forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 20, 2026 1:58 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 332  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Bumbesti-Jiu(Sadu)
MesajScris: Joi Aug 24, 2023 9:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bun, iata cum intram in seceta , asta dupa ce am scapat toata vara pana acum.Pur si simplu e stupid de cald si asta in mod constant, iar cei doar 43 mm cazuti au cazut majoritatea in doar 2 zile.Orajele de zilele astea, chiar daca puternice, au lasat putina apa.August face ce stie mai bine, practic de vreo 5-6 ani incoace numai luni august de top ca abateri termice, raportandu-ma in special la secolul trecut.2022 a fost o exceptie pluviometrica care cine stie cand se va mai repeta.Desi a mai scos furtuni mari, per ansamblu tot secetei lasa loc aproape an de an, din cauze enumerate mai sus.E hopeless, cum imi place mie sa zic.Norocul ca mai toate culturile au trecut si nu au apucat uscaciunea asta, mai raman viile si in final partea forestiera, care indura tropicalismele astea nesfarsite.23.9 C media lunii la Tg-Jiu pana acum conf meteomanz, care chiar daca e cea mai calda statie gorjeana, de departe, tot ilustreaza caracterul de top al lunii.Asta e, vara a fost furtunoasa si cu destule precipitatii (DIN FERICIRE), dar la final august da cu mucii in fasole, dar era previzibil.Vine septembrie, destul de hopeless si aia, o exceptie fiind anul trecut :)

Sus

MesajScris: Mie Aug 30, 2023 11:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ieri dupa-amiaza, parca iscata din neant, o furtuna cu un baraj nebun de trasnete, parca eram in Africa Ecuatoriala.Chiar si pentru zona asta, obisnuita cu activitate orajoasa intensa, asa ceva a fost realmente remarcabil.Orajele au continuat pana noaptea :)

Sus

MesajScris: Mie Aug 30, 2023 6:30 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Zona f f buna ptr oraje!
Altii n-au mai vazut o ploaie cu galeata de...

Sus

MesajScris: Mie Aug 30, 2023 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
Zona f f buna ptr oraje!
Altii n-au mai vazut o ploaie cu galeata de...

Adevarat si nu prea e an sa nu fie furtuni bune.Ajunsese cocleala din sud pana aici insa dupa perioada asta caniculara :)

Sus

MesajScris: Mie Aug 30, 2023 7:55 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Daca ati fi avut si voi temperaturi de 35+ (dar nu prea e cazul pe acolo) timp de o saptamana macar, cred ca era cod rosu de tornade sau uragane. :roll:

Sus

MesajScris: Joi Aug 31, 2023 3:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
Daca ati fi avut si voi temperaturi de 35+ (dar nu prea e cazul pe acolo) timp de o saptamana macar, cred ca era cod rosu de tornade sau uragane. :roll:

Sigur glumesti, nu e cazul de furtuni asa puternice :) :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 31, 2023 4:36 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Toti anii astia cu canicula de tip picatura chinezeasca (adica nu intensa cat persistenta) demonstreaza ca nu e deloc o regula ca dupa temperaturi ridicate sa vina furtuni puternice. Asta se intampla in trecut cand temperaturi caniculare erau numai inainte de sosirea ciclonilor puternici, acum ele sunt numai pentru ca ciclonii atlantici, care nu ne intereseaza pe noi, arunca spre nord, pe noi, anticiclonul nord african.

Nord africanul exista tot anul din pacate, ca daca disparea iarna cum vara dispar anticiclonii scandinav si siberian, poate aveam ierni mult mai bune.

Ciclogeneza atlantica ne ia iernile si ne fierbe verile, cum zicea gogulica acum ceva ani de zile.

Sus

MesajScris: Joi Aug 31, 2023 6:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Chiar si asa, daca ar fi sa compar perioada 2010-2013 cu perioada 2020-2023, pe aici verile au fost cu mai multe precipitatii si mai furtunoase.Iernile erau mai bune atunci, no contest :)

Vara 2023, cu toate ca s-a impedicat in seceta in august, per total a inscris bine la capitolul pluvio, strangandu-se 322 mm, cu iunie si iulie excedentare, mai ales cea dintai.La capitolul furtuni, asa cum am mai raportat pe aici, a prestat, mai ales in iulie.Nu am prins nici un shelf maiestuos de zi pentru ca cele mai puternice furtuni au fost noaptea :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 31, 2023 6:39 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In privinta perioadei 2020-2023 Slatina e invers fata de Bumbesti.

Iernile insa sunt scarboase, cu vant de nord acolo si de vest la mine.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Joi Aug 31, 2023 8:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
In privinta perioadei 2020-2023 Slatina e invers fata de Bumbesti.

Iernile insa sunt scarboase, cu vant de nord acolo si de vest la mine.

Partea interesanta e ca iernile sunt ploioase, pe aici cel putin, deci macar nu sunt si uscate pentru ca au fost si astfel de ierni.O consolare pentru ca altfel dupa definitia iernilor astea numai ierni nu sunt.Un anotimp pierdut in spatiu :)

Sus

MesajScris: Vin Sep 01, 2023 11:47 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

supercell scrie:

Glumesc, desigur. Vorba lui Neaceasca85: acum, dupa perioade caniculare, nu e musai sa mai vina furtuna secolului, ca altadata. O rafala de vant rece poate zbarci frontul noros in cateva secunde. Asta se intampla si in Valea Prahovei, dupa care urmeaza o ploaie nu asa violenta si cateva descarcari electrice.

Off-topic: chiar sunt curios ce vreme imi rezerva perioada 8-13 septembrie la Predeal. Sper doar sa nu am parte de ursi si de zile insorite 100%, cu nu stiu ce temperaturi SF ptr zona respectiva. Nu de alta, dar pe 2 ianuarie stateam in tricou la terasa unui restaurant... asa ceva nu credeam ca se poate intampla vreodata!

Sus

MesajScris: Vin Sep 01, 2023 11:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
supercell scrie:

Glumesc, desigur. Vorba lui Neaceasca85: acum, dupa perioade caniculare, nu e musai sa mai vina furtuna secolului, ca altadata. O rafala de vant rece poate zbarci frontul noros in cateva secunde. Asta se intampla si in Valea Prahovei, dupa care urmeaza o ploaie nu asa violenta si cateva descarcari electrice.

Off-topic: chiar sunt curios ce vreme imi rezerva perioada 8-13 septembrie la Predeal. Sper doar sa nu am parte de ursi si de zile insorite 100%, cu nu stiu ce temperaturi SF ptr zona respectiva. Nu de alta, dar pe 2 ianuarie stateam in tricou la terasa unui restaurant... asa ceva nu credeam ca se poate intampla vreodata!

Nu mai e circulatia anilor 2000.Acum dupa perioade caniculare mai degraba vin cicloni centrati prin partea central-nordica a Europei, care servesc mai degraba vestul , centrul si nordul tarii plus Subcarpatii :)

Sus

MesajScris: Vin Sep 01, 2023 11:59 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Adevarat. Cat de dor imi e de acea circulatie si furtunile sanatoase de atunci. Grindina cred ca n-am mai vazut de cand eram copil...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 01, 2023 1:41 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Odata cu furtunile mari de vara au disparut viscolele iarna.

Sus

MesajScris: Vin Sep 01, 2023 3:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
Adevarat. Cat de dor imi e de acea circulatie si furtunile sanatoase de atunci. Grindina cred ca n-am mai vazut de cand eram copil...

A mai fost grindina la Bucuresti in anii trecuti din ce imi amintesc :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325 ... 332  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]