@ redeme, cu privire la discutia din topicul cu starea vremii in Europa
Imi place si mie gerul si chiar destul de mult.De strat de zapada se stie, cat mai mare, dar toata chestia se rezuma ca la un moment dat ajunge sa ma plictiseasca groaznic regimul anticiclonic.Imi plac episoadele de ninsori frecvente si da, recunosc ca sunt mai degraba adeptul iernilor in stil american.Tin mult la aspectul de precipitatii pentru ca astfel e dinamismul acela atmosferic care te scoate din monotonie.Nu ma intereseaza cine stie ce numarul de zile cu strat de zapada(grosimea lui e mult mai importanta pentru mine), ci ma intereseaza ca, intr-un fel, iarna sa ma tina "in priza".Perioada aceea de final de ianuarie si apoi februarie 2012 chiar a fost ireprosabila

Printre iernile care mi-au mai placut in mod deosebit se numara 2009-2010, 2004-2005, 2003-2004, 2002-2003(in februarie 2003 parca incepusem sa ma plictisesc) si, bineinteles, 1995-1996.
Tot legat de precipitatii, nu ma dau in vant pentru ploi iarna, dar decat stratusi sau orice alt tip de regim anticiclonic, sunt preferabile.Chiar daca iarna trecuta a adus uimitoarea cifra precipitabila de 455 mm asta nu inseamna ca nu a fost slaba ca si aspect iernatic propriu-zis.Nu neg faptul ca nu mi s-a parut ceva interesant sa cada atatea precipitatii iarna, dar e clar ca mai bine as prefera 200 mm doar de zapada(nici nu am pretentii

).Tine de preferinte intr-adevar dar nu stiu, daca e sa luam iarna 2001-2002 la o privire generalizata, la nivel national, ne iese o iarna fara viscole notabile, secetoasa in multe parti si cu putina zapada in mare parte, mai ales in zona montana.Ianuarie si februarie au fost dominate de zonalitate in toata Europa chiar, dar si in SUA.Cifrele sunt cifre, aici nu mai tine de preferinte.Te-ai gandit ca daca nu era finalul de noiembrie, ce se alegea de iarna apoi ? La fel nu as suporta nici o iarna gen 1992-1993; acel martie nu face parte din iarna calendaristica, deci e partea pe care o excludem din discutie. Putem continua discutia aici, in topicul meu.

Inca o chestie.In legatura cu acea stabilitate mentionata de tine, dat fiind faptul ca traiesti intr-un oras mai mare, iti place aspectul pe care il capata zapada dupa o anumita perioada ? Mai vezi vreun farmec ? Cum arata niste 30 cm imbaxiti de toate cele ?