forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 21, 2026 8:44 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 24, 2016 3:27 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Fulgerele (ca doar pe alea le-am urmarit) au fost cam pana la limita Caciulatei. Nici pe webcam nu am noroc de fulgere. :evil:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu
MesajScris: Dum Apr 24, 2016 8:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Lasa ca am vazut eu destule de la 21:00 pana la 2 :00.Pe circulatie sudica se tot generau orografic celule la poalele Valcanului si "dansau" fulgerele la discretie.La un moment dat erau 13-14 C dar asta nu a impiedicat formarea altor celule la sud de mine si atunci a inceput in final ploaia, dupa care si niste traznete, unele mai apropiate, culminand cu unu cred la 100 m.Interesant e faptul ca activitatea orajoasa a persistat atatea ore la ce temperaturi au fost :) Astazi si maine sper sa fie la datorie ploaia pentru ca avem restante luna asta.

Am stat mai mereu la geam cu ochii dupa fulgere.Stateam 2 minute la pc si 10 la geam.Ma gandesc ca si unii dintre voi se confrunta cu "problema" asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 24, 2016 2:28 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu am vazut doar fulgere foarte indepartate, flash-uri care nu puteau fi identificate de unde vin. Veneam pe alee, doar la lumina lunii, pe la 23:30 si hop un flash.

In rest, ca si la episodul precedent, ce mi-e Caciulata, ce mi-e Slatina, fiind in linie dreapta S-N una de alta de multe ori au acelasi ghinion.

Sus

MesajScris: Dum Apr 24, 2016 3:54 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pana la urma ce cantitate s-a acumulat?

Sus

MesajScris: Dum Apr 24, 2016 4:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Galagia ce a fost mai mult ca ploaia nu a durat mult.Nu s-au atins nici 10 mm, dar partea electrica a meritat.Pentru un pasionat de fotografie ca tine, ar fi fost ideal pentru niste capturi "electrice".Data trecuta a turnat bine de tot, numai ca atunci la ceea ce tine de fulgere nu s-a comparat cu ce a fost acum.Strict pe partea orajoasa nu am ce sa ii reprosez acestei luni.Anul trecut de exemplu abia pe 27 sau 28 aprilie am vazut primele fulgere :)

Cred ca undeva pe aliniamentul ala Runcu- Tismana a fost si multa ploaie, pe acolo observandu-se si initializarea celulelor plus multe fulgere pe lightning maps.Pana sa ajunga in Valea Jiului sistemele parca isi dadeau duhul traversand crestele :)))

Sus

MesajScris: Lun Apr 25, 2016 9:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cu chiu cu vai episodul asta a "stors" 14 mm.Trebuie apreciat ca totusi isi da silinta, dar nu poate mai mult :)))

Sus

MesajScris: Lun Apr 25, 2016 9:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In seara asta vant cu aspect de vijelie si o parte din timp a fost si ploaie mocaneasca.Un wind chill de parca ar fi iarna; foarte nasoala senzatia.Mocaneasca era bonus :) Ma si miram eu sa treaca aprilie fara un vant nord-vestic de zile mari.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 25, 2016 9:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La Caciulata nu prea vant de NV, cand bate tare acolo nu bate la tine si invers. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Apr 26, 2016 4:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Un vant sinistru in ultimele 24 h, de-a dreptul enervant.Un elicopter care se indrepta spre Petrosani nu a avut de ales decat sa se intoarca, neputand inainta contra vantului.Vroia sa zboare pe defileu dar nici o sansa la asemenea rafale.Vantul o sa se opreasca in seara asta si totusi un inghet maine dimineata nu e total exclus :) Acum de interes ar fi ciclonul de vineri, care daca ar livra macar 15 mm ne-ar duce aproape de medie.Ideal ar fi un 20-25 mm, dar circulatiile nu au fost prea productive luna asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 27, 2016 1:58 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

E clar, cand bate la Caciulata nu (prea) bate la tine, dar sigur Caciulata nu e asa de stresata de acel vant de NV precum e Sadu, defileul Oltului nu canalizeaza precum cel al Jiului.

Sus

MesajScris: Mie Apr 27, 2016 9:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

E devarat ca si releful conteaza.In cazul Oltului defileul e mai degraba o vale destul de larga pana pe la Caineni incolo.Acolo vanturile puternice sunt in partea de nord, pe circulatie sudica.Daca ai merge in aceeasi zi pe ambele defilee ai vedea cat sunt de diferite :) Vantul ar fi prezent chiar si in lipsa defileului, dovada ca e prezent chiar si in restul nordului Olteniei, dar defileul are un rol de accelerare a vantului fix aici la iesire.Pe de alta parte se poate observa ca vantul vestic e mai frecvent in partea de vest a Olteniei, comparativ cu estul sau :)

Pana la urma chiar daca a fost calm dupa ora 23 am scapat de valori negative, dar a fost parca ireal de frig pentru perioada asta.Tg-Jiu in schimb a avut minima negativa si bruma :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 27, 2016 8:46 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E devarat ca si releful conteaza? :lol: Tot pe tastatura aia cu baterii esti? :lol:

Slatina are si vant de vest si vant de est. Ambele pot fi in orice perioada a anului. Slatina poate avea viscol foarte puternic, pe cand Caciulata sau Bumbesti nu.

Da, la Boita sunt vanturi puternice pe circulatie sudica, cred ca Boita e un fel de Sadu al nordului. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Apr 27, 2016 9:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E un simplu typo, nu are legatura cu tastatura ci cu faptul ca nu am verificat mesajul, asa cum o fac de obicei :)

La Boita se inregistreaza viteze mai mari decat la mine.La Orsova cred ca mai bate ca la mine, asta ca sa iau tot o zona de defileu.In rest, vantul nord-vestic as zice ca bate cel mai tare prin nordul Moldovei si pare a fi si mai frecvent in zona.De precizat ca circulatie nord-vestica nu inseamna obligatoriu vant la mine.Uneori nu bate cate o luna, depinde de contextele sinoptice.Pe circulatii sudice se inregistreaza uneori viteze mari la Petrosani.

Sus

MesajScris: Dum Mai 01, 2016 7:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

147 mm au cazut primavara asta pana acum, suntem pe excedent la momentul actual.Ramane de vazut ce aduce luna mai, care sper sa sa se respecte cu ceva furtuni bune si cel putin 80-90 mm precipitatii :)

Sus

MesajScris: Lun Mai 02, 2016 8:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Cluj cam 100mm

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]