forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 11:27 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 47  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri si informatii diverse
MesajScris: Joi Feb 24, 2022 6:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
Sunt foarte pesimist față de ceea ce va urma, rușii sunt dispuși să sacrifice tot, inclusiv viața pe pământ, nu credeam că o să apuc să văd așa ceva.
În viitorul apropiat trebuie să ne așteptăm la ceea ce e mai rău. Dementul de Putin nu se va opri și necazul nu e doar el ci întreaga populație a Rusiei pare să fie alături de el. Ne îndreptăm spre o sinucidere mondială în direct. Sper să nu se întâmple asta dar cam asta pare să fie direcția.

Tu vorbesti de folosirea armamentului nuclear, dar mi se pare totusi imposibil sa se intample asta. Nu s-a intamplat in criza cubaneza cand situatia a fost mult mai grava.
Noi si supraestimam pe fond emotional pt ca e asa de aproape de granita conflictul. Putin nu ar indrazni sa atace o tara NATO, o fi dement, dar nu schizofrenic.
Steaua are dreptate, probabil Putin vrea ca Ucraina sa devina Belarus 2. De fapt cu siguranta terenul l-a pregatit ani la rand pentru asta. Si va reusi.

Sus

MesajScris: Joi Feb 24, 2022 7:48 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

100% ca asta vrea, desi in nebunia lui e foarte posibil sa se gandeasca la refacerea granitelor URSS. Problema cea mai mare este ca populatia Ucrainei nu e precum cea a Belarusului. Nu stiu cum va reusi sa ii supuna. Probabil ca doar militar. Ceea ce si face. De-aia nu s-a oprit la Donbas si a atacat aproape toata Ucraina. De mentionat in toata nebunia asta este ca Putin nu recunoaste Ucraina ca stat. Si nu ca n-ar avea oaresce dreptate. E de urmarit care sunt urmatorii pasi. E exact ca in ww2. Totul complet imprevizibil.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 24, 2022 8:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu compar cu razboiul din Iugoslavia din 1999, cand a fost impartita in 3 state. Poate si sper ca doar la asa ceva se va ajunge, o impartire in 3, Ucraina cum o stim clar nu va mai fi.

Ucraina nu e nici in UE nici in NATO, e in lula goala, deci la cheremul rusilor ce le dau cel mai puternic headache.

Sus

MesajScris: Joi Feb 24, 2022 9:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
100% ca asta vrea, desi in nebunia lui e foarte posibil sa se gandeasca la refacerea granitelor URSS. Problema cea mai mare este ca populatia Ucrainei nu e precum cea a Belarusului. Nu stiu cum va reusi sa ii supuna. Probabil ca doar militar. Ceea ce si face. De-aia nu s-a oprit la Donbas si a atacat aproape toata Ucraina. De mentionat in toata nebunia asta este ca Putin nu recunoaste Ucraina ca stat. Si nu ca n-ar avea oaresce dreptate. E de urmarit care sunt urmatorii pasi. E exact ca in ww2. Totul complet imprevizibil.

Supunerea populatiei e cea mai mica problema pt rusi, important e sa controleze militar si administrativ Ucraina si apoi mai vad ei. Nici moldovenii din Rep Moldova nu cred ca au fost de acord sa se separe de noi si totusi iata-i si astazi, tot separati. Nu tine de ce vor oamenii, cata vreme oamenii nu au arme.

Sus

MesajScris: Joi Feb 24, 2022 10:43 pm 
Asa cum 50% din cei chestionati in rusia sunt pentru acest razboi cretin cati din Ucraina vor UE si NATO ?

Supunerea populatiei a fost si in RO.

Ce se intampla daca centrul RO doreste o schimbare ?

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 9:42 am 
Ruşii, ca populaţie, sunt vinovaţi de ceea ce face liderul lor. Ei îl sprijină şi sunt complici la toate măgăriile pe care le face acest ins. În nicio ţară din lume nu poate fi un alt vinovat decât poporul care acceptă tirania, dictatura şi opresiunea celui pe care îl aleg să le fie conducător, Că sunt naivi, că nu sunt educaţi, că o fac premeditat e tot aia, sunt părtaşi şi ar trebui să fie traşi la răspundere, dacă cineva poate să-i tragă la răspundere, împreună cu liderul lor. Putin cu duma lui de scursuri face tot ce face pentru că poate, am mai auzit placa asta şi la noi. Avem o Europă care e un fel de babilon idiot, o Americă slabă şi practic ca omenire suntem cam în voia sorţii în faţa unor naţiuni care o iau razna pe diferite teme. La asta ar trebui să ne gândim. Se face multă gargară pe tema NATO cea mai puternică alianţă din istorie, oare chiar aşa o fi ? Oare cum va răspunde NATO când va primi nişte rachete de la rusşi în toate capitalele europene, cu sancţiuni economice ? Dacă nu ar fi serioasă chestia mai că te apucă râsul. Sancţiuni economice, şi alea cu jumătate de gură, frecţie la un picior de lemn. Trăim într-o lume de-a dreptul penibilă. Marea alianţă NATO îşi întăreşte graniţele estice şi se pregăteşte de apărare cu flori în faţa tirului rus cu rachete. În loc să acţioneze condamnă cu fermitate verbală, sanchi, o naţiune agresoare care îşi face de cap cum vrea cu altă naţiune care nu i-a făcut nimic.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 10:17 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Un răspuns militar din partea NATO pe teritoriul Ucrainei sau al Rusiei ar putea duce la începerea celui de-al treilea război mondial. Și ultimul. De ce? Pentru că se vor folosi armele nucleare, chimice, bombe atomice.

