forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Apr 27, 2026 9:33 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri si informatii diverse
MesajScris: Mie Mar 09, 2022 10:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

In orice caz, vom traversa o perioada foarte grea. Si nu va fi scurta. Cei cu salarii de minim 4000 de lei, si daca se poate sa fie 2 in familie astfel de salarii, nu vor simtii foarte tare, dar restul...va fi jale. Robor la 4,34%, si probabil va ajunge spre 10. Benzina nu cred sa ajunga la 10 lei, dar la 8-8.5 cu siguranta va ajunge undeva prin aprilie, apoi cred ca va scadea, dar preturile o vor lua razna. Cu o inflatie de 2 cifre, cel putin 6 luni, va fi cumplit. O intoarcere la anii '90, daca nu chiar mai mult. Asta in scenariul optimist, in care pana la urma se va ajunge la pace. E foarte probabil sa se intample asta. Dar cine stie. Zelinski deja mi se pare ca exagereaza mult de tot. Nu prea inteleg de ce il apreciaza asa de multa lume. Ma rog...e o parere personala. Cu un alt presedinte probabil Ucraina scapa mult mai ieftin.

Sus

MesajScris: Mie Mar 09, 2022 10:42 pm 
sorifin scrie:
Zelinski deja mi se pare ca exagereaza mult de tot. Nu prea inteleg de ce il apreciaza asa de multa lume. Ma rog...e o parere personala. Cu un alt presedinte probabil Ucraina scapa mult mai ieftin.

Daca el ar cadea posibil ca dupa cativa ani rusii sa incerce sa mearga mai departe. Asa a fost si 2014 ca sa nu mai zic de anii precedenti ( am scris mai sus ) Cine stie spre ce tara / hotar :!:
Eu sunt convins ca nu iei partea rusilor si nu sustii estul, asa cum fac altii :idea: Greutati am tot avut atatia ani. Nu putea sa stea la el in barlog ? sa o frece acolo cu lingaii lui care din pacate sunt si in RO ? Pentru unii care nu ies nici macar pana la unguri normal sa nu fie deranjati.
Motorina in UK a crescut de la 1.4 sambata la 1.88 azi. Londra a ajuns la 2. O sa creasca preturile dar totul zic eu este din cauza cuiva care a inceput de multi ani in coace. Poate vrea sa se ajunga din nou la razboiul rece. Sper ca nu mai departe.

Sus

MesajScris: Joi Mar 10, 2022 10:03 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

M-a luat gura pe dinainte cu aprilie. E 9 lei benzina azi....

Sus

MesajScris: Joi Mar 10, 2022 10:08 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

sorifin scrie:
Zelinski deja mi se pare ca exagereaza mult de tot. Nu prea inteleg de ce il apreciaza asa de multa lume. Ma rog...e o parere personala. Cu un alt presedinte probabil Ucraina scapa mult mai ieftin.

Si zici ca ar fi fost mai onorabil sa ia pozitia ghiocel in fata „marelui” Putin. Este apreciat pentru ca este un erou, este un patriot. Nu se da batut, mobilizeaza armata, mobilizeaza oamenii. Oamenii aia au demonstrat ca vor sa fie liberi. Au ales asta. EU sincer am ramas impresionat de ucraineni. Pana si o gramada de femei au ales sa lupte pentru tara lor. In timpul asta, la noi, simplele zvonuri de razboi au speriat o buna parte din breasla masculina, care aveau programare la salon.
Le-as bate obrazul vesticilor, care nu prea vor sa il supere pe domnul Putin. Problema este ca acesta e si razboiul nostru si daca inchidem ochii la ceea ce se intampla acolo nu va fi bine deloc.

Sus

MesajScris: Joi Mar 10, 2022 12:04 pm 
steaua scrie:
Si zici ca ar fi fost mai onorabil sa ia pozitia ghiocel in fata „marelui” Putin. Este apreciat pentru ca este un erou, este un patriot. Nu se da batut, mobilizeaza armata, mobilizeaza oamenii. Oamenii aia au demonstrat ca vor sa fie liberi. Au ales asta. EU sincer am ramas impresionat de ucraineni. Pana si o gramada de femei au ales sa lupte pentru tara lor. In timpul asta, la noi, simplele zvonuri de razboi au speriat o buna parte din breasla masculina, care aveau programare la salon..

Vezi ca sunt persoane care au afirmat ca pilotul Ucrainean ajuns in RO este dezertor. Poate sa zica si de elicopterele sosite in RO sau Zelenskyy :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 10, 2022 5:21 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Normal ca ne-au speriat, pentru ca din 2007 de cand s-a desfiintat (pardon, suspendat) serviciul militar obligatoriu, am stat relax, ne-am culcat pe o ureche si acum ne-a lovit.

Initial cu 20-35 de ani plus rezervistii, apoi ca proiect cu absolut toti posesorii de oua. In 2022 nu ar mai trebui sa fie asa ceva nici la nivel de zvon.

