forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 6:14 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Mie Apr 24, 2013 6:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daca insistati pe subiect, deschidem topic separat...s-ar putea sa intelegeti apoi mai bine ce si cum...Nu e nici un mos!
Universul e facut din materie, spatiu, timp, apoi fortele tari si slabe si...INFORMATIA.
Acestei laturi a Universului ii dam anumite conotatii...Poate am reusit doar cu cateva cuvinte...
Se punea problema gaurilor negre...s-a dovedit ca materia poate fi zdrobita si transformata, timpul poate se opreste, spatiul la fel...GRAVITATIA ramane intacta.
Ce se intampla cu INFORMATIA? Se pare ca nici aceasta nu poate fi distrusa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 25, 2013 3:08 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu iau partea pozitiva a invataturii bisericesti, asa cum o inteleg eu, ma pasioneaza insa restrictiile de orice fel tocmai pentru ca nu le-as suporta, sau cum ma pasioneaza viata la puscarie sau in armata. Cum e acum cu postul asta. E interesant ca Roberta nu tine post desi s-a rugat la biserica si chiar simte ca i-au fost ascultate rugaciunile.

Ipotetic vorbind, daca Dumnezeu nu ar exista atunci pentru ce mai renunta calugarii la tot ce inseamna placere in viata? Ar fi doar niste fraieri, :lol: dar eu cred ca e bine faptul ca ei se roaga si pentru noi care nu putem trai fara a comite o tona de pacate, si nici nu ne place sa ne spovedim sau nu putem sa ne impartasim.

Gandesc pozitiv si merg pe mana lui Paulo Coelho, care spunea ca dupa moarte Dumnezeu nu ne va intreba ce pacate am facut in viata pentru ca ne este ca un tata si ca o mama totodata, ci va intreba "Ai iubit destul?", in sensul de a profita de lucrurile ce-ti plac. :lol:

Si apoi, faza urmatoare, tot ce a fost rau sau trist in viata dispare si totul e perfect, cum spune si in slujba de inmormantare "du-l intr-un loc cu verdeata, de unde a disparut toata durerea, tot suspinul si toata intristarea". Vreau sa cred ca tot ce nu ne place (sau the shit that happens) in aceasta viata este doar o gluma proasta care dispare dincolo. Si ca atata vreme cat nu am luat viata altcuiva (intentionat) si nu m-am sinucis (cred ca asta e condamnarea la iad) nu as vedea de ce sa nu intru in Rai. :lol:

Restul pacatelor sunt un rau necesar, eu am si o gandire mai hedonista de fel, scopul vietii cam este obtinerea placerii, dar aceasta se obtine contra munca, din pacate, si omul a fost blestemat sa munceasca atunci cand a fost izgonit din Rai pentru ca a vrut sa cunoasca binele si raul.

De mic am doar o usoara atractie catre cele bisericesti, daca o slujba ortodoxa este singura muzica disponibila intr-un moment o ascult cu placere, nu o urasc, asta e clar. Daca un popa are voce cu adevarat imi place la fel de mult ca o melodie comerciala, iar strana aia cu voce groasa suna bine pe subwoofer. :lol:

Imi place sa privesc un preot slujind, pe viu si nu la televizor, aglomeratia din biserica insa nu, motivele pentru care nu ma duc la Liturghie desi biserica e foarte aproape ar fi comoditatea (programul de slujba vs. somn) si aglomeratia plus gura lumii. Dar de Paste la Inviere chiar ma simt mai bine si mai linistit, luand lumina si aducand-o acasa, poate Placebo dar si pentru ca toata lumea e mai linistita, mai calma.

Nu e cazul insa la ce se vede la TV cand toti se bulucesc in ultimul hal pe pomeni, asta e din cauza saraciei, sau superstitiile alea cu pupatul moastelor si frecatul portofelului de racla. N-as sta zeci de ore in picioare fara sa dorm/beau/mananc/merg la toaleta nici sa ma impusti, ma iau nervii de la astfel de lipsuri, oricare din ele. Mi se pare o nebunie. A te nevoi nu mi se pare o virtute, desi biserica vrea astfel. :lol:

E bine sa crezi acolo ceva, nu neaparat sa mergi la biserica, dar dupa cum spune o semnatura pe SP, venita sa contracareze ateismul de acolo "Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El nu am pierdut nimic; dar daca Dumnezeu exista si eu nu cred am pierdut totul". :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Apr 25, 2013 1:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, m-am rugat sa o pot intoarce pe Lavy la mine...Am vorbit si ar vrea, insa nu poate....S-a atasat de respectivul. Dar vad ca poate asa trebuie sa fie, am alta cale in viata. Macar asa putem gandi. Macar sa credem ca nu suntem chiar "de capul nostru". Totusi trebuie sa ne modelam vointa, sa vizualizam ceea ce vrem sa facem, sa nu ne lasam nici ca atunci cand am fi o turma de oi impinsa de un cioban cu toioagul alb...Nu pot accepta nici asta.
Totusi, dupa ce am fost si m-am rugat la icoana facatoare de minuni, m-am simtit mult mai bine, in sensul ca am lasat unele griji in seama ALTUIA... Fa ce vrei, nu imi mai pasa...
Poate un fel de impacare, in cazul de fata, macar sa se simta ea mai bine...Am avut constiinta impacata, nu cred ca am avut vreo vina. Poate ca imi reprosez ca nu am lasat-o sa fumeze, dar deja era bolnava de la tigari, un revelion l-a facut la dezintoxicare...(cand eu eram terorizata de boxe, ea era in spital...)
Si nici ea nu are sanii mari, deci...nu se confirma chestia cu...

