forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 15, 2026 12:45 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:07 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Anul trecut a fost o anomalie de circulatie ce nu are absolut nici o legatura cu Polul Nord.Chestii de genul cu prea putina gheata pe mine ma lasa rece, sunt niste chestii fara fundament, fara dovada, scoase asa de dorul lelii datorita faptului ca nu se pot explica anomaliile de curenti jet la nivelul Emisferei Nordice ce au avut loc atunci :)

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

A fost un an cu minim istoric al extensiei ghetii. Ca nu te intereseaza e altceva.
Curentii-jet sunt meandrele undelor Rossby. etc, etc.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:26 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

supercell scrie:
Anul trecut a fost o anomalie de circulatie ce nu are absolut nici o legatura cu Polul Nord.Chestii de genul cu prea putina gheata pe mine ma lasa rece, sunt niste chestii fara fundament, fara dovada, scoase asa de dorul lelii datorita faptului ca nu se pot explica anomaliile de curenti jet la nivelul Emisferei Nordice ce au avut loc atunci :)

Cat se poate de corect.In 2003 de exemplu vestul a avut cea mai calduroasa vara din istorie cu maxime nationale record absolut in foarte multe tari, printre care Marea Britanie, Franta, Portugalia, Germania, Elvetia etc.In 2010 a fost randul tarilor mai nordice precum Rusia, Ucraina, Belarus sau Finlanda.Alte tari au inca recordurile intacte din precedenta perioada calda din anii '30-40.Printre aceste tari se numara Romania, Belgia, Olanda, Slovenia, Suedia, Polonia etc.Anul trecut sa nu uitam ca in timp ce noi aveam cea mai calda vara alaturi de 1946, alte zone aveau printre cele mai reci veri sau chiar cea mai rece cum e cazul Alaskai.Anul acesta de exemplu Marea Britanie a avut cea mai rece primavara din ultimii 50 de ani.Ce legatura are gheata la poli cu toate astea?

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Despre asta scriu in lucrarile mele.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:33 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Sunt foarte interesat, si acum vorbesc cat se poate de serios, cum se poate afla cat era gheata la poli intre 1930 si 1955 si cum a determinat aceasta seria de veri caniculare si secetoase la nivelul intregii emisfere.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si eu vorbesc extrem de serios, despre asta scriu si ma documentez continuu.
Pot explica, si la modul cel mai serios. Insa in secunda doi incepe bascalia, asa ca renunt.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Roberta 93 scrie:
A fost un an cu minim istoric al extensiei ghetii. Ca nu te intereseaza e altceva.
Curentii-jet sunt meandrele undelor Rossby. etc, etc.

Nici nu poti baga in propozitie cuvantul istoric la o perioada de masurare atat de scurta.Dar doctrina asta cu minimul ghetii la poli cauzata de eternele si mult prea fascinantele gaze cu efect de sera este condusa de asa zisii scientists care din cauza intereselor au ajuns cu niste explicatii la limita rizibilului pentru cine cunoaste cate ceva in tot domeniul asta :)

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine

Am mai pus asta odata pe forum :)

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:49 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Deja esti de atata timp pe acest forum si tot n-ai inteles ceva :D.Bascalia incepe atunci cand ne "ameninti" ca postezi ceva despre un anumit lucru si vi cu altceva.De exemplu ce s-a intamplat acum cateva zile.Ai spus ca SST a Atlanticului se raceste.Eu am spus ca nu-i adevarat.Ai spus apoi ca vei veni cu dovezi si le vei posta.Ai postat insa altceva.Nu ma intereseasa coloana de apa de 700 de metri sau de 2000 de metri.Eram curios pur si simplu unde ai gasit tu in vreun grafic ca suprafata Oc.Altantic s-a racit in ultimii ani.Clar ca n-aveai cum sa gasesti asa ceva pt ca nu s-a intamplat asta si atunci ai intors-o si ai venit cu altceva.Nu spun ca nu era adevarat si n-am spus-o nici atunci, am spus doar ca nu asta ti s-a cerut si nu asta ai afirmat.Asa cum fiecare recunoaste cand greseste, daca ai face si tu acest lucru n-ar mai fi atata bascalie, dar tu singura provoci chiar si atunci cand omul incearca sa discute ceva serios.De exemplu acum eu n-am gasit niciunde vreo explicatie in legatura cu verile calde si secetoase din acei ani si gheata de la poli.De-asta te-am si intrebat.Uite si un sait pe care sigur nu-l stiai cu recorduri. http://www.mherrera.org/temp.htm .

