sorifin scrie:
Si, de nicaieri si la noi, a aparut februarie, cu o medie de -1.9 grade. Cu -1.3 grade sub medie, a fost cel mai rece februarie dupa 2012 si cea mai rece luna dupa ianuarie 2020.
Nu chiar de nicaieri, dar da: a fost o surpriza. Erau indicii ca va fi o probabilitate mare sa fie o luna rece chiar din primele 3 zile ale lunii februarie. Cu precipitatiile si cantitatile de precipitatii niciodata nu se va sti nimic pe nicaieri cu mult timp inainte.
Din cate valori orare zilnice ti-a iesit media lunara de -1,9 C la Targu Mures ? Pe meteomanz am vazut o medie grosolana
(calculata doar din minime si maxime zilnice, ca asa le face meteomanzul) de doar -0,8 C pentru Targu Mures.
Pentru Zimnicea eu am calculat pentru luna februarie 2025 o medie de fix -2,0 grade C, fara nicio rotunjire. Media lunara din cele 24 de valori termice orare zilnice. Asa cred eu ca este cel mai corect si relevant. Nu din 4 valori, nu din 6 sau 8 valori si cu siguranta nu doar din valorile termice minime si maxime, cum le afiseaza automat meteomanzul: pentru Zimnicea pe meteomanz imi arata -1,6 C media aceea grosolana, minime+maxime termice...
O minima lunara de -17,6 C la mine la statie si 13 zile cu strat de zapada.
A fost o surpriza tare placuta aceasta luna februarie, mai ales ca a venit la fix un an dupa februarie 2024-> cea mai calduroasa luna februarie din istoria masuratorilor din sudul Romaniei.