forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 4:11 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 18, 2012 2:37 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

bygy007 scrie:
eu vreau , ca intre 7 si 10 februarie sa ninga frumos la munte , apoi dupa poate sa vina vara , ca m-am saturat de vremea asta , vreau sa merg la bermude si mineca scurta

Hoooo, ca mai e pana in mai, doar stii ca in aprilie nu vezi mai mult de 15 grade maxima, dracu sa o ia de clima prea temperata. :evil:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Prognoze
MesajScris: Mie Ian 18, 2012 9:27 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

ultima rulare GFS e trista!dar - avand in vedere ca americanul isi schimba prognozele brusc...cu fiecare rulare - nu sunt motive de ingrijorare...cel putin deocamdata :)

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 10:15 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Atat ECMWF cat si GFS vad incalzire in altitudine spre sfarsitul intervalului de prognoza. Dar pana atunci...urmeaza frisca in Ardeal.

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 10:49 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu cred ca o sa mai avem ceva interesant dupa ziua de joi....si ma refer la toata iarna.Lasand la o parte erorile, din ce in ce mai dese, ale modelelor - care habar nu au....pe un interval mai mare de 2-3 zile (si spun 2-3 zile cu indulgenta) - deci habar nu au ce se intampla.Incep sa cred ca prognozele - la toate modelele - sunt facute in felul urmator: se ia un copil, se pune inaintea unui computer cu harta europei...apoi i se da mana libera de a colora acea harta in ce culori doresc.....si iata cum se face o prognoza :) Ce vreau sa spun suna in felul urmator: nu ma convinge nimeni ca ceea ce fac ei acolo e o chestiune profesionista. :wink:

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:07 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Dany scrie:
nu ma convinge nimeni ca ceea ce fac ei acolo e o chestiune profesionista. :wink:

Ce crezi ca ii face pe astronomi (spre exemplu) mai profesionisti decat pe meteorologi?

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:21 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Dany scrie:
Nu cred ca o sa mai avem ceva interesant dupa ziua de joi....si ma refer la toata iarna.Lasand la o parte erorile, din ce in ce mai dese, ale modelelor - care habar nu au....pe un interval mai mare de 2-3 zile (si spun 2-3 zile cu indulgenta) - deci habar nu au ce se intampla.Incep sa cred ca prognozele - la toate modelele - sunt facute in felul urmator: se ia un copil, se pune inaintea unui computer cu harta europei...apoi i se da mana libera de a colora acea harta in ce culori doresc.....si iata cum se face o prognoza :) Ce vreau sa spun suna in felul urmator: nu ma convinge nimeni ca ceea ce fac ei acolo e o chestiune profesionista. :wink:

No, s-a mai lamurit cineva cum sta treaba cu prognozele pe termen mediu si lung.Recomandare: Ignora acele harti.Ia-ti un sait, eu spre exemplu merg pe myforecast.com, te uiti la prognoza pana la 15 zile, iti faci o idee despre o oarecare tendinta, insa totusi incearca sa-ti opresti privirea pe la zilele 8-10 totusi.Apoi urmareste cu atentie pana la maxim 48 de ore.Nu vei mai fi dezamagit.Eu asa procedez de vreo 2 ani.

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 12:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asteptarile mele privind iarna 2011/2012 au fost reduse inca de la inceputul calendaristic si s-au bazat pe prognozele constante ale ansamblurior CFS (ver 1 si 2) si UKMO/Hadley unit. Am spus demult ca orice ninsoare va fi un dar in aceasta iarna si cel putin pentru sud s-a confirmat. Performanta foarte buna pana acum a ansamblurilor in prognozarea corecta a fazei AO si NAO, si a anomaliilor termince generate de acestea in emisfera nordica.

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 12:25 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu ca noi...cei din intracarpatic...am avut foarte multa zapada - dar totusi..a fost si este ceva.Totusi raman mirat : sa treaca iarna asta fara niciun viscol in sud si in est?Noi - aici in Sibiu - primim mai multa zapada de la ciclonii din mediterana...decat de la cei atlantici, etc.desi contrazice teoria climei din aceasta zona...dar astea sunt observatiile mele.cand frontul are deplasare nv-se ...suntem adapostiti, ocoliti de precipitatii abundente.avem o intensificare a ninsorilor - e adevarat - pe circulatia n-s. dar....atat cat nu este curgere pericarpatica - ce aduce deobicei foehn in zona noastra...cele mai multe ninsori le primim de la ciclonii din mediterana...care vin direct din s, sv, si chiar s-e, e...atunci cand se imbogatesc cu umezeala din marea neagra. peste 20 de cm zapada luam, de obicei, de la aceste cicloane.Tare imi este teama ca am cam pus punct iernii cu acest episod semi-sever! :(

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 1:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dany scrie:
cand frontul are deplasare nv-se ...suntem adapostiti, ocoliti de precipitatii abundente

nu sunt de acord cu afirmatia aceasta ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 18, 2012 1:31 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, fara nici un viscol in sud si est, 2006-2007 a fost idem, nu stiu de 2008-2009 daca a avut macar in Sholdova ceva ce se poate incadra la viscol ca la Slatina sau Bucale nu a fost nici un viscol.

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dany scrie:
ultima rulare GFS e trista!dar - avand in vedere ca americanul isi schimba prognozele brusc...cu fiecare rulare - nu sunt motive de ingrijorare...cel putin deocamdata :)

Cred ca esti primul care spune asa GFS-ului. :lol: Despre Ecmwf se zice constant "europeanul", dar "americanul" suna ciudat. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

doodoo scrie:
Dany scrie:
cand frontul are deplasare nv-se ...suntem adapostiti, ocoliti de precipitatii abundente

nu sunt de acord cu afirmatia aceasta ...

Are dreptate. Numai daca retrogradeaza Sibiul ia ceva mai serios.

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

pe circulatie de NV cine apara oare sibiul ? ca apusenii sunt departeeeeeeeee...si pana la sibiu precipitatiile se refac lejer...
in schimb pe circulatie sudica peretele se cheama meridionalii ...

Sus

MesajScris: Mie Ian 18, 2012 11:57 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sibiul continua sa fie in umbra Apusenilor chiar si de la distanta aceea. Desi e la limita, orasul Fagaras de exemplu pe aceeasi circulatie poate avea zapada beton, dar la Sibiu e mult mai greu. Doar uitandu-te pe harta fizica si imaginandu-ti circulatia de NV iti dai seama de lucrul asta.

Sus

MesajScris: Joi Ian 19, 2012 12:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

nush, raman circumspect, realitatea ne va spune ultimul cuvant...
vrei sa spui ca sibiu e la fel cu alba sau turda ? nu cred asa ceva...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]