forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 9:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Statii meteo personale
MesajScris: Joi Mai 09, 2013 9:33 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

Hmmm..... Daca gasesc sa cumpar statia de dincolo e bine... :D daca nu am sa o cumpar de aici. multumesc mult de implicare :)).

Sus

MesajScris: Joi Mai 09, 2013 10:06 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma bucur sa vad ca esti asa hotarat. :)
Sa nu uiti sa ma chemi la inaugurare! :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Iun 26, 2013 8:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pentru ca tot aveam in ultimele zile pierderi de comunicatie intre senzorii externi si consola statiei, m-am gandit ca bateriile descarcate ar putea fi cauza. Comunicatia se realizeaza wirelles, iar bateriile le instalasem in senzorul termo/higro in data de 15.08.2012 (deci de mai bine de 10 luni).
In aceasta seara am schimbat bateriile cu altele noi (tot VARTA MaxTech).
Sper ca de acum statia sa mearga din nou shnur. :)

Sus

MesajScris: Mie Iun 26, 2013 9:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe mine ma tin peste un an la statia interioara.

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 8:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Avand o vechime de aproape 5 ani, statia mea meteo se pare ca incepe sa ma lase incet, incet.
Desi am schimbat bateriile in senzorul extern acum o luna si ceva, am obserat ca inca are perioade cand se pierde conexiunea intre sensorii externi si consola (conexiune realizata wirelles).
Ultima situatie de acest gen s-a petrecut azi intre 7:18 si 17:55, conexiunea restabilindu-se apoi de la sine.
Daca nu vorba de vechime aveti idee care ar putea sa fie atunci cauza?

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 8:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vezi ca si bateriile pot fi cu probleme. Una daca are un defect, afecteaza.
Incearca sa le schimbi inainte de a face alte modificari.
Incearca pe cat posibil sa curati de praf senzorul exterior.
Sunt proiectate sa tina destul de putin timp raportat la viata noastra. Orice lucru se invecheste, si noi ne invechim.

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 9:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Merci pentru raspuns Roberta.
Am precizat ca bateriile sunt nou inlocuite (deci nu asta e cauza). Am luat tot Varta MaxTech; exact acelasi model ca si cele pe care le-am avut in ultimul an.
http://www.google.ro/search?q=varta+max+tech&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.50165853,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.seW1cfrvSKg.O&biw=1280&bih=887&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Zaj6UfX1F4bbswarhYDACQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=kg2fOA-xPmA95M%3A%3BAHkkP1dPhOr24M%3Bhttp%253A%252F%252Fimage.compari.ro%252Ffull%252F143792727.varta-baterie-alcalina-aa-varta-max-tech.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbaterie-alcalina.compari.ro%252Fvarta%252Fbaterie-alcalina-aa-varta-max-tech-p123909793%252F%3B408%3B600

Am curatat si senzorul de praf (e adevarat ca nu l-am desfacut ca sa-l curat si in interior din precautie sa nu stric ceva).
E interesant ca imediat dupa inlocuires bateriilor (26.06.2013) in perioada 2-6.07.2013 statia a avut tot asa perioade in care pierdea contactul cu sensorii. Apoi a mers brici 25 de zile pentru ca azi sa dea din nou chix.
Om vedea ce mai face pe viitor...

Roberta 93 scrie:
Orice lucru se invecheste, si noi ne invechim.

No bine. :)

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 9:38 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu uita ca frecventa de emisie / receptie la tine este 433. Multe deviceuri din case au aceasta frecventa. Posibil sa fie bruiata de ceva.
Nu poti sa treci pe legatura cablu ? Este cel mai sigur.
De ce nu-ti iei Lithium ? Se gasesc in RO. Avantaje multe fata de cele normale.
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... cid=501121
Nu cred ca statia este pe duca.
Eugen sa confirme daca 2355 este fiabila sau nu.

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 9:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 scrie:
Nu uita ca frecventa de emisie / receptie la tine este 433. Multe deviceuri din case au aceasta frecventa. Posibil sa fie bruiata de ceva.
De ce nu-ti iei Lithium ? Se gasesc in RO. Avantaje multe fata de cele normale.
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... cid=501121
Nu cred ca statia este pe duca.
Eugen sa confirme daca 2355 este fiabila sau nu.

Am avut probleme serioase cu 2355; La inceput conexiunea wireless incepea sa dea rateuri, apoi si cea pe cablu. Cand am desfacut cutia sa analizez, am observat ca contactele s-au oxidat si au capatat o culoare verde (din cauza ca erau facute din cupru).

L.E.: Produsele LaCrosse nu sunt de incredere si durata lor de viata este de 2-3 ani, in medie.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 9:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu nu am alt dispozitiv care sa transmita pe aceasta frecventa (si in plus intreruperea de azi s-a produs cand nu era nimeni acasa), dar e posibil sa aiba vecinii.

Mike60 scrie:

Teoretic da, dar cand aveam conexiunea prin cablu ma confruntam cu o multime de erori legate de viteza vantului (am observat de multe ori legatura intre aparitia acestora si transmisia datelor prin cablu). Plus ca mai e si inestetic.

Apropo de bateriile recomandate: cele pe care le am sunt chiar penultimele de pe pagina sugerata ( :) ) si sunt foarte multumim de ele dupa utilizarea unui set in perioada 08.2012 - 06.2013.