In familia mea s-a facut armata doar pe vremea comunismului. Nici fratele si niciun prieten de-al lui nu au facut, desi sunt nascuti in 1979. Contingent 79 cum s-ar zice. Eu cu 1985 am scapat mai lejer. Fara amanari ale incorporarii.

Eu as zice ca puscariasii sa fie luati in calcul pentru o mobilizare la armata. Eu intre armata si inchisoare mereu am pus semnul egal.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 10, 2022 5:23 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei87 scrie:
E doar ceva temporar cu siguranta. In astfel de momente se vede prostia crasa si ticalosia grupului infractional organizat de la Bruxelles.

Absolut. Subscriu. Cand am auzit de faza cu carbunele am zis, ia uite si efecte pozitive ale razboiului, nu doar vieti distruse.

Sa lansezi programe de panouri FV pentru casele particulare si apoi sa scumpesti curentul mi se pare de o mojicie maxima. :evil: Nemernicii astia m-au facut sa ma cert cu familia mea cum nu am facut-o poate niciodata. :evil:

Ei, iata cum fara gazul rusesc le iese eco bullshit-ul din cap. :twisted: Si pentru ca Ghermania au inchis ca prostii centralele nucleare. :twisted: Jocuri de interese, mama lor. :evil:

Sus

Subiectul mesajului: Pentru sustinatorii rusilor !!!
MesajScris: Joi Mar 10, 2022 6:03 pm 
https://www.economist.com/leaders/2022/ ... ry.content
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucr ... ora-16.htm

Sus

MesajScris: Joi Mar 10, 2022 7:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

steaua scrie:
sorifin scrie:

Si zici ca ar fi fost mai onorabil sa ia pozitia ghiocel in fata „marelui” Putin. Este apreciat pentru ca este un erou, este un patriot. Nu se da batut, mobilizeaza armata, mobilizeaza oamenii. Oamenii aia au demonstrat ca vor sa fie liberi. Au ales asta. EU sincer am ramas impresionat de ucraineni. Pana si o gramada de femei au ales sa lupte pentru tara lor. In timpul asta, la noi, simplele zvonuri de razboi au speriat o buna parte din breasla masculina, care aveau programare la salon.
Le-as bate obrazul vesticilor, care nu prea vor sa il supere pe domnul Putin. Problema este ca acesta e si razboiul nostru si daca inchidem ochii la ceea ce se intampla acolo nu va fi bine deloc.

Nu e razboiul nostru. Zelenski are pe constiinta acesti morti in egala masura cu Putin. Si-a distrus tara, si ii va lua ani buni sa reconstruiasca. Finalul va fi la fel. Rusia va avea oficial Crimeea si cele 2 judete din est. Ele.oricum nu mai faceau parte din Ucraina. Kievul nu controla nimic de acolo. Daca ceda acele teritorii lupta nu avea loc. Toate tarile au pierdut teritorii. Ni s-a intamplat si noua. Ucraina nu poate si nici nu va face parte niciodata din UE si Nato. E imposibil geografic si politic. Acum stau la dialog si sunt pe cale sa cedeze. De ce nu au negociat de la inceput? A ajuns Zelinski sa ne spuna noua ca suntem vinovati de mortii din Ucraina. Ce ar fi trebuit sa facem? Sa atace Nato Rusia si sa executam o planeta intreaga? Pt ce? Ar fi trebuit de la inceput sa inteleaga care e contexctul in care se afla si sa opreasca nebunia. Ramanea fara o mica parte de tara, parte pe care oricum nu o mai controleaza de ani de zile, dar nu asistam la asa ceva. E super tupeist omul. Si asta ma enerveaza la culme. Si nu, Doamne fereste, nu tin partea Rusiei. Nicidecum. E criminal ce au facut si de secol 19. Dar ambii sunt la fel de vinovati de acest razboi. Acum ce vrea? Renunta oricum la.tot, daca ONU si restul lumii ii garanteaza securitatea teritoriala. Ce sa ii mai garantam? Noi am semnat in 1997 ca renuntam oficial la Bucovina. Si ce am primit in schimb? Au inchis toate scolile romanesti si au interzis limba romana. Si nu doar romana. Si maghiara si poloneza. Ok. Ii ajutam. Doamne fereste de asa ceva. Dar sa nu ne pierdem capul totusi.

Sus

MesajScris: Vin Mar 11, 2022 9:59 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cred ca esti ultimul la care ma asteptam de pe forumul asta sa aiba o retorica pro-rusa. :))

Nu are cum sa fie Zelensky vinovat in egala masura cu Putin, atat timp cat Rusia nu are dreptul asupra teritoriului ucrainean. Nici asupra unui milimetru, nici asupra Crimeei, nici asupra celorlalte zone din est. Am vazut cum l-au primit rusofonii din est: cu curu.
Daca o luam dpdv istoric Rusia nu ar trebui sa existe. Statele slave s-au nascut la Kiev, in Rusia Kieveana, pe cand pe teritoriul actual al Rusiei erau alte popoare. Indiferent cum o iei istoria este de partea Ucrainei. Apoi in vremurile in care traim nu se mai fac cuceriri cu armata. Procedurile teritoriale se rezolva diplomatic.
Zelensky nu are de ce sa cedeze presiunilor. Nu se afla in postura de a ceda. Pana acum au murit 1400 de civili ucraineni ucisi de „armata eliberatoare rusa”. Oamenii aia nu au murit degeaba, ci pentru pamantul lor, limba lor, libertatea lor. Nu vor sub jugul rusesc. Este atat de simplu. In mod sigur vor fi integrati in UE si probabil mai tarziu si in NATO. Deja sunt discutii.
In 1991, dupa caderea URSS, Ucraina a cedat armele nucleare Rusiei si SUA si a primit garantarea si integritatea securitatii teritoriale, atat din partea Rusiei, cat si a SUA, Marea Britaniei si a ONU. Ce s-a intamplata am vazut zilele astea.
Despre retorica recenta a lui Zelenky, pai omul e nedormit de doua saptamani. E normal sa critice NATO si UE, care oricum se fac vinovate moral si ar trebui sa intervina mai serios.

Putin trebuie trimis in istoria neagra alaturi de Stalin, Hitler si alti extremisti criminali care se fac vinovati de orori greu de amintit.

Sus

MesajScris: Vin Mar 11, 2022 1:01 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Nu e nimic pro Rusia. E realitatea asa cum o vad eu. Sunt cu totul de acord cu ceea ce spui despre Putin. Dar nu sunt de acord cu intreg contextul. Nu are cum sa fie primita Ucraina in UE. Multe tari se opun. Si ar fi o mare nedreptate pt toate tarile care au asteptat ani de zile si au facut sacrificii ca sa indeplineasca criteriile de aderare. Dar si pt cele care asteapta inca sa intre si stau mult mai bine decat Ucraina. Chiar si inainte de razboi. Ma refer la Albania sau Muntenegru.

Sus

MesajScris: Vin Mar 11, 2022 9:22 pm 
steaua scrie:
Cred ca esti ultimul la care ma asteptam de pe forumul asta sa aiba o retorica pro-rusa. :)) :!: :!: :!:
Putin trebuie trimis in istoria neagra alaturi de Stalin, Hitler si alti extremisti criminali care se fac vinovati de orori greu de amintit.

Si a mai fost unul mai recent :idea: care nu este greu de amintit :idea:

Sus

MesajScris: Sâm Mar 12, 2022 8:51 am 
V-aţi putea gândi că toată tărăşenia asta are un substrat murdar, de unde ştim noi că nu există o înelegere subterană între unii decidenţi şi ce vedem noi e doar un târg, o expoziţie de armament, cu poligon în direct şi în reluare. Tabloul de ansamblu e o mizerie de nedescris dar reticenţa NATO, discursurile lui Biden că nu intră în Ucraina, că nu doreşte o confruntare cu Putin. Cred că locuitorii planetei sunt nişte spectatori care asistă la un spectacol grotesc, cum să ocupi şi să distrugi o ţară fără să te deranjeze nimeni, hai să fim serioşi, sancţiunile economice sunt frecţie pentru ruşi. S-ar putea să asistăm la o resetare a unor valori, stabilitate politică, oare, resetare economică până la ce nivel ? Globalizarea ia o pauză ? Ar fi multe de discutat la câte interese sunt în joc.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 12, 2022 9:46 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Biden si stilul lui de non-combat. La cateva zile dupa ce a retras armata SUA din Afganistan, tara aia a cazut sub mainile talibanilor.
CU toate ca Trump nu a fost pe placul progresistilor, sub el nu cred ca se intamplau toate acestea. Pana si cu nebunul de Kim Jong Un a stabilit o legatura, pe care l-a determinat sa renunte la anumite baze nucleare.
Evident ca nu cunoastem toate substraturile, dar frica SUA de a intra intr-un conflict cu Rusia nu pare a fi intemeiata. Dau la inaintare placa cu razboiul mondial si un dezastru care poate fi si mai mare. Razboi mondial care oricum poate fi declansat de Putin, daca i se pare lui ca vestul a intervenit in a ii ajuta pe ucraineni. Sau gaseste el sa inventeze ceva.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 12, 2022 10:14 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
V-aţi putea gândi că toată tărăşenia asta are un substrat murdar, de unde ştim noi că nu există o înelegere subterană între unii decidenţi şi ce vedem noi e doar un târg, o expoziţie de armament, cu poligon în direct şi în reluare. Tabloul de ansamblu e o mizerie de nedescris dar reticenţa NATO, discursurile lui Biden că nu intră în Ucraina, că nu doreşte o confruntare cu Putin. Cred că locuitorii planetei sunt nişte spectatori care asistă la un spectacol grotesc, cum să ocupi şi să distrugi o ţară fără să te deranjeze nimeni, hai să fim serioşi, sancţiunile economice sunt frecţie pentru ruşi. S-ar putea să asistăm la o resetare a unor valori, stabilitate politică, oare, resetare economică până la ce nivel ? Globalizarea ia o pauză ? Ar fi multe de discutat la câte interese sunt în joc.

Buna dimineata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]