forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 4:31 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 340 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STATII METEO ANM
MesajScris: Lun Ian 06, 2014 11:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
sorifin scrie:
Am gasit altceva si mai bun decat google earth.

http://www.flashearth.com/

Hartile sunt actualizate in 2013.De ce spun asta? Pt ca apare statia noua din Mures.Fundata se vede super aici, la fel Fundulea, Campeni, Petrosani etc, toate de altfel.

Foarte bun site-ul, si consuma infinit mai putine resurse PC decat google maps care abia se incarca.

da, dar din pacate imaginile nu au aceeasi rezolutie ;) la capitolul asta au un minus relativ mare, chit ca sunt cele mai noi din piata ;)

Sus

MesajScris: Lun Ian 06, 2014 11:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Dupa ce am gasit locatia celor 160 de statii functionale ale anm-ului, evident cu problema de la Fundulea, am facut si un tabel cu asezarile in forme de relief ale statiilor.Acum a devenit totul mult mai clar pt mine de ce avem anumite temperaturi in anumite zone.

Imagine

Felicitari Sorin pentru inventarierea pozitionarii tuturor statiilor ANM si merci ca ai impartasit informatiile cu noi!
Ti-a luat cateva zile bune in care ai sacrificat multe ore, dar rezultatul e pe masura. Acum avem cu totii un tablou complet in ceea ce priveste instalarea fiecareia pe teren.
Merita felicitari si Eugen, doodoo, vimp si toti ceilalti care si-au adus de asemenea un aport valoros.

Si felicitari pentru descoperirea flashearth.com. E chiat tare. :)

Sus

MesajScris: Lun Ian 06, 2014 11:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorine, mai trebuie sa pui si lista cu statiile ale caror date sunt evident parazitate de mediul antropic si pe care ar trebui sa nu punem prea mare baza :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 12:31 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Multumesc de felicitari :D.Maine o sa fac si o lista cu statii care sunt complet aiurea amplasate si nu inseamna nimic pt zona respectiva.Sunt destul de multe din pacate si e vorba de statiile care sunt amplasate in lunci si vai in principal.Cele de pe dealuri nu prea sunt cu probleme.

Acolo e statia Eugen.A fost scoasa din acea aglomerare si indepartata putin de sosea, dar tot nu ne putem lauda cu un amplasament gen Fagaras, Dumbraveni sau Satu Mare.Acelea sunt amplasarile corecte.Insa cand pui o statie la o anumita distanta de oras deja intervin si alte costuri.De exemplu transportul angatilor.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 12:45 am 
Nici angajaţilor nu le convine, cum e la Satu Mare, în mijlocul câmpului, la nu ştiu câţi kilometri de oraş.
Mă bucur că în cea mai mare parte am rezolvat problema staţiilor, ne-am lămurit de ce şi cum.
După aprecierea mea estimativă cam 30% din staţii sunt staţii lejer APM, nu ANM, cel puţin ca poziţionare, sau înglobare în oraşe.
Am găsit o poză de la Sulina cu staţia meteo şi e pe malul Dunării undeva, într-un fel de turn, iar adăpostul e pe mal, lângă turn. Pe adresă scrie strada 1-a, da nu i-am dat de capăt.
Acolo unde te-ai gândi că e, adică pe malul mării, este de fapt farul.
Mai sunt vreo câteva enigme, Vf lui Omu ar fi una, am găsit poze dar de identificat am identificat doar o poziţie aproximativă pe google, undeva la 2488 de metri.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 11:12 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Sulina

Imagine

Imagine

Vf.Omu

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 12:07 pm 
Mulţam fain ! :)
Înseamnă că la Sulina se ajunge la postul de lucru numai cu barca, dacă nu ai... :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 12:37 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Asa e.Din aceasta cauza nici nu se masoara stratul de zapada sau temperatura la sol.N-ai unde.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 2:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Doodoo, iata acelasi tabel cu 4 culori in functie de gradul de afectare a statiei de mediul antropic.Am ales 4 game de culori si sub tabel am dat si explicatia.