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 10:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu am zis de gazele cu efect de sera. Cunosc destul de bine fenomenele, practic intreaga viata voi studia ASTA!!! Toata pregatirea mea, toti anii de scoala ce vor urma, pentru asta o fac. Desigur, am grija sa nu ma izolez in asta, de aceea nu voi studia initial Meteorologia si Climatologia.
Vreau sa imi asigur o paleta mai larga de posibilitati in viata. Insa spre acest studiu ma voi axa continuu.

Am putea discuta enorm de mult pe tema aceasta.
Nu vreau insa sa ma contrazic cu nimeni pe aici.
Nu aici trebuie sa demonstrez.

Stiu tot jocul politic, nu am "ochelari de cal". De fapt ati vazut ca dezbat diverse subiecte si pe aici...
Nu va fi usor.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 11:05 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am pus diagrama cu anomalia SST Globala. Crezi ca nu am si harta cu anomalia SST Atlantic?
Am postat acolo si harta cu anomalia SST Atlantic in ultima perioada.
Si diagrama cu heat content 0-700 metri e pentru mine foarte importanta.
Rezerva de caldura a scazut destul de mult daca facem un calcul conform acelei diagrame.
Insa cel mai mult ma framanta INFLUENTELE de orice natura (inclusiv politice sau economice) asupra publicarii unor astfel de materiale.
Imi pun intrebarea daca aceste date sunt corecte sau cat se apropie de realitate.
De aceea, caut INDICATORI CLIMATICI. Ceva care poate spune direct in ce sens merge clima.
Dupa cum am vazut, sunt tot felul de articole contradictorii. Nu ma pot baza pe ele.

Cunosc destul de bine istoria climei in ultimii 10 000 de ani, cate ceva am aratat si aici.
Daca mai era cineva pasionat (cu adevarat pasionat) pe forum, m-ar fi ajutat...

Din moment ce asta nu s-a intamplat, acum e tardiv sa imi spuna cineva de pe aici ca vrea sa discute serios cu mine pe aceasta tema.
Daca ma insel, va fi pacatul meu. Au fost topicuri ce au deranjat chiar...

Asa m-am format sa deduc logic.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 11:11 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

N-am vazut nicio harta cu anomalia SST Altantic.Chiar Andrei te-a si intrebat pe cand vi cu harta? :D.Lasa-ma sa cred ca din moment ce n-ai postat acea harta inseamna ca n-o ai sau daca o ai inseamna ca nu indica ce-ai spus tu.Avem la tropice topicul Oc.Atl.de Nord, posteaza harta acolo sa nu zica nea ca-i poluam topicul :)))

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 12:47 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Roberta 93 scrie:
Daca mai era cineva pasionat (cu adevarat pasionat) pe forum, m-ar fi ajutat...

Mda, deci nu mai e nimeni pe forum cu adevarat pasionat, in afara de tine. :D
Eu zic ca ar trebui sa ne linistim si sa nu uitam ca vorbim cu o kiddo de 19 ani, n-o mai contraziceti atat, nu merita, o sa-si dea ea seama singura (daca o sa-si dea seama) de cum merg treburile de fapt. E incapatanarea aia specifica varstei. Pe bune acum...mai ales Sorin, nu merita sa-ti irosesti cateva minute din viata pentru nimic.
Cat despre cei noi care intra pe forum si vad toate "teoriile" postate de ea si or sa creada si ei, sa fim seriosi. Cine mai intra pe forum? Viitori oameni de stiinta influentabili? Haha. Let's get real. Lasati-o sa posteze ce o duce capul...eu oricum dau "marcheaza ca citit" la topicurile alea. ;)

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 2:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu. Pe forum am postat pentru mine.
Topicurile au fost transferate pe forumul meu. Pot fi si sterse.
Stiu ca adminul(ii) nu le vor sterge, dar mi-ar face un mare serviciu daca ar face-o.

Caz inchis.

Sus

MesajScris: Vin Iun 28, 2013 2:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bine macar ca iti dai arama pe fata. Forumul e un loc unde nu postezi numai pentru tine. You, yourself and you...succes. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]