forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 11:25 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 23, 2011 3:48 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

http://www.youtube.com/watch?v=g-cclZDH ... r_embedded

Cam mica adancimea pentru a influenta Vrancea, insa aceasta este zona in care inainte de ambele cutremure vrancene din 40 si 77 au fost seisme de peste 7 R.

Ma uit pe wunderground si cum ma asteptam la statia din Van am un This station is not reporting, (am mai vazut simultan la Antalya si Sharm el Sheikh odata), de 7 ore e picat netul acolo. Erzincanul este up and running, prima data dupa el am cautat.

CUTREMUR.NET:

Citat:
Un cutremur de pamant foarte puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara bazata pe moment seismic, a avut loc in ziua de duminica, 23 octombrie, in estul Turciei, in vecinatatea granitei cu Iranul.

Seismul a avut loc la ora 10h41min timp universal, iar epicentrul sau a fost localizat in nord-estul Turciei, in provincia Van, in apropierea granitei cu Iranul.
Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 7,3 grade.
Este de asteptat ca seismul sa fi provocat pagube materiale majore precum si un numar mare de victime, avand in vederea ordinul de marime si adancimea mica a focarului. Localitatea cea mai apropiata de epicentru este orasul Van, situat la granita cu Iranul.
Seismul a fost urmat de mai multe replici moderate, cu magnitudini de 5-5,5 grade pe scara Richter, resimtite la Van si in imprejurimi.
Cele mai puternice seisme produse in estul Turciei in ultimii 30 de ani au fost cutremurele din provincia Van de la 24 noiembrie 1976 (de magnitudine 7,3) si, respectiv, din cel produs in provincia Erzurum la 30 octombrie 1983 (de magnitudinbe 6,9). Cel mai violent seism produs in Turcia in secolul XX a avut loc la Erzincan la 26 decembrie 1939, magnitudinea sa fiind de 7,9 grade.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cutremure
MesajScris: Dum Oct 23, 2011 4:28 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

2 centre de seismologie din Turcia au determinat automat seismul la 6,6 - 6,7 ML si la o adancime de 5 respectiv 19 km. Probabil vor mai trece cateva ore pana sa avem datele exacte, dar cred ca il vor calcula la peste 7.
Se vorbeste de peste 500 de morti, ceea ce nu ar fi un numar foarte mare, avand in vedere ca au mai fost cutremure in Turcia cu peste 18000 de morti.

Sus

MesajScris: Dum Oct 23, 2011 4:30 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

E , inseamna ca ne paste si pe noi vre-un 6 in urmatoarele 2-3 luni

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 23, 2011 4:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

As zice cel putin un 6 in urmatoarele cel putin 6 luni. :lol:

Sus

MesajScris: Dum Oct 23, 2011 9:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Slab, macar un 7 sa fie si pe la noi. Dar nu cred ca se va intampla, probabil va fi un 5 asa ca sa se regleze conturile si sa se disipe energia. :cry:
Numarul mic de victime se datoreaza si zonei slab populate de acolo, dar oricum numarul va mai creste, probabil va depasi 3000.

Sus

MesajScris: Dum Oct 23, 2011 9:51 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Bai nene, ar fi grav unu de 7 la noi. :P Ce dorinte sado-maso ai si tu! :))

Sus

MesajScris: Dum Oct 23, 2011 10:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu vreau sa simt unul de 7 la noi, dar sa nu fie victime. :mrgreen: Desi asta e cam greu. :) (eventual doar casa poporului sa vina jos)

Sus

MesajScris: Dum Oct 23, 2011 11:31 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

La Cluj nu ai cum dar daca te muti spre zona de S- E (moldova , muntenia) posibil sa simti si tu unul mare

Sus

MesajScris: Lun Oct 24, 2011 2:14 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eh, doar pentru asta nu m-as muta acolo lol

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 24, 2011 3:17 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

BUCURESTI=CARNAGIU CU SANGE MULT la unul de 7 sau peste. Vreau maxim 6,5, daca se poate si in emisiunea lui Badea. :lol:

Casa Popoului nu pica niciodata, bloacele muncitoresti da. Intercontinentalul- alta cladire de care pot fi sigur ca nu pica.

PS: statia din Van functioneste acum pe wunderground.

Sus

MesajScris: Mar Oct 25, 2011 2:07 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cateva date despre cutremur, confirmate pana in acset moment:
-7,2 magnitudine de moment (Mw), la 10 km adancime, localizare: 38,86N, 43,48E; 42 km N - Van (371000 locuitori), 21 km SE - Ercis (91000 locuitori), ora si data: 10:41:22 UTC, 23.10.2011
-366 de morti si 1300 raniti - numar confirmat pana in aceasta dupa-amiaza; numarul mortilor este asteptat sa creasca pe masura ce echipele de salvare vor continua cautarile printre cladirile prabusite
-2262 cladiri distruse
-au urmat multe replici, cum era normal dupa un asemenea cutremur; pana in acest moment s-au inregistrat 477 de replici de peste 3 Mw dintre care 7 de peste 5 Mw

Poze de la op de salvare: http://www.time.com/time/photogallery/0 ... 18,00.html

Sus

MesajScris: Vin Oct 28, 2011 2:17 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Bilant provizoriu al cutremurului din Turcia, pana in aceasta dimineata: 570 de morti si 2500 de raniti.

Sus

MesajScris: Vin Oct 28, 2011 2:43 pm 
Turcii se confrunta sezonier cu astfel de probleme, dar vorba aia din popor, cum ii turcu si pistolu, nu e vorba in vant.
Ar fi interesant de aflat cum se verifica la ei calitatea in constructii, mai ales in zonele cu potential seismic major, au macar vreo bulina, ceva... ?!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 28, 2011 4:01 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sunt varza in constructii, asta e sigur.

Sus

MesajScris: Vin Oct 28, 2011 4:58 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

N-as spune asta asa sigur.N-am fost niciodata in Turcia, insa au fost sute de ani printre puterile lumii, si dupa prabusirea de dupa primul razboi mondial ei tot cresc.Si la aceasta ora economia lor e printre cele mai tari din Europa.Autostrazi am inteles ca au destule, de turism n-are rost sa vorbim, m-ar mira sa stea asa prost la constructii, mai ales ca ei sunt o tara seismica.La fiecare 5-10 ani au cate un cutremur major.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]