forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mar 27, 2025 12:31 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 188 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Incalzirea globala altfel
MesajScris: Sâm Noi 28, 2015 10:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

The Fort Point Tide Gauge in New Castle, NH shows no change in sea-Level from 2007 to 2015 and the Portland Maine Tide Gauge at the end of 2014 showed the same sea-level - to the millimeter - as it read 66 years ago in 1947!!

Spre deosebire de ceea ce zic alarmistii de toate zilele :)

Sus

MesajScris: Vin Dec 11, 2015 12:26 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu am mai adus in discutie subiectul, dar mi se pare o corelatie prea evidenta intre AMO si temperaturile de la noi.Asadar, lucrurile ar mai trebui privite si in stil mai stiintific, nu dupa ceea ce se spune pe la tv ca, vorba aia, noi stim destule fata de oamenii ce nu au legatura cu domeniul :)

Imagine

Repet, mi se pare ca se "muleaza" ca la carte pe evolutia temperaturii de la noi.Sunt tare curios daca asa va fi si in continuare, desi un anumit "lag" nu ar trebui exclus.Pareri ? :)

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2015 11:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ceva despre gheata din Arctica de acum aproape 60 de ani :)

For example, one crew member aboard the USS Skate which surfaced at the North Pole in 1959 and numerous other locations during Arctic cruises in 1958 and 1959 said:

“the Skate found open water both in the summer and following winter. We surfaced near the North Pole in the winter through thin ice less than 2 feet thick. The ice moves from Alaska to Iceland and the wind and tides causes open water as the ice breaks up. The Ice at the polar ice cap is an average of 6-8 feet thick, but with the wind and tides the ice will crack and open into large polynyas (areas of open water), these areas will refreeze over with thin ice"

Mai multe aici http://wattsupwiththat.com/2009/04/26/i ... -so-thick/

Sus

MesajScris: Lun Dec 14, 2015 12:42 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ma mir cum de nu au dat jos site-ul asta pana acum.

Sus

MesajScris: Lun Dec 14, 2015 10:32 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asta si mai sunt inca vreo 2-3 site-uri mai importante care nu ii pupa in partea dorsala pe astia cu AGW :)

Inca ceva interesant "It will without doubt have come to your Lordship's knowledge that a considerable change of climate, inexplicable at present to us, must have taken place in the Circumpolar Regions, by which the severity of the cold that has for centuries past enclosed the seas in the high northern latitudes in an impenetrable barrier of ice has been during the last two years, greatly abated.

(This) affords ample proof that new sources of warmth have been opened and give us leave to hope that the Arctic Seas may at this time be more accessible than they have been for centuries past, and that discoveries may now be made in them not only interesting to the advancement of science but also to the future intercourse of mankind and the commerce of distant nations.
"
President of the Royal Society, London, to the Admiralty, 20th November, 1817

Sus

MesajScris: Dum Dec 27, 2015 12:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asta pentrru cei care sunt ingrijorati ca traim timpuri prea calde acum :wink:

http://www.livescience.com/7331-ancient ... green.html

Pe langa asta, ceva bonus https://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_climatic_optimum

Asta ca isi dea seama lumea cat de benefice au fost perioadele din trecut si mai calde decat prezentul :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2016 10:07 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Pe asta o stiati:
http://www.aktual24.ro/cerul-este-altul ... ura-video/

??

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2016 4:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O știam :( asta ne mai lipsea, de parcă nu era totul foarte clar...

Sus

MesajScris: Vin Ian 08, 2016 11:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Melting glacier in Alaska reveals ancient remains of forest – evidence of warm periods :)

http://joannenova.com.au/2013/10/meltin ... m-periods/

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 12:01 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

De fapt in ultimele milenii clima planetei a marcat o usoara tendinta de racire. Evident, cu fluctuatiile de rigoare.
Cu toate acestea, in ultimele decenii, din motive greu de inteles, temperaturile au inceput din nou sa creasca. :o

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 5:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sunt multe chestii care nu se stiu, inclusiv cauzele scaderilor de temperatura intre anii 50 si 80, cand presa lumii scria despre o era glaciara ca ar fi iminenta :)

Am avut Medieval Warm Period, un optim climatic cand si populatia Globala a cunoscut o crestere semnificativa datorita climatului mai propice pentru agricultura, deci era mai multa hrana :) , dupa care incepand cu anii 1300 si pana spre 1850 a fost perioada numita Little Ice Age, o perioada grea cand datorita climatului mai rece au fost perioade de foamete, atat in Europa cat si in America de Nord.Populatia a scazut mult, mai ales in tarile de la latitudini mai inalte. Agricultura automat merge mai greu in timpurile mai reci, viata e mai dificila in iernile aspre si ca atare ar trebui sa fim mai degraba bucurosi ca traim in perioada asta, una pe care eu o consider a fi de optim climatic :)

Un tablou cu Tamisa inghetata in 1677.Ultima data cand aceasta a inghetat a fost in 1814.https://en.wikipedia.org/wiki/River_Thames_frost_fairs

Imagine

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 5:46 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
incepand cu anii 1300 si pana spre 1850 a fost perioada numita Little Ice Age, o perioada grea cand datorita climatului mai rece au fost perioade de foamete, atat in Europa cat si in America de Nord.Populatia a scazut mult

+ ciuma, + crimele groaznice din era medievala...se pare ca omenirea este mai fericita cand e cald :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 09, 2016 9:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

De aia zic ca din punctul asta de vedere noi ar trebui sa fim multumiti ca traim in perioada asta.Din pacate in distrusa asta de mass-media se promoveaza contrariul, facand din actuala perioada mai calda o adevarata sperietoare.Perioadele mai calde intotdeauna au fost mai propice pentru umanitate :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2016 12:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ideea e sa nu se ajungă la PREA CALD, atunci nu e deloc de bine.

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2016 12:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu cred ca va fi cazul.In perioada romanilor, climatul era suficient de cald incat strugurii cresteau chiar si in nordul Angliei, iar asta e de retinut pentru ca astazi asa ceva nu e posibil.Tot in acea perioada se cultiva maslinul pana in Valea Rinului, in Germania.Nici asta nu e posibil astazi.Culmea e ca noi ne facem griji ca acum e cam cald.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 188 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]