2008-2009 (si la sezonul acela am facut referire acum ceva vreme).
Oricum, parerea mea este ca iarna se va instala lent, nu brusc ca anul trecut sau ca in alti ani din deceniul trecut.