Neaceasca85 scrie:
Oricum sunt de parere ca incalzirea globala este doar o gogorita produsa de mai marii lumii, in vederea satisfacerii anumitor interese- in trecut au existat perioade in care nivelul de CO2 a fost dublu celui de acum si dimpotriva, clima a fost rece atunci. Cand a fost boom industrial, clima s-a racit, cand a fost recesiunea datorata razboaielor mondiale, clima s-a incalzit- astea le-am vazut intr-un documentar difuzat de Antena 3- Cacealmaua incalzirii Globale; Global Warming Swindle- parca asa se numea.
Parerea mea este ca suntem acum intr-o perioada mai calda a climei, dar nu datorata excesului de CO2-ului. Cine stie, poate si noi "ajutam" cumva, cresterea temperaturii, dar nu cred ca suntem vinovati de ea.
Neaceasca85 scrie:
Legat de activitatea solara- anul 2007, in care am fiert in suc propriu, a fost totusi un an de minim al activitatii solare- oare care ar fi fost maximele de temperatura daca era un an de maxim solar? Oare anul 1952, cel in care s-a inregistrat maxima absoluta pentru Romania, o fi fost an de minim sau de maxim solar? Ma tot gandesc ce ar iesi daca un val foarte mare de canicula ar nimeri intr-un an de maxim solar! Se spune acum ca 2012 va fi an de maxim al ciclului solar.
Eu cred ca exista totusi un defazaj si o amortizare a influentei activitatii solare asupra climei. Nu cred ca daca avem un minim solar anul acesta, o sa avem o iarna ca in 1942. Probabil ca activitatea redusa a soarelui se va resimti in evolutia climei, peste cativa ani, sau poate chiar deloc, daca isi revine la normal sau intra imediat intr-un maxim.