Eugene, iar ti-ai pus forumul in cap

)).Sa stii ca demult trebuia legea asta.In toate tarile exista asa ceva, ba chiar mai draconica.Spre exemplu cand am fost in Anglia, a venit vorba de cainii vagabonzi pt ca si acolo aproape fiecare familie are cel putin un caine, dar nu vezi unu pe strada.Stii de ce? Pt ca exista legea eutanasierii, care iti permite sa ucizi orice caine gasit pe strada si nerevendicat in 24 de ore.Si daca vii dupa el, amenda pt lasarea cainelui pe strada nesupravegheat este de 400 de lire.400, adica 22 de milioane, iar o masina bunicica, de exemplu un golf 4 din 2003 costa cam 1200-1300 de lire.Poti blama poporul asta pt prostie, insa nu pt cruzime.Toate tarile au asemenea legi, numai la noi exista batrani nebuni.Insa si aici e vorba tot de bani.Au castigat ong-urile alea o groaza de bani.Stii ce e culmea?? Ca prin zona noastra nu exista nici ong-uri si nici caini.Am umblat prin Sibiu, prin Alba, prin Bistrita, prin Mures, nicio problema cu cainii.Nu exista, sau daca exista sunt 1-2 rataciti si imediat sunt luati de hingheri.Intrebarea e de ce aici se poate si in sud nu.Problema nu e numai in Bucuresti, ci in tot sudul.Am intalnit in Braila, Galati, Ploiesti, Craiova, efectiv peste tot haite intregi de caini.Iti era frica sa te plimbi pe faleza Dunarii.Se vede asta si din stiri.In aceste zile tot am auzit de oameni muscati, insa toti din sud.Aici e marele semn de intrebare.Lege exista, si unde e aplicata nu sunt caini.Vara trecuta cand am lucrat in Bucuresti, mergeam la Carrefour si la Auchan in Militari, si in parcare erau vreo 20 de caini, iar la usa de intrare stateau cate 4-5 tolaniti la umbra.Si caini dinaia ca niste vitei de mari.A fost un soc pt mine.Aici n-am vazut niciodata atatia caini, iar de vreo cativa ani nu mai sunt deloc.Nici n-as putea concepe sa merg la Auchan aici si sa vad caini la intrare in magazin.Efectiv nimeni nu le avea treaba.E si vina oamenilor care au tolerat asta.Apoi mergeam in centrul vechi, plin de caini si cersetori.Hai sa nu mai dau exemplul Muresului ca iar sunt acuzat de patriotism local

, insa poate oricine sa se plimbe prin centrul vechi al Sibiului sau al Brasovului sau in zona cetatii din Alba-Iulia si nu va intalni un caine sau sa fie plin de cersetori.Tot in Bucuresti la semafor inca exista acei copii de tigani care iti spala parbrizul.Chestia asta mi-a adus aminte ca si la noi in oras era asa ceva insa acum vreo 10-15 ani.In 2008 s-a interzis cersetoria, astfel ca mai exista foarte putini tigani care mai stau la cersit, si aia prin cartierele marginase in jurul bisericilor, duminica.In rest, in centru nu vezi un cersetor.Pe langa autoritati, eu spun ca si oamenii au o mare parte din vina pt ca accepta si voteaza aceeasi primari care nu fac nimic.