Sus

MesajScris: Joi Apr 25, 2013 4:04 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

tigari, adica drugs ?

Sus

MesajScris: Joi Apr 25, 2013 4:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Tigari tigari, nu droguri! Oricum, suspecta de astm inca de pe acum si mai spala rufe iarna cu mana...Si nu se poate rupe de iubit...asta e.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 26, 2013 7:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Citat:
Si nici ea nu are sanii mari, deci...nu se confirma chestia cu...

Ce nu se confirma? :?:

Sus

MesajScris: Vin Apr 26, 2013 7:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ca ar fi mai "rasarita"....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 26, 2013 7:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

N-am zis ca nu exista si "nerasarite" cu sanii mici ci doar ca toate cele care au nu sunt rasarite. :mrgreen:

supercell de fumat si baut s-a lovit la fosta lui prietena. Eu de prostie si de rautate la cele cateva pe care am pus ochii pentru scurt timp, oricum mereu am avut balanta inclinata spre solitudine.

Sus

MesajScris: Vin Apr 26, 2013 8:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Totusi rautatea poate fi un semn de inteligenta. Poate fi si acea rautate pozitiva, generata de o ambitie nativa, dar care poate scapa de sub control.
Trebuie sa intelegi si de la ce vine acea rautate pe viitor, poate fi un semn bun.
Totusi nu as generaliza...sani mari egal inteligenta minus...Poate doar inconveniente; pot transpira mai mult...sau daca alergi trebuie sa te ancorezi mai bine...
Sa nu se supere supercell, nu spune ce stii in privat de la alti membri. Sunt leacuri si pentru bautura. Sanatoasa sa fie in primul rand.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 3:09 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu se supara ca am mai spus, si a zis pe forum ca nu va mai incerca niciodata sa schimbe o femeie, eu de mic am considerat ca nu poti schimba vreodata pe cineva.

Am avut de-a face cu rautate care izvora din prostie, si la fete si la baieti. Sani mari-inteligenta in minus, asa au fost exemplarele cu care am avut eu onoarea si asa am eu o placere sadica in a considera astfel. :twisted:

Si dupa cum frumos spunea Andrei ca e nevoie de inteligenta pentru ca ele sa inteleaga pasiunile noastre ciudate (care la mine nu se rezuma doar la vreme), totul se reduce la inteligenta, asadar genul de fete care ne plac noua, eu si supercell, :lol: nu au cum sa inteleaga vreodata astfel de pasiuni considerate aiureli pana si de matusa prin alianta cu care ma inteleg perfect. Tot ea zicea ca respectiva trebuie sa aibe aiurelile mele altfel nici o sansa de relatie. :lol:

Un hot iti ia doar banii dar o femeie iti ia totul, sa nu uit dictonul tau Roberta. :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 9:20 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
genul de fete care ne plac noua, eu si supercell, :lol: nu au cum sa inteleaga vreodata astfel de pasiuni

Sunt cateva, doar sa le gasesti. E drept, in Slatina mai greu. :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 3:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Despre vreme poti sa-i mai spui, dar cu propagarea...sa nu te puna Aghiuta!
Totusi e o latura demna de studiat la propagare, intr-un fel ii sunt recunoscatoare colegului de forum ce se ocupa cu asta! Activitatea Soarelui influenteaza ionosfera. Si cum el zilnic pune niste date acolo, imi pare rau uneori ca nu stiu si nu am echipamentul necesar sa fac si eu la fel. Dar m-ar interesa strict ionosfera. Are un rol climatic, inca nu am inteles exact...cum e influentata de furtunile solare...etc. Voi avea timp si de asta? :cry:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Re:
MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 3:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Neaceasca85 scrie:
genul de fete care ne plac noua, eu si supercell, :lol: nu au cum sa inteleaga vreodata astfel de pasiuni

La scoala de fete. Da, la scoala gasesti! Sunt destule, dar se strica repede. Le intra tot felul de tot felul in cap si gata. Dar unele cred din pacate ca asa trebuie sa faca...Dar sunt destule si cuminti si istete.
Am vorbit un timp cu o fata studenta la meteorologie la Cluj. Spunea cum invata pentru examen, i-am trimis carti de meteorologie...De la ea am aflat de Limnologie (partea de meteorologie ce se ocupa cu studiul lacurilor, apelor...)
Dar in rest stiam si ii mai explicam, desi ea trebuia sa-mi dea lectii.
Dar spunea cum se intalnea cu colegele si cum invatau impreuna. Deci erau un grup de fete serioase, nu doar una. De la ea am aflat de furtunile devastatoare din Harghita care rad paduri intregi si mi-a cerut o explicatie.
Singura explicatie a fost ca aerul rece antrenat de ploaia torentiala e canalizat in depresiuni si efectul e devastator in punctele unde e amplificat de relief. Daca norul are o deplasare in sensul si cu viteza optima...e clar.

Sus

MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 3:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E bine totusi si sa nu fie pasiuni comune. In comun pot ramane doar sentimentele.
Dar e ceva nativ la femei sa ia totul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 28, 2013 3:01 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Andrei87 scrie:

Iar in Bumbesti si mai greu. :twisted: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]