steaua scrie:
Cu cat un popor este mai sanatos, bogat si cultivat, cu atat mai putin "are nevoie" de divinitate. Se aplica si invers.
Mai e o chestie, religia nu poate fi explicata prin stiinta. Mii de ani au incercat sa gaseasca o explicatie, fara sa ajunga la un rezultat. Stephen Hawking, si el un "ateu convins", ajuns la un punct de maxima intelectualitate

, zicea zilele trecute ca Big Bangul nu a avut nevoie de Dumnezeu, cu alte cuvinte tot ceea ce exista s-ar fi format fara vreun ajutor divin. Dar cum s-a format? Nu tot ce exista are nevoie de un creator? Nu cumva e un "lant trofic"? Acel firicel de la inceput a aparut prima data din neant?! Eu nu cred in religii, pentru ca e ca in politica, s-au format ori pentru ca unu nu era de acord cu altul sau nu era de acord sa fie condus de altul si a venit cu propria invatatura, ori pentru muls si fraierit prostimea. Insa in divinitate nu-mi pun problema ca nu ar exista.
PS. La Trinidad Tobago nu mai posteaza nimeni? Am ramas surprins de subiect.

Ceva, ceva exista, o forta superioara, doar ca personal nu cred ca un mos cu baston vegheaza asupra a tot ce facem si ne pedepseste. Legea compensatiei functioneaza si spune ca doua sisteme conectate tind sa ajunga la un echilibru. "Legea" asta nu functioneaza doar la nivel fizic si matematic, ci si la un nivel social si de aceea cred ca daca o persoana face mult rau, va ajunge sa sufere intr-un final, pentru ca toate actiunile vor avea si consecinte. De fapt, ce am zis in ultima fraza, pentru mine este egal cu raiul si iadul.
Daca exista viata dupa moarte....hmmm. Putem spune ca tot acest concept ar fi putut fi inventat de catre oameni, pentru a alina suferinta pierderii celor dragi, dar Universul este mult prea complex pentru a-l intelege si nu cred ca cineva va putea raspunde la aceasta intrebare prea curand.
O alta chestie interesanta: conform teoriei Multiversului, exista o infinitate de universuri paralele in care chiar daca persoana X a murit in urma unui accident, in alte universuri el a scapat cu viata, deci el inca traieste.
Daca o luam asa, se naste un paradox destul de ciudat : daca exista o infinitate de universuri paralele, in care lucrurile pot fi sub orice forma posibila, exista un univers in care exista o divinitate sub forma "unui mos cu baston vegheaza asupra a tot ce facem si ne pedepseste" si care nu este supus spatiului si timpului sau oricaror 11 dimensiuni prezise de teoria stringurilor, deci el va putea guverna toate universurile paralele.
Tot asa, poate sa nu existe.
Eu cred ca inca suntem foarte primitivi incat sa ne avantam sa facem asemenea afirmatii si vom avea nevoie de mult timp pentru a intelege cum functioneaza totul.
http://wrf.rometex.org, e-mail :
liviu.oana88@gmail.com