forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Feb 18, 2026 11:22 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 66  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Balamuc offtopic
MesajScris: Mie Apr 24, 2013 6:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, trebuie evitat umflatul buzunarului bancilor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 25, 2013 3:02 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bancile sunt camatarii legali, banca nu-si asuma niciodata nici un risc, toate riscurile sunt puse in carca ta, bancile sunt Dumnezeu pe pamant, bancile stapanesc lumea si din cauza lor s-a declansat asa zisa criza economica mondiala care a inceput in 2008 si nu se mai termina poate si din cauza ca deja suntem prea multi pe planeta fiecare cu o tona de nevoi si o tona de fitze costisitoare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 26, 2013 9:52 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bai dar dupa Roberta potopul, adica nu se mai inregistreaza nimeni pe forum, si e deja mai bine de 2 luni. :lol:

Sus

MesajScris: Lun Mai 27, 2013 12:59 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai ceilalti care ar fi vrut sa se inregistreze au fost ceva gen "oh shit, s-a inregistrat Roberta, eu nu ma mai bag" :lol:

Sus

MesajScris: Lun Mai 27, 2013 2:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Roberta va fi vinovata pentru tot. Dati vina pe Roberta.
Apropo...ma suna cineva din greseala in ziua de Paste..."Aveti program azi?"
Si mi-a cazut fisa...raspund: "Nu doamna, azi nu se misca nimic; nici vantul nu bate, nici iarba nu creste..." Chiar nu batea vantul atunci.
Asa si pe aici; sunt prezenta, nu mai vine nimeni, nu se mai misca nimic.
M-am amuzat.
Dar daca vreti, ies daca insistati, vorbesc serios. Asa am patit si eu; instinctiv m-am distantat de fratele meu dupa ce s-a casatorit. Si, in general, relatiile cu prietenele s-au racit mult dupa ce s-au casatorit.

Oricum, urmeaza o perioada mai grea urmeaza meditatii sport si examene.
Timpul va fi mai scurt desi pasiunea nu se va stinge. Nu ma voi pregati pentru meteorologie, ci pentru ceva mai general, o facultate cu care poti deschide ulterior multe usi, inclusiv la ANM daca va fi cazul.
De fapt am salvate in calculator multe grile pentru diferite cursuri sau examene de admitere sau angajare, inclusiv in domeniul meteo, in tara sau nu numai.

Sport pentru ca iau usor in greutate, o medie de 30-40 grame pe zi. Nu e mult dar se mentine constant in timp ritmul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 27, 2013 2:27 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am constatat doar un fapt divers, poti fi mandra de asta. :mrgreen: Esti o pata de culoare necesara acestui forum.

Sus

MesajScris: Lun Mai 27, 2013 10:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Roberta 93 scrie:
Nu ma voi pregati pentru meteorologie, ci pentru ceva mai general, o facultate cu care poti deschide ulterior multe usi, inclusiv la ANM daca va fi cazul..

Greseala asta am facut-o si eu, cand am dat la geografia turismului. Daca as putea sa intorc timpul...
Acum depinde si ce intelegi tu prin "general", ce facultate.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mar Mai 28, 2013 5:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Am constatat doar un fapt divers, poti fi mandra de asta. :mrgreen: Esti o pata de culoare necesara acestui forum.

Multumesc pentru apreciere.
Totusi, daca as avea date de la admin, m-as putea hazarda sa fac un calcul si sa estimez cam cand se va inregistra urmatorul membru. Daca intr-adevar a trecut mult timp, atunci va mai trece un timp, mai ales daca va fi un timp-record cu o pauza-record de zile in care nu s-a mai inregistrat nimeni.
Apoi, va urma o "mica avalansa" de inregistrari de membri noi...
Acest domeniu al matematicii vreau sa il aprofundez; studiul probabilitatilor, dar nu numai.
In acest domeniu sunt multe formule inca nestabilite, inca nedescoperite. E un domeniu vast, e o adevarata imensitate.
Gauss..."clopotul lui Gauss"...l-a descoperit studiind...cartofii...ce aiurea suna!

Si sa inchei cu o mica povestioara, fiindca veni vorba de Gauss:
La ora de matematica, profesorului ii vine sa se duca la toaleta. Si le da o problema elevilor sa o rezolve pana se va intoarce...si, ce-i da prin cap?
"Ia adunati cat face 1+2+3+4+5....+97+98+99+100."
S-a gandit ca le va lua mult timp numai ca sa scrie, dar sa mai si socoteasca...
Dar, ghinionul lui a fost ca elev era Gauss...5050! vine repede raspunsul...
Profesorul...a trebuit sa verifice, asa era.
Gauss a schematizat usor...99+1=100...si a gandit:"+2, inca 100...+3, inca 100...+49, inca100, deci 4900, plus 100 necalculati, plus 50, ca si rest...5050".

