forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 11:05 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Depresiunea extratropicala Nanni
MesajScris: Sâm Mar 22, 2008 9:00 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Din cate se pare de maine seara si pana miercuri inclusiv vremea va fi foarte placuta pt noi pasionatii de meteorologie deoarece practic..cum se spune la fotbal avem actiune.Luni si marti vor fi ploi se pare insotite de descarcari electrice in majoritatea regiunilor,vant puternic,presiunea foarte scazuta,luni centrul depresiunii se va afla deasupra noastra si presiunea va fi undeva intr-e 980-985mb,iar de marti seara cand trecem pe partea rece a depresiunii va fi o invazie foarte puternica de aer polar care miercuri va produce o racire accentuata in majoritatea zonelor si cel putin in jumatatea de nord si de vest vor fi lapovite si ninsori.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 22, 2008 9:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da , destul de interesant ciclonul " Nanni ".Presiunea scazuta va favoriza dezvoltarea de nori cumulonimbus si aparitia oficiala din punctul de vedere al anemeului a primelor descarcari electrice :))

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Sâm Mar 22, 2008 10:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aceste vesti sunt minunate pentru mine. Daca ma simt bine, pentru mine nu exista ceva mai placut decat urmarirea norilor aducatori de ploaie. Poate ca nu o sa ma creada nimeni sau o sa para ca exagerez, dar recunosc ca cele mai mari bucurii le-am avut in timpul ploilor de vara. Imi place foarte mult la mare, la munte, sa ascult muzica, sa scriu, sa ma uit la documentare stiintifice, dar nimic din toate acestea nu mi-a adus satisfactii asa de mari precum fenomenele generate de norii cumulonimbus. Sunt extrem de spectaculosi si grandiosi, spectacol mai reusit pentru mine nici nu exista ! Stiu ca aceste fenomene au si multe parti rele, chiar devastatoare pe care le regret sincer, insa de mica am invatat sa apreciez si parte buna si frumoasa a fenomenelor atmosferice.

Concluzia e ca nu degeaba a scazut asa de mult presiunea atmosferica, acum la ora 21 si 10 este de 742 mmHg, asa arata barometrul meu. Adica vor fi sanse sa vina ploi sub forma de averse si la Bucuresti. Ar fi excelent, nu a mai plouat de loc in ultima vreme, orasul e plin de praf din cauza nenumaratelor santiere in lucru, si e bine pentru toata lumea daca se mai improspateaza aerul. Sa vedem ce va fi !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 23, 2008 2:41 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

in spatele ciclonului care ne va lovi maine,in nordul extrem al europei mai exact in orasul nikkaluokkta din nordul suediei azi dimineata a fost un noru record absolut de frig pentru a 2-a jumatate a lunii martie,nu mai putin de -40.8 grade,care totodata reprezinta si cea mai scazuta temperatura inregistrata in europa in aceasta iarna...23 martie...prima zi de primavara..

Sus

Subiectul mesajului: Ciclonul
MesajScris: Lun Mar 24, 2008 12:31 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Din ce am vazut deja pe unele site-uri, s-a racit destul de tare in tari ca Germania, Cehia, estul Frantei nordul Italiei. Aici sunt asteptate ninsori in urmatoarele zile, deci ne putem astepta si noi la ninsori pe urmatoarele zile, cel putin in nord vestul tarii.

Sus

Subiectul mesajului: MESAJ
MesajScris: Lun Mar 24, 2008 1:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ACUM, LA ORA 13, PRESIUNEA ATMOSFERICA A SCAZUT LA BUCURESTI LA 738 mmHg !
CRED CA ESTTE UN RECORD DE PRESIUNE SCAZUTA LA BUCURESTI, INSA ASTEPT CONFIRMARILE CELORLALTI, CARE SUNT MIA BINE INFORMATI :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 24, 2008 2:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ema, presiunea masurata de barometrul tau (738 mmHg = 983 mb) este cea absoluta. Daca o reducem la nivelul marii obtinem presiunea relativa de 993 mb = 745 mmHg. Aceasta este intr-adevar cea mai scazuta inregistrata la Bucuresti anul asta, dar (dupa wunderground) recordul de minima presiune din ultimii 12 ani s-a inregistrat pe 23 aprilie 2001 cand au fost 989 mb la Bucuresti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 24, 2008 5:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu siguranta recordul ultimilor 12 ani a cazut azi, se asteapta ca presiunea la nivelul marii sa atinga 985 mb in zona Bucuresti in seara aceasta, ceea ce ar insemna ca barometrele vor indica presiuni de 974-975 mb, respectiv 730-731 mm coloana mercur.