Nici cu sancțiunile economice nu se pun toți de acord. Elveția și Germania, de exemplu, care în toată situația asta își văd propriul interes în dauna celui european sau global, se opun. Au interese cu rușii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 25, 2022 10:54 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, nu vor sa scoata Rusia din Swift.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 11:01 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am urmarit si declaratia momaiei de la Casa Alba, omul e de pe alta planeta. Acest raspuns slab din partea tuturor ma face sa cred ca s-au inteles toti intre ei. Principala pierzatoare e populatia Ucrainei, dar nu numai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 25, 2022 11:18 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Oare cum era daca era Trump?

Ne temeam ca RPDK cu al ei Kim Jong Un declanseaza un razboi, cand colo Putin in privinta caruia stateam destul de linistiti.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 12:10 pm 
Dacă era Trump ne vindea la tarabă, pe câteva rusoaice focoase. Făcea America atât de mare încât îi încăpea într-un buzunar. Un papagal Trump iar Biden e un moşuleţ care care vrea să sperie nişte copii să nu mai facă gălăgie. America e o glumă proastă iar Europa e mama şi toată familia acestei glume. NATO dacă era cu adevărat mare trebuia să răspundă cu ample exerciţii militare în acelaşi timp în care ruşii îşi fâlfâiau armele pe la graniţă. Ar fi trebuit să amplaseze pe tot flancul estic la fel de mulţi militari şi tehnică şi armament mai mult. Ruşii nu pot fi convinşi cu vorba bună, trebuiau avertizaţi că un pas greşit ar fi însemnat un război care făcea praf Moscova, Crimeea şi toată infrastructura armată rusească. În schimb NATO are două scuturi antirachetă prăpădite dar nu au dezvoltat un scut ca al evreior, un fire dome ca al lor. Nimic nu-i va opri pe ruşi să nu cucerească chiar şi Europa cu tot cu NATO-ul ăsta mult trâmbiţat. Pare sumbru dar chiar mă apucă râsul când văd naivitatea extremă a occidentalilor, nu ruşii sunt de pe altă planetă ci chiar occidentalii, cu tot cu aliaţii lor americani.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 6:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu au tehnica rusii ca israelienii totusi, aia sunt sponsorizati de americani. Bombele rusilor sparg cateva geamuri, israelienii demoleaza zgarie nori cu rachetele lor.

Treaba cu exercitiile ample si consolidarea flancului l-ar fi enervat si mai mult pe Putin. Daca ar fi fost sa se faca ceva, trebuia un atac direct asupra Moscovei si unde sunt centrele lor de comanda pe nuclear. La cat "intelligence" au americanii, ar trebui sa stie unde sunt toate punctele astea. Sau poate n-au atata intelligence pe cat vor ei sa arate in filme.

Sus

MesajScris: Vin Feb 25, 2022 9:05 pm 
Tot pentru sustinatorii lui putin :
https://www.newsweek.com/russia-threate ... on-1682715

Sus

MesajScris: Lun Feb 28, 2022 11:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

steaua scrie:
Un răspuns militar din partea NATO pe teritoriul Ucrainei sau al Rusiei ar putea duce la începerea celui de-al treilea război mondial.

Asta ar fi cea mai mare gogomanie, dar evident ca nu are sa se intample asa ceva.
Ucraina nu e tara NATO, deci NATO nu are de ce sa intervina acolo. Asta doar l-ar infuria pe Putin si cine stie ce macel ar urma.

Dar NATO nu sunt atat de prosti ca sa intre in Ucraina...

Sus

MesajScris: Lun Feb 28, 2022 11:30 am 
Depinde de situaţie şi de cât de departe e dispus să meargă Putin. Dacă va pedepsi toată Ucraina şi va comite asasinate în masă s-ar putea ca explicaţiile lui idioate să nu mai convingă pe nimeni. Idiotul ăsta se crede mare strateg. După capul lui tâmpit crede că forţa armelor va îngenunchia toată omenirea. E doar un şobolan fricos, pus pe căpătuială până în pânzele albe. Am văzut strategia lui în Siria, apoi în Libia, apoi pe continentul african şi acum încearcă aceeaşi şmecherie şi în Europa. Marele cavaler de la răsărit care aduce pacea cu arme nucleare. Nu pot să înţeleg cum acceptă aşa ceva ruşii de rând sau generalii lui de armată. Poate că va rescrie istoria dar nu va ieşi deloc bine din toată tărăşenia asta. Chinezii ne-au procopsit cu virusul iar nebunul ăsta vrea să înceapă cel de-al 3-lea război mondial dacă NATO şi americanii nu-i fac pe plac. Dacă nu ar fi tragic ar fi chiar de râs. Se pare că unii oameni la vîrsta a 3-a chiar dau în mintea copiilor dar în loc să se joace cu lopăţica şi găletuşa în nisip acest copil bătrân vrea să se joace cu avioane, tancuri şi rachete nucleare.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 47  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]