Stiu ca Eugen are un WS2300 din 2006 care inca merge f bine. Nu as vrea nici eu sa zic ca statia nu e fiabila (raportat la cat timp a mers bine aceste mici intreruperi ar putea fi neglijate), dar e totusi enervant cand apar rateurile astea.

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 10:21 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

2357 pe care o am eu ( in casa mai este statia dar nu stiu daca pe bloc mai exista ceva din ea ) a functionat bine merci doi ani fara probleme. Este adevarat ca semnalul era transmis pe cablu.
- Inestetic ? de ce ? Gaura in peretele de beton, ca nu aveam cum sa stric termopanul, aranjat firul frumos, nu ?
- Eu am zis de bateriile Lithium nu Alcaline de care ai pus tu.
Uita-te la diferente :
Temperatura lucru +, timpul de exploatare a lor +, curentul pe care-l pot debita +.
Un pic mai scumpe -
Am vazut ca si Varta a inceput sa vanda asa ceva :idea:
- Ai refacut conectorii ( mufele de plastic ), ai pus bobine de ferita la terminale ? Probabil ca nu :x
Eu la 35m + 12m + 8m aveam una sau doua erori pe saptamana.

Sus

MesajScris: Joi Aug 01, 2013 11:15 pm 
Erorile de la vant le rezolva softul wuhu. Statia e viabila, mai da cateodata erori dar ca orice aparat electronic si la multitudinea mea de senzori wireless, aproape toti pe 433 MHz, nu ma mir.
Vezi de aia e bine sa ai doua statii, acelasi model, acelasi brand, just in case, si transmiti date cu amandoua asa cum fac eu.
Consola lui Munkacs din 2006 merge si acum la mine, fara probleme, e chiar statia mea de baza, deci are 7 ani si vreo 4 luni si cu exceptia unui interval de cateva luni, pana am luat-o eu, a mers nonstop iar pe cealalta, 2350, o am din 2008 din noiembrie, acusi are 5 ani.
Plus ca mai am un 1600, tot La Crosse, din ianuarie 2008 si merge si aia f bine.
Doua wireless si una legata pe direct, plus inca 3 statii simple de temperatura, cu 4 senzori wireless, tot pe 433 MHz. :)

Sus

MesajScris: Vin Aug 02, 2013 10:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mike60 scrie:
2357 pe care o am eu ( in casa mai este statia dar nu stiu daca pe bloc mai exista ceva din ea ) a functionat bine merci doi ani fara probleme.

Urmaream cu admiratie statia ta pe wunderground inca de cand a inceput sa transmita. Era printre cele mai stabile si mai mult timp on-line din tara si cu senzorii amplasati foarte corect.

Mike60 scrie:
Este adevarat ca semnalul era transmis pe cablu.
- Inestetic ? de ce ? Gaura in peretele de beton, ca nu aveam cum sa stric termopanul, aranjat firul frumos, nu ?

La mine e perete de caramida (30 cm) + izolatie (10 cm) + termopane si nici nu ma gandesc sa-l gauresc.
Wirelles sau nimic. :)

Mike60 scrie:
- Eu am zis de bateriile Lithium nu Alcaline de care ai pus tu.

Scuze. Gresala mea. :oops: Am crezut ca toate de pe pagina sunt Lithium. O sa aleg din acelea la urmatorul schimb, dar dupa cum am constatat in ultimele 10 luni si Alcalinele si-au facut treaba f bine, asa ca acum, pentru ca numai ce le-am schimbat, merg tot cu ele.

Mike60 scrie:
- Ai refacut conectorii ( mufele de plastic ), ai pus bobine de ferita la terminale ? Probabil ca nu :x

Am incercat in trecut toate variantele (probabil mai tineti minte aventurile mele cu statia din ultimii ani - multe povestite chiar in acest topic).
Am folosit si bobine de ferita. Chiar si acum am asa ceva la capetele legaturilor dintre senzorii externi.

Mike60 scrie:
Eu la 35m + 12m + 8m aveam una sau doua erori pe saptamana.

E adevarat ca in cazul tau era imposibila varianta wirelles la o asa distanta. In cazul meu insa sunt doar vreo 4 m intre senzorii externi de pe acoperis si consola din casa.
Una, doua erori pe saptamana mi se pare mult. Eu din 15 august 2012 si pana acum nu am vazut nici macar o eroare de cand statia merge in modul wirelles. Si nu scoate erorile WUHU. Pur si simplu nu au fost

Sus

MesajScris: Vin Aug 02, 2013 10:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

eugenraduoradea scrie:
Doua wireless si una legata pe direct, plus inca 3 statii simple de temperatura, cu 4 senzori wireless, tot pe 433 MHz. :)

Eugen odata si odata tot ajung eu la Oradea si abia astept sa vad "parcul meteo" pe care il detii. :wink:

Sus

MesajScris: Vin Aug 02, 2013 10:24 am 
Esti binevenit, sa ma anunti cand ti se arata un drum incoace.
Nu e parc ci mai degraba o curte impanzita cu tot felul de tevi, adaposturi diverse, giruete, anemometre, am chiar si o floare din aia de vant pentru copii.
Tacaneala mare la o varsta la care altii isi plimba nepotii prin parc. :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]