Imagine

Albastru = statia este neafectata.Locul de amplasare este perfect

Galben = statia este amplasata la marginea orasului sau chiar in afara lui, insa au aparut in apropiere cladiri sau platforma este prea aproape de sosea.Temperatura este usor afectata.Daca se poate modifica amplasarea ar fi ok, daca nu, poate functiona in continuare in acelasi loc.

Portocaliu = statia este afectata de cladiri inconjuratoare, este aproape de sosea, este inglobata in oras sau la marginea lui dar este incercuita de constructii, fiind obturata in mai multe directii.Ar trebui avuta in vedere schimbarea amplasamentului in viitorul apropiat-mediu, adica urmatorii 5-10 ani.

Rosu = statia este puternic afectata de oras, urbanizare, iar temperatura nu mai reprezinta zona respectiva.E complet incercuita de alte constructii si ar trebui de urgenta schimbat amplasamentul.Datele nu prezinta o realitate a zonei geografice, ci a orasului.

Din punctul meu de vedere statiile cu albastru reprezinta perfect zona din care face fiecare parte.Cele cu galben sunt si ele reprezentative, insa trebuie tinut cont de anumite aspecte.Cele cu portocaliu si mai ales cele cu rosu nu sunt reprezentative pt zona respectiva.

* Vechiul amplasament de la Tg-Mures l-as fi incadrad fara probleme la portocaliu.Asa cum e acum e pe galben, relativ ok.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 5:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

buna treaba sorine, chit ca m-ai omorat cu galbenul ala !!!
puteai lasa albastru la cluj, situatia e tot cam aceeasi din anii 70 ;)
o statie situata langa case aerisite nu e obligatoriu sa aiba influente mai deloc :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 5:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Numai cuvinte de lauda pentru munca depusa Sorine :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 5:51 pm 
Absolut, total de acord, merită toate laudele.
Şi pentru extremele zilnice, în general pentru contribuţia sa de observator de ispravă.
Revenind la oile (staţiile) noastre, din 155 cam 37 sunt mai antropice.
Puţin sub un sfert, hai să zicem un 20%.
Exact ce ziceam eu, 2-3 zecimi mai puţin la temperatură.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 7:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Intr-adevar, superba munca depusa de Sorin.

Am totusi 2 intrebari: Mahmudia pe deal? Voineasa in depresiune? Cam atat. :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 7:03 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo scrie:
buna treaba sorine, chit ca m-ai omorat cu galbenul ala !!!
puteai lasa albastru la cluj, situatia e tot cam aceeasi din anii 70 ;)
o statie situata langa case aerisite nu e obligatoriu sa aiba influente mai deloc :)

Scuze de galbenul ala, dar n-am stiut ce culoare sa folosesc si m-am luat dupa codurile anm :D.Doar ca nu-mi place verdele si am pus albastru.Practic le-am dat cod rosu la acele statii.In situatia Clujului sunt mai multe statii, gen Zalau, Sibiu, Dej etc.Ele sunt aproape ok.Am dat galben doar pt ca se afla in oras si oriunde ai pune o statie in oras, acea statie e usor influentata, chiar si cu 0.1 grade la media multianuala.Albastru nu am dat decat strict la statiile care sunt in afara orasului sau n-au absolut nimic in jurul lor.Daca vrei sa numeri insa statiile ok vs statiile prost amplasate poti lua albastru si galben la ok si portocaliu-rosu la prost.

Sus

MesajScris: Mar Ian 07, 2014 7:10 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
Intr-adevar, superba munca depusa de Sorin.

Am totusi 2 intrebari: Mahmudia pe deal? Voineasa in depresiune? Cam atat. :)

Da,da.Acum au devenit si explicabile vitezele vantului de la Mahmudia.

Mahmudia

Imagine

Imagine

Voineasa

Imagine

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 340 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]