eugenraduoradea scrie:
urşii care atacă nu ştiu pe unde şi maidanezii fioroşi din capitală.
Nu baga in aceeasi oala ursii cu cainii. Ursul este in elementul sau, in salbaticie, ori maidanezul populeaza spatiul urban si pericliteaza in mod serios siguranta oamenilor, e o mare problema a actualitatii care trebuie rezolvata urgent si rapid, s-a taraganat prea mult deja. A, ca mai vine cate un urs la ghena prin Brasov sau Rasnov sau nu stiu pe unde, e alta treaba. Si spre deosebire de caine, un urs rareori ataca fara sa fie provocat/amenintat. Dimpotriva, sunt fricosi, spre deosebire de javrele maidaneze care se iau de oricine. Tocmai faptul ca tie ti se pare aceeasi situatie demonstreaza superficialitatea ta, din pacate...
Probabil nu sunt intepati de albine cati sunt muscati de caini, prin Bucuresti cel putin. Nu e caterinca. Spune-mi si mie, de ce cand te plimbi noaptea pe strada esti atacat de o haita? Chiar si cand, sa zicem, te-ai indepartat de teritoriul lor (care nu e al lor), tot se tin dupa tine? Tu nu le-ai facut nimic, da? Iti vezi de treaba ta, da? Bun, si atunci cand sar la tine in conditiile astea, BAM, o bata in cap, da? Evident. Si ca sa nu se mai repete, stiind ca sunt toti la fel, animale de prada cu acelasi instinct de born to kill si fara discernamant, trebuie eliminati, si apoi putem trai din nou ca oamenii, in armonie, nu cu frica. Frumos, nu? Da, asa ziceam si eu. Or fi buni ca animale de companie, pana la urma sunt care au serpi sau tot felul de lighioane ca animale de companie, no problem. Dar nu pe strada, si nu liberi.
Sincer, Eugene, esti o dezamagire a milioane de ani de evolutie cu gandirea ta. Crezi ca javrele nu sunt rele, razbunatoare, sau ca te sfasie doar ca sa se distreze? Oho... hai sa lasam pudibonderia si aerele de mironosita la o parte.
Totusi... chiar sunt curios, daca se va face un recensamant al maidanezilor, cati vor mai fi peste un an, doi, trei, acum ca s-a dat legea asta. Se va schimba ceva? Sa vedem, e bine sa ne pastram optimismul, desi gandul meu e usor retoric.

Dar aici intram in alta discutie.
Eu zic ca dupa mesajul lui Sorin nu ar mai fi trebuit scris nimic, dar m-am mai bagat si eu, ca n-am putut.