Schimbarea de directie se vedea pe radar. Cand il vezi deja, e ushor sa iti dai seama cam cum se duce, mai ales daca stii si cum bate vantu si daca te-ai uitat ceva timp la furtuna. O singura data am vazut o furtuna care in departare parea ca vine incoace, si cand s-a apropiat si-a schimbat intentiile. Era demult totusi, cu ani buni in urma.
Probabil aceeasi chestie cu "muritu" a patit si aia nocturna, numai ca era mai departe un pic, nu era chiar pe oras.
Vara asta am prins la sfarsitul lui iulie una pulsanta. Circulatia era dinspre nord, si sistemu noros se vedea din departare ca vine. Pe radar nu arata deloc impresionant. Cand a ajuns pe valea Muresului, a explodat. Ma tot chema frate-miu la geam ca vine ceva tare...stiind imaginea radar, m-am gandit ca exagereaza. Asta pana cand m-am dus totusi sa dau o privire afara si am ramas

. Atunci am prins cel mai mare shelf vazut vreodata de mine...alb, cu un fel de "ciucuri", si jos de tot mah, da' JOS...dealurile de langa orash au vreo 600 m si asta era mult mai jos. Iti dai seama, fuga dupa celular si da-i si filmeaza. Din nefericire, l-am prins cu putin timp inainte sa treaca peste bloc. Daca veneam mai repede....
Interesant e ca, desi feroce (ploaie torentiala batuta de vant si fulgere din greu), furtuna a tinut doar cat a fost peste vale. Atat de putin incat in imaginea radar de dupa , era ca inainte: nimic interesant, numai un pic mai intensa ploaia decat in alte locuri.
Tre' sa ma-nvatz sa mai scurtez din mesaje