|
Era monstruos, crede-ma, poate om gresi anul, oricum inainte de 1992-scoala, imi amintesc perfect ce am tot descris mai sus si cu alte ocazii, a fost poate cel mai puternic vant din zona mea, doar 5 august 2006 a mai rupt stalpi de beton pe camp, viscolul a smuls din pamant stalpi de lemn, mi-i amintesc si cazuti pe strada, cu "ciocanili alea sparte", adica izolatorii de sticla, asa le spunea bunica, la 2 zile dupa viscol strat de zapada nu prea mai era (iceage spunea de topire rapida), mergeam cu bunica sa ia apa (eram destul de mare deci) si stiu stalpii cazuti pe drum.
Vecinii de peste strada povesteau la masa despre explozia firelor de curent, viscolul nu se terminase cand o alta vecina, zisa Lishca, era la mine, se uita pe geam si zicea "Ia uite pluta aia cum se indoaie in vant", un copac din fata casei.
In primul weekend de dupa viscol au venit ai mei de la Slatina, au discutat la lumina lampii, "am vazut cum erau parii" zicea fratele meu care avea 11-12 ani, pari erau numiti stalpii aia. Au dormit o noapte acolo si a doua zi a venit curentul, maica-mea a strigat "a venit curent electric", fiind prima data cand am auzit aceasta sintagma, pana atunci stiam doar de lumina sau curent.
_________________ Toata noaptea, pana in zori, voi citi in foc si flori, voi citi si voi vraji, ca sa aflu ce va fi. Am fost la Vulpeni.
|