http://www.youtube.com/watch?v=g-cclZDH ... r_embeddedCam mica adancimea pentru a influenta Vrancea, insa aceasta este zona in care inainte de ambele cutremure vrancene din 40 si 77 au fost seisme de peste 7 R.
Ma uit pe wunderground si cum ma asteptam la statia din Van am un
This station is not reporting, (am mai vazut simultan la Antalya si Sharm el Sheikh odata), de 7 ore e picat netul acolo. Erzincanul este up and running, prima data dupa el am cautat.
CUTREMUR.NET:
Citat:
Un cutremur de pamant foarte puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara bazata pe moment seismic, a avut loc in ziua de duminica, 23 octombrie, in estul Turciei, in vecinatatea granitei cu Iranul.
Seismul a avut loc la ora 10h41min timp universal, iar epicentrul sau a fost localizat in nord-estul Turciei, in provincia Van, in apropierea granitei cu Iranul.
Conform datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea moment de 7,3 grade.
Este de asteptat ca seismul sa fi provocat pagube materiale majore precum si un numar mare de victime, avand in vederea ordinul de marime si adancimea mica a focarului. Localitatea cea mai apropiata de epicentru este orasul Van, situat la granita cu Iranul.
Seismul a fost urmat de mai multe replici moderate, cu magnitudini de 5-5,5 grade pe scara Richter, resimtite la Van si in imprejurimi.
Cele mai puternice seisme produse in estul Turciei in ultimii 30 de ani au fost cutremurele din provincia Van de la 24 noiembrie 1976 (de magnitudine 7,3) si, respectiv, din cel produs in provincia Erzurum la 30 octombrie 1983 (de magnitudinbe 6,9). Cel mai violent seism produs in Turcia in secolul XX a avut loc la Erzincan la 26 decembrie 1939, magnitudinea sa fiind de 7,9 grade.