forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Apr 28, 2026 5:54 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri si informatii diverse
MesajScris: Mie Oct 09, 2013 11:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Asta e ca fitele de Iphone sau HTC. Sa fim seriosi, cine are nevoie de asa ceva? Bine, pretul e foarte mic, trebuie sa recunosc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 10, 2013 1:05 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asa ceva peste hotare daca gasesti este la 200 de Euro. supercell, sunt HDD-uri care suporta asa ceva in ziua de azi. Mult laudatele SSD-uri cica au NUMAR LIMITAT de rescrieri, ala e punctul lor slab.

Eu desi as putea face trecerea din online sau telefonic, ma impiedic de niste chestii:

- RDS ofera router gigabit ZTE pe care te poti baza ca duce dar cu chirie, 5 lei ala de 100 si 10 lei ala de 1.000, eu am D-Link DIR 615 de 100 pentru ca RDS a dat o vreme asa ceva
- avand toate 3 serviciile pot avea gigabit la 49 de lei si nu 59 dar chiria de 10 lei f*te asta, doar pentru speed test sa dau 20-30 de lei (s-ar putea sa nu se faca nici o reducere, e doar un porumbel scapat)in plus sucks, tata ar face gat, sare in ochi :evil:
- din comert routerele care chiar duc sunt scumpe si urate, cu 3 antene mari si nasoale, nu-mi plac, cum e DIR-615 e perfect, eu nu schimb ceva care functioneaza bine

PC-ul meu are placa gigabit desi e din decembrie 2007, dar cu 1 Ghz procesor si 1 GB RAM e de asteptat sa nu sara de 300 mbps, pe mine speed testele ma intereseaza, nu torrentele. :lol:

1.000 mbps=125 MB/s, dar de acum incolo trebuie gandit in sensul ca nu e pentru un PC ci pentru mai multe dispozitive conectate la acelasi router plus ce urmeaza, IPTV si Smart TV-uri.

La routere insa e cu schepsis problema, avem asa:

- routere care stiu doar 10/100 si nu sari de 95 mbps
- routere cu porturi gigabit 100/1000 dar care nu duc prea mult peste 100 pentru ca WAN 2 LAN is much harder than LAN 2 LAN, DIR 655 sau 825 de la D-Link nu pot mai mult de 300, daca nu luam DIR-615 luam 655 sau 825
- unele duc pe conexiune DHCP sau IP direct conectat, insa nu duc la PPPoE cum are RDS (si RTC) pentru ca genul asta de conexiune solicita cel mai mult procesorul routerului, trebuie ca si el sa aibe dual core, e un site cu vitezele atinse pe routere dar nu e cu PPPoE testul :lol:

Ce tare ar fi fost ca RDS sa fi dat gigabit macar in retea inca din 2009 cand au bagat GPON la blocuri. UPC e facut praf acum iar Romtelepom pulbere. :twisted:

Citat:
RCS & RDS- de la 64 kbps dial-up in 2004 la 100 mbps in 2009 si apoi la 1.000 mbps in 2013. Parteneriat cu fratii nostri din Japonia, Hong Kong si Coreea de Sud. RDS Gangnam Style. Romtelepom is on Kim Jong Style. Rugam pe cei de la RDS Craiova sa bage fibra in blocul lui deiuma! Sau demisia!

Semnatura mea de pe SP acum. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Oct 10, 2013 9:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

SSD-urile au numar limita de rescrieri, dar asta inseamna sa le epuizezi in mod obisnuit dupa destui ani, poate 6-7 , depinde, ceea ce inseamna arhisuficient in cele mai multe cazuri.HDD-urile as putea spune ca au durata de viata mai mica, depinde si cat de intens le folosesti si ce noroc ai.Am un maxtor de 200 GB din mai 2005 in conditiile in care il folosesc zilnic, dar e o exceptie, extrem de rar se intampla sa vezi asa ceva.Mai da rateuri cateodata in sensul ca se mai blocheaza platanele, dupa care isi revine la scurt timp si ca atare nu mai tin de ceva timp windows pe el, in rest il forjez :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 10, 2013 2:02 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

200 GB in 2005 e ceva. Al meu din 2007 e de 160 GB(SATA), pe DVR merge non stop din ianuarie 2011 unul de 150 GB, uite, la camere de supraveghere nu e bun un SSD, se rescrie non-stop, in 14 zile o imagine anume se sterge.