Sus

MesajScris: Lun Mar 24, 2008 6:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O sa mai scada presiunea? Acum sunt 733 mmHg :D
Cu putin noroc, poate mai scade, sunt foarte curioasa sa vad daca se va intampla asa si ce fenomene vor aparea.

Sus

Subiectul mesajului: Presiunea atmosferica
MesajScris: Lun Mar 24, 2008 10:09 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

In Rm Valcea presiunea a scazut in 5 ore 12 mb. La orele 18,19 presiunea era de 984 mb.
conform: www.wunderground.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 12:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
in spatele ciclonului care ne va lovi maine,in nordul extrem al europei mai exact in orasul nikkaluokkta din nordul suediei azi dimineata a fost un noru record absolut de frig pentru a 2-a jumatate a lunii martie,nu mai putin de -40.8 grade,care totodata reprezinta si cea mai scazuta temperatura inregistrata in europa in aceasta iarna...23 martie...prima zi de primavara..

Sorin consemna duminica un lucru foarte interesant: cea mai scazuta temperatura a iernii in Europa -40.8 grade s-a inregistrat pe 23 martie...

Ce parere aveti despre acest lucru, cat de neobisnuit este el si mai ales carui fapt se datoreaza?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 12:47 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pai este clar ca ne confruntam cu o dereglare a climei. Si in Romania de la 25 de grade cate au fost ieri, s-a atins pragul termic al unei zile de vara (undeva in Turnu Magurele parca) , s-a racit brusc. Sa ai 2 anotimpuri intr-o zi mi se pare chiar ceva extrem. Duminica si ieri de dimineata puteai sa iesi in tricou dupa aceea la cojoc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 2:02 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eu am tot spus...parerea mea e ca la nina...incredibil de puternicaa facut toate aceste anomalii in nordul europei...pt ca in romania nu sunt chiar asa de mari anomalii...este normal ca in martie..sa fie si zile de vara..si zile de iarna..insa in nord..a fost ceva cu totul deosebit toate din cauza la nina care deregleaza intreg sistemul de circulatie atmosferica,efectele sunt foarte multe si foarte accentuate si pe asta ma bazez cand spun ca la vara nu va fi din nou seceta si asa calduri mari..plus ca nu tin minte sa fi fost vreodata 2 veri la rand la fel de calde si de secetoase cum a fost cea de anul trecut...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 11:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sa ma scuzati, dar eu fac parte din categoria scepticilor, adica nu ma grabesc sa clasific anumite evenimente meteorologice drept semne ale unor schimbari sau dereglari climatice. Mai intai ca intr-adevar, luna martie este o luna a extremelor; ca anotimp de tranzitie este normal ca inceputul primaverii sa inregistreze asemenea variatii care sa duca de la vara la iarna uneori pe parcursul unei zile. Daca va duceti aminte de Fratii Jderi ai lui Sadoveanu, carte bine documentata din cronicile istorice ale sec. XV, si acolo sunt descrise viscole care vin "din senin", chiar in luna aprilie (ex. de Sfantu Gheorghe), dupa zile calde varatice.
Cat despre minima absoluta a iernii inregistrata in martie in Suedia, sunt mai multe lucruri de spus:
1. Scandinavia a avut o iarna blanda pana acum, racirea survenita in martie, desi tardiva, a dezlantuit potentialul unor zone depresionare din aceasta tara, similare cu estul Transilvaniei de la noi, de a genera minime spectaculoase; sa nu uitam ca in nordul Suediei martie este o luna de plina iarna inca.
2. temperatura suprafetei oceanelor din zonele temperate si polare atinge un minim in luna martie, din cauza inertiei termice, asa ca masele de aer arctic originand din Groenlanda sau de pe banchiza arctica sufera un mimin de incalzire la traversarea Oceanului Atlantic in aceasta luna; impactul lor in Scandinavia, primul teritoriu intalnit de obicei, este deci acum la un maxim

Sus

MesajScris: Sâm Mar 29, 2008 9:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

IN ACEASTA SEARA, LA ORA 21 VA FI LA DISCOVERY CHANNEL O EMISIUNE INTERESANTA CU VANATORII DE TORNADE.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]