forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 8:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14624 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 975  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 10:27 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Gabbes1981 scrie:
E uluitor ce se intampla LA MUNTE!! Toate varfurile muntilor si-au spulberat recordurile lunii Septembrie cu cel putin 2 grade!!!!

Vladeasa: 25 grade!!!
Vf. Toaca: 23 grade!!!
Balea Lac: 22 grade!!!
Tarcu: 20 grade!!!
Iezer: 22 grade!!

Cica la Sorin ca sunt pe langa.... ha, ha, ha, ha, ha... ce gluma buna!!!

Recorduri absolute (provizorii) Septembrie:

Tg. Neamt: minim 35 grade!
Roman: 35 grade!
Darabani, Radauti, Piatra Neamt: minim 34 grade!!
Sighetul Marmatiei: 34-35 grade!!
Satu-Mare: 36-37 grade!!
Gurahont, Stei minim 36 grade!

Plus mult mai multe dar nu le mai stiu maxima de azi!

Sper ca acest mesaj sa nu fie luat in serios.Omul abereaza.Habar n-are care sunt recordurile statiilor respective.Un mesaj total fals, care induce in eroare si care merita lasat doar din punctul de vedere al liberei exprimari.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 10:30 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Andrei87 scrie:
Pentru noaptea urmatoare ma astept la minime chiar mai ridicate, de 27, poate chiar 28 de grade la Moldova Veche si Oravita. Oricum pana la 3-4 dimineata sa ne asteptam sa vedem temperaturi de 30-31 de grade acolo.
Pariul meu pentru maxima zilei de azi e de 37,8 grade la Jimbolia. :)

Am gafat-o cu Jimbolia dar am nimerit-o la Oravita. :)

Posibil sa fie un record de minima pentru luna septembrie in Romania si cum zicea si Sorin, printre cele mai ridicate minime inregistrate vreodata la noi. Eu cel putin de cand urmaresc intens evolutia vremii nu am mai vazut o minima atat de ridicata. 8O E cu atat mai incredibil cu cat s-a inregistrat pe 19 fucking septembrie. Cativa km mai incolo, peste Semenic, Bozoviciul a avut o minima cu 16 grade mai scazuta.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 10:32 am 
Nişte inversiuni termice de toată frumuseţea în această dimineaţă.
Dumbrăviţa de Codru 26-Holod 16
Şiria 26-Arad 17
Oraviţa 28-Bozovici 12
La ultimele 2 diferenţa de nivel e de 53 de metri în favoarea Oraviţei, 309 m la Oraviţa, 257 la Bozovici La Vârşeţ, la sârbi, 28,7 grade, la o altitudine de 85 de metri.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 10:53 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vrsac a avut pe 1 septembrie o minima de 29,3 grade. Tot atunci la Oravita au fost 27,9 grade, cu 0,2 grade mai scazuta temperatura ca acum.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 10:56 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Ceea ce s-a intamplat in altitudine ieri si azi-noapte e absolut fabulos.Sunt statii care si-au inregistrat ieri cea mai calda zi din anul 2015, in 18 septembrie.Probabil e un record pt Romania ca atatea statii meteo sa-si inregistreze cea mai calda zi din an atat de tarziu, la finalul decadei a 2-a a lunii septembrie.Probabil ca avem si noi recorduri absolute de maxime si minime a lunii septembrie.Iarasi mi se pare incredibil ca aceste recorduri sa pice la finalul decadei a 2-a a lunii.In special la deal si la munte a fost nebunie, dar si in zonele joase.Marea majoritate a statiilor din Ardeal, Maramures, Crisana, Banat si nordul Moldovei si-au inregistrat noi recorduri decadale si foarte probabil la toate e aceeasi istorie ca la Tg.Mures: cele mai ridicate temperaturi inregistrate vreodata dupa data de 10 septembrie.Sunt curios care ar fi statiile cu noi recorduri lunare de minima si maxima