Andrei87 scrie:
Roberta 93 scrie:
Nu ma voi pregati pentru meteorologie, ci pentru ceva mai general, o facultate cu care poti deschide ulterior multe usi, inclusiv la ANM daca va fi cazul..
Greseala asta am facut-o si eu, cand am dat la geografia turismului. Daca as putea sa intorc timpul...
Acum depinde si ce intelegi tu prin "general", ce facultate.
De exemplu matematica-fizica sau daca nu intru, politehnica, iar daca nu intru...la meteorologie.

(sau, daca sunt aproape la prima incerc si la anul, la prima as vrea)
Prima ar fi ideal. Sigur prinzi posturi bune, poti face specializare pe un anumit domeniu. Ma tenteaza atat partea mecanica din fizica cat si partea termodinamica ce are tangenta directa cu meteorologia, si toate se imbina perfect cu matematica.
Tinta ar fi totusi meteorologia, tinta finala. Dar chiar ma intereseaza mai mult din matematica, anumite lucruri ma intereseaza...si gravitatia, are mare legatura cu fizica si matematica...gravitatia, inca un mister in fata omenirii...
Apoi e o chestie de "gust" ce specializare...dar, la naiba!
E posibil sa se duca totul pe apa sambetei...O verisoara, cea mai mica, nu a trecut AICI de clasa a 9-a(nu a ramas repetenta, dar au luat-o acolo surorile ei)..."lasa fa dr.Q...scoala, vino aici cu scoala ta!" A spus cea mare...
Si acum o intreb..."Ce clasa esti?"
"A noua!"...si rade si invarte inele si bratari de aur pe mana...si a vizitat tot globul.
Cea mare ma vrea la scoala, a inteles ce-mi place si ma sustine.
Dar cea mica imi flutura prin fata ochilor...Noua Zeelanda...sa ne mutam acolo...ea, daca a trecut prin scoala precum lebada prin apa...desi bleaga nu e, cum sa-i explic ca vreau sa stiu mai mult?
La naiba...mi-a fost si teama sa vad ce clima mai e in Noua Zeelanda.
"E rau fa, ninge mereu acolo, e la Polul Sud!"
Si m-a crezut...S-a saturat de clima din Irlanda...
Dar, ca sa-ti raspund, probabil trebuia sa ai in vedere ceva concret, o finalitate inca din start, nu stiu...Dar am mai zis, ar trebui sa faci un curs de antrenor, la diplomele tale poti antrena in strainatate lejer...(medaliile)