Acum sunt HDD-uri de 1 TB cu 1 singur platan. Am un Seagate Barracuda de 40 GB demontat, luat din Pentium IV de la vanzatoare, bloca tot sistemul, avea scurt in motor sau ceva, ma joc mereu cu el acum, era oglinda perfecta, acum e plin de degete. :lol:

Sus

MesajScris: Vin Oct 11, 2013 2:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Doar ce aparusera atunci HDD-urile pe SATA cand l-am luat, plus ca luasem un Pentium 4 @ 3 GHZ pe SOKET 775, 1GB RAM DDR 400 MHZ, placa video ATI RADEON X600XT, sistem high end la vremea respectiva :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 11, 2013 5:59 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ai avut tu bani de high end? Ma uit la vara-mea care abia se taraie cu second hand-uri, i l-am dat si pe al meu din facultate. Are Fiberlink 1 de 29 de lei dar pana si pe ala i l-au taiat acum 2 saptamani pentru neplata, cica ea asta vara a stat sa isi ia cizmulite si gentutza in loc sa tina banii pentru net, greu de inteles femeile astea. :lol:

Al meu PC a costat in decembrie 2007 vreo 20 de milioane si ceva. Mi s-a parut enorm, habar n-aveam eu de placa de retea gigabit cand ma taram cu ADSL 3 mbps. Pasiunea pentru internet si parametri acestuia a inceput fix in aprilie 2011. :)

Sus

MesajScris: Vin Oct 11, 2013 7:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai mei au fost cu finantele ca eu pe vremea aia eram in clasa a 10 a.La pc-ul de il am acu, montat in martie 2011 am cotizat eu 50%, tata 50%.Am depasit si la asta 2000 lei si asta pentru ca l-am luat pe componente de pe net, ca altfel ma costa si mai mult.Am damblale cu pc-urile si cu eletronica in general, mai putin telefoanele :))

Sus

MesajScris: Vin Oct 11, 2013 10:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acum un documentar interesant pe History- vremea care a schimbat lumea.

Sus

MesajScris: Vin Oct 11, 2013 10:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Asta e ca fitele de Iphone sau HTC. Sa fim seriosi, cine are nevoie de asa ceva? Bine, pretul e foarte mic, trebuie sa recunosc.

Eu am nevoie de asa ceva :D . Lucrez cu fisiere de sute de GB si daca imi montez acasa un server de procesare date voi avea nevoie de viteza :lol: .

Erau vremuri in care 1 TB mi se parea enorm, dar acum nici 30 TB nu-mi ajung :lol: .

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 12, 2013 8:06 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Au bagat si un dinamic DNS in Digi Care, ce inlocuieste cu succes IP-ul fix, deci oricine isi poate pune server acasa acum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 14, 2013 7:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aiii, li s-au sculat pretentiile astora de la RDS daca vrei gigabit, cam tot la aceiasi bani as iesi, pentru asa zisa reducere de 10 lei trebuie TV nu la 25 de lei cum am ci la 30 de lei, telefonie nu doar fixa (sau mobila fara abonament, nici din aia nu am) ci si mobila cu abonament distinct de cel fix.

Pai nu pot lua decat la 59 de lei full price, insa ies cu 25 de lei in plus la factura, la fel de batator la ochi ca si 20 cum ar fi cu asa zisa reducere. Nu merge. Nu am nici un argument, nici un fundament, doar speed test, oh c'mon, toti astia de pe SP de isi iau acum isi iau pentru torrenti si pentru ca au sisteme cu RAM de 4 GB si HDD SATA mai nou fatza de al meu, procesoare cu I in fatza.

Ce dracu sa caut cu 1 Gbps la 1 GB RAM si 1 Ghz CPU? HDD-ul e SATA de 160 GB, placa de retea e de 100/1000 dar cam degeaba. Daca nu am avut norocul sa am GPON in 2010 si 2011 cand era gigabit la 39 de lei (neoficial) la revedere, atunci multi au pus teste pe SP si acolo staff-ul de pe Staicovici chiar citeste si a luat masuri de limitare la 100.

Ideea e ca pot sa fac eu manevra, dar ce dracu zice tata cand factura va sari de la 70 lei lunar la 90? :lol: Ar trebui sa iau in vedere si un FL 500, pentru doar 10 lei in plus. :evil:

La recomandari pe site spune de RAM 4 GB si Windows 7 :lol: atat la FL 500 cat si la FL 1.000.

Sus

MesajScris: Mar Oct 15, 2013 8:20 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pai si eu am luat un net prost la laptopul asta mai performant la care sunt acum, dar merge prost. Nu am mai vazut asa ceva, abia merge forumul cu el.

Sus

MesajScris: Mar Oct 15, 2013 9:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca ai ramas in urma cu tehnologia, trebuie sa iti faci upgrade vrand nevrand :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 15, 2013 9:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Trebe sa aprobe seful lui. Tatal ii e si sef. Cerere: domnule director...

Supercell, felicitari pentru cele 6 666 mesaje!

Sus

MesajScris: Mar Oct 15, 2013 10:26 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Are doar 6664.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 698 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]