Bine, a fost un geniu, a avut contributii in multe ramuri ale matematicii, inclusiv in calculul probabilitatilor.

Sus

MesajScris: Mar Mai 28, 2013 6:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Roberta 93 scrie:
Nu ma voi pregati pentru meteorologie, ci pentru ceva mai general, o facultate cu care poti deschide ulterior multe usi, inclusiv la ANM daca va fi cazul..

Greseala asta am facut-o si eu, cand am dat la geografia turismului. Daca as putea sa intorc timpul...

De exemplu matematica-fizica sau daca nu intru, politehnica, iar daca nu intru...la meteorologie. :cry: (sau, daca sunt aproape la prima incerc si la anul, la prima as vrea)
Prima ar fi ideal. Sigur prinzi posturi bune, poti face specializare pe un anumit domeniu. Ma tenteaza atat partea mecanica din fizica cat si partea termodinamica ce are tangenta directa cu meteorologia, si toate se imbina perfect cu matematica.
Tinta ar fi totusi meteorologia, tinta finala. Dar chiar ma intereseaza mai mult din matematica, anumite lucruri ma intereseaza...si gravitatia, are mare legatura cu fizica si matematica...gravitatia, inca un mister in fata omenirii...
Apoi e o chestie de "gust" ce specializare...dar, la naiba!
E posibil sa se duca totul pe apa sambetei...O verisoara, cea mai mica, nu a trecut AICI de clasa a 9-a(nu a ramas repetenta, dar au luat-o acolo surorile ei)..."lasa fa dr.Q...scoala, vino aici cu scoala ta!" A spus cea mare...
Si acum o intreb..."Ce clasa esti?"
"A noua!"...si rade si invarte inele si bratari de aur pe mana...si a vizitat tot globul.
Cea mare ma vrea la scoala, a inteles ce-mi place si ma sustine.
Dar cea mica imi flutura prin fata ochilor...Noua Zeelanda...sa ne mutam acolo...ea, daca a trecut prin scoala precum lebada prin apa...desi bleaga nu e, cum sa-i explic ca vreau sa stiu mai mult?
La naiba...mi-a fost si teama sa vad ce clima mai e in Noua Zeelanda.
"E rau fa, ninge mereu acolo, e la Polul Sud!"
Si m-a crezut...S-a saturat de clima din Irlanda...

Dar, ca sa-ti raspund, probabil trebuia sa ai in vedere ceva concret, o finalitate inca din start, nu stiu...Dar am mai zis, ar trebui sa faci un curs de antrenor, la diplomele tale poti antrena in strainatate lejer...(medaliile)

Sus

MesajScris: Mar Mai 28, 2013 11:16 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Roberta 93 scrie:
Andrei87 scrie:
Roberta 93 scrie:

De exemplu matematica-fizica sau daca nu intru, politehnica, iar daca nu intru...la meteorologie.

Dar, ca sa-ti raspund, probabil trebuia sa ai in vedere ceva concret, o finalitate inca din start, nu stiu...Dar am mai zis, ar trebui sa faci un curs de antrenor, la diplomele tale poti antrena in strainatate lejer...(medaliile)

Da, sa zicem ca Poli e o facultate generala de unde mai ai sanse pe undeva de ceva bun, dar asta numai daca te duce capul. Sunt multi care au facut Politehnica si lucreaza unde lucrez si eu.

Diplomele mele? Fix pix. Sunt mii cu astfel de diplome...
Dar ideea de a antrena suna bine, mai ales copii mici (7-10 ani). Mi-ar placea. Am insa alte planuri.

Sus

MesajScris: Mie Mai 29, 2013 12:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Am insa alte planuri.

te cari ? :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Mai 30, 2013 1:13 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu e nimic concret inca.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 30, 2013 1:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Canada?

Sus

MesajScris: Joi Mai 30, 2013 1:37 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Andrei87 scrie:
Nu e nimic concret inca.

Bravo daca te gandesti la viitorul tau.
Iar cu diplomele din RO cam faci pe ele daca nu ai o relatie sa te puna cineva sus.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 30, 2013 2:59 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Adevarat, dar trist totusi ca tinerii sunt nevoiti sa plece.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 982 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 66  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]