forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 15, 2026 2:20 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 340  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 08, 2013 12:03 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pana de curent de 5 minute in timpul lui Badea, si-a facut un obicei sa se ia la 1 ora dupa furtuni si deja e record de caderi pe ultimii 3 ani. :lol: Firefox mi-a pastrat ultimele 2 cadre din imaginea radar plus toate cele 3 site-uri care erau deschise in el.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Slatina
MesajScris: Lun Iul 08, 2013 2:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Girueta, chiar si artizanala, isi face treaba impecabil, nu te minte niciodata, a mea e supermeseriasa, am pus-o pe rulment, se misca la orice adiere de vant.

Ei, cand aveam eu girueta...
Atasasem doua placute dupa standarde luate de prin carti, de diferite greutati dar cu aceeasi suprafata.
Stiu ca le-am cantarit la Aprozar pe taler din acela cu ac indicator mare si lung.
Si am facut o scala gradata, imi aratau viteza vantului.
Placuta usoara era pentru adieri, cea grea pentru furtuna.
Dar nu am pus-o pe rulment ca nu aveam suficienta stabilitate, trebuie sa fie perfect la verticala pe rulment...
Era o tija cufundata intr-o teava, ambele din alama sa nu rugineasca.
Scala gradata era ca si ampenaj, ajuta la orientarea in vant.
Plus ampenajul propriu-zis, plus ca ii atasasem o elice cu 6 pale, care efectiv nu-si gasea odihna. Aceasta din urma era pe rulment.
Totul vopsit impecabil, alb cu rosu si led rosu in varf.
Il alimentam de la baterii, de jos, seara.

Raman stupefiata insa cand citesc la Gabbes "vant de 140 la ora"
La 140 la ora nuci vigurosi desfrunziti sunt zgaltaiti din tulpina.
Am prins si vanturi puternice, pe circulatii de nord-vest iarna la tara pot fi viteze destul de mari, poate atinge vantul 120 la ora.
Insa 140...sustinut...Am avut girueta si nu se pun zvacnirile placutei, aceasta poate lua balans. Trebuie sa stea in vant macar o secunda inerta.
140 nu am vazut pe girueta. Aveam scala pana la 160.
Oricine isi poate face girueta, daca cunoaste dimensiunile placutei (desi sunt anumite standarde ale dimensiunii) si greutatea placutei, scala se face dupa formula:
f=ksv patrat imultit cu sinus de i.
in care: f=forta vantului
k=un coeficient=0,125 (la nivelul marii, la 0 grade temperatura si la 1 m. pe sec. viteza vantului, forta vantului pe o suprafata de un metru patrat orientata perpendicular pe directia vantului e de 125 grame.)
s=suprafata placutei
v= viteza vantului

din calcul rezulta forta vantului necesara pentru a inclina placuta la diferite unghiuri.

Sus

MesajScris: Lun Iul 08, 2013 3:41 pm 
In era anemometrelor electronice nu-ti mai faci asa ceva, pui anemometrul in vant si merge pana la 150 pe ora, l-am verificat pe masina.
Plus ca am unul care masora si viteza medie, maxima, deci nu ai treaba.
Prin zona mea nu prea sunt sanse sa vad vreodata suta pe ora, cel mult 60-80 daca si atat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 08, 2013 6:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

La fel si Slatina. In veci nu as fi zis 140 la ora oricat de tare ar fi batut, asa ceva nu a fost niciodata in Romania, poate un 120 o data la 200 de ani, vorbesc de campie nu creieri de munti cu peisaj selenar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 09, 2013 2:14 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La ora 20 tuna intr-o celula formata spontan cu aspect de ciuperca in partea de NV, am luat umbrela in oras degeaba ca a murit, am fost ca pitipoancele cu umbrela pachet in mana, sa nu le strice coafura. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=gYOp9rVHHuw

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 09, 2013 1:44 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ploua la Caciulata dar moderat, pe circulatie de NE.

Sus

MesajScris: Mar Iul 09, 2013 2:04 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

La statie ati avut sambata 25 mm, iar din aversele de duminica pana luni dimineata inca 20 mm. Nu mai sunteti ocoliti. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 09, 2013 2:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Dragasani cat a avut sambata? A fost dezastru acolo.

Sus

MesajScris: Mar Iul 09, 2013 2:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

34 mm sambata, 14 mm duminica, 1 mm luni.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 10, 2013 2:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cand am intrat in terasa de la PC ca sa deschid geamurile am prins un fulger neurmat de altul si nedetectat de blitzortung. Acum e unul detectat de peste 20 de minute. O ploicica a ocolit cu talent.

Niste maidanezi:

http://www.youtube.com/watch?v=CTz--CHbow4

Sus

MesajScris: Joi Iul 11, 2013 2:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi-noapte am visat ca am fost in Slatina. Cica era o saracie pe acolo... In realitate nu am fost niciodata... :lol:

Sus

MesajScris: Joi Iul 11, 2013 2:44 pm 
Nici eu, habar nu am cum arata zona desi google street view te poate ajuta sa-ti faci o idee, inclusiv la domiciliul lui neaceasca, daca adresa lui nu e secreta, ca n-a zis pe ce strada sta si la nr, i-o fi frica ca-i facem o vizita. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 11, 2013 3:42 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

A fost Sorifin. Adresele si numerele de tembelefon nu se scriu asa pe net, se dau in privat.

Sus

MesajScris: Joi Iul 11, 2013 7:33 pm 
Am glumit, daca as trece prin zona ta sigur as incerca sa dau de tine, nu prea sunt sanse, n-am mai fost prin Oltenia de mai bine de 14 ani, si atunci doar pana la Orsova, care e de fapt pe granita dintre Oltenia si Banat.
Slabe sanse sa ajung in zona insa daca tu vii prin Felix sa ma cauti, iti dau nr de telefon si ne putem vedea.
In ultimii 10 ani nu m-am abatut de la perimetrul; Cluj, Mures, Alba, Sibiu, Brasov, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Constanta si zonal, Satu Mare, Baia Mare, Arad, Timis, Salaj, Hunedoara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 12, 2013 2:36 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

N-am ce cauta prin Felix, nici ca sa dau de Zoltan Teszari- :lol: cel mai cool om din Romania pentru ce a realizat.

Am un prieten de pe SP din Oradea pasionat de CATV si Internet, in varsta de 34 de ani, corespondez prin SMS cu el si uneori o data la 3 luni ma suna de pe cartela sa de Orange cand are minute de prisos.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5098 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 340  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]