forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Apr 25, 2026 6:47 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1256 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 84  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 12:04 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca, asta te-a afectat in vreun fel?

Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 2:23 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Parca aparuse o mica pata galbena pe radarul mozaic. Eram la Bucuresti student in anul 3, de la 1 Iunie am fost in Slatina. Din ce vad si acolo a fost pe langa Slatina. Din ce mi s-a raportat nu a fost mare lucru, ceva averse cu fulgere.
Furtuni adevarate in 2007 am avut pe 10 August la ora 21 si pe 11 August la ora 19.

Cand am pierdut episodul 2006 eram in Vacanta dintre anul 2 si anul 3 de facultate. De atunci, cat timp am fost la Bucuresti, am avut un om in Slatina, administratorul liceului in care am invatat intre anii 1996-2004 (clasele 5-12), care mi-a raportat tot ce s-a intamplat, pentru ca abia in 2006 si-a luat telefon mobil. Din pacate, acesta sta weekendurile la Piatra-Olt si acolo a fost si pe 4 si 5 August 2006. :( Dar nu ar fi avut cine stie ce vizibilitate de la blocul lui, e mai rea decat in filmuletul acela care a fost sters, sta la etaj 3 si are un oarecare careu de blocuri, vedere orientata spre N. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 09, 2009 2:47 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Staaaaiii baaaa! Mi-am adus aminte! Am confundat-o cu alte 2 averse care au fost in mai 2007, pe care mi le-a spus omul respectiv. Raspunsul la intrebarea lui Andrei87 este NU. Nu a fost nimic in Slatina. A fost joi seara, tocmai am ajuns de la Bucuresti cu trenul, ca Vinerea nu aveam cursuri. A tot fulgerat la Vest si la Sud. Din ce vad acolo Craiova, Rm. Valcea si Caciulata au primit ciolanul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 2:42 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Furtuna in cartierul Tei, Bucuresti. Film mishto, asha de mishto incat probabil l-ati mai vazut...
http://www.youtube.com/watch?v=fHQabMKW ... re=related

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 3:33 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

E vorba de 5 August 2006, ora 14,30. Dupa cum vezi, spre Nord era inca senin, ca apoi la ora 15,00 sa fie furtuna la Ploiesti.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Sâm Ian 10, 2009 5:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In acest filmulet puteti vedea o supercelula de mici dimensiuni. Mi se pare superba ! http://www.youtube.com/watch?v=diB5YbCiT_U&NR=1

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 11, 2009 1:23 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Staaaaiii baaaa! Mi-am adus aminte! Am confundat-o cu alte 2 averse care au fost in mai 2007,

M-am gandit eu ca nu s-a intamplat mai nimic pe la tine, furtuna asta avea o directie strict S -> N...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 11, 2009 1:29 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu mai nimic, NIMIC in toata puterea cuvantului. Dar m-a facut sa-mi sara inima din piept in tren intre Pitesti si Slatina, ia uite ba nu apuc sa ajung acasa si se pune prapadul. Ma innecam ca tiganul la mal. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 1:28 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Stai sa vezi cum ii sa te ineci ca tiganu la mal cateva zile la rand...stateam , vedeam cum bubuie furtuna, crestea adrenalina...si ma ocolea. Cel mai nasol a fost la o posibila supercelula nocturna in la sfarsitu lui iunie/inceputu lui iulie. Cand credeam ca nu mai are cum sa ajunga aici, isi schimba directia si vine drept spre orash. Atunci oaaa, gata, vine furtuna, pregatesc telefonu si ma pun la geam, gata sa filmez cand devine interesant. Mah si stau, si tot stau, si tot ce prind ii un fulger. Juma de ora mai tarziu, ma uit pe radaru sarbesc...se sparsese furtuna :P . Am prins un pic de ploaie si un tunet-doua, dar nu e acelasi lucru :( .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 1:35 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La mine nu s-a intamplat niciodata sa isi schimbe directia. Din start am stiut daca vine sau ocoleste dupa cum apare norul la orizont, daca era pozitionat favorabil sau "ocolibil". S-a intamplat insa sa moara deasupra, adica in departare sa fie ceva si cand a ajuns a decedat subit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 2:28 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Schimbarea de directie se vedea pe radar. Cand il vezi deja, e ushor sa iti dai seama cam cum se duce, mai ales daca stii si cum bate vantu si daca te-ai uitat ceva timp la furtuna. O singura data am vazut o furtuna care in departare parea ca vine incoace, si cand s-a apropiat si-a schimbat intentiile. Era demult totusi, cu ani buni in urma.
Probabil aceeasi chestie cu "muritu" a patit si aia nocturna, numai ca era mai departe un pic, nu era chiar pe oras.
Vara asta am prins la sfarsitul lui iulie una pulsanta. Circulatia era dinspre nord, si sistemu noros se vedea din departare ca vine. Pe radar nu arata deloc impresionant. Cand a ajuns pe valea Muresului, a explodat. Ma tot chema frate-miu la geam ca vine ceva tare...stiind imaginea radar, m-am gandit ca exagereaza. Asta pana cand m-am dus totusi sa dau o privire afara si am ramas 8O . Atunci am prins cel mai mare shelf vazut vreodata de mine...alb, cu un fel de "ciucuri", si jos de tot mah, da' JOS...dealurile de langa orash au vreo 600 m si asta era mult mai jos. Iti dai seama, fuga dupa celular si da-i si filmeaza. Din nefericire, l-am prins cu putin timp inainte sa treaca peste bloc. Daca veneam mai repede.... :)
Interesant e ca, desi feroce (ploaie torentiala batuta de vant si fulgere din greu), furtuna a tinut doar cat a fost peste vale. Atat de putin incat in imaginea radar de dupa , era ca inainte: nimic interesant, numai un pic mai intensa ploaia decat in alte locuri.
Tre' sa ma-nvatz sa mai scurtez din mesaje :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 12, 2009 2:40 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Hehehe, eu nu ma iau dupa radar, ma iau dupa ce vad afara pe cer. Bine, sunt si la casa cu geamuri mari si ditamai curtea. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 12:59 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

http://www.youtube.com/watch?v=QByX2qwd ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=9A0lHpiy2mM

Sus

Subiectul mesajului: Mesaj
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 5:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In aceste filmulete de pe YouTube puteti vedea nori cumulus congestus in al caror pileus s-a produs o irizatie extraordinara, dand norului un aspect incredibil. Eu am vazut un fenomen oarecum asemanator cand am fost la Busteni, dar in nici un caz de o asemenea amploare.
http://www.youtube.com/watch?v=qtqeDmr_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=8-H3xlKU ... re=related

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 11:34 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Stef, uite cine le da clasa manelistilor:

http://www.youtube.com/watch?v=RDxTxcIPl7c

Ipocrizie fara numar sau cum? :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1256 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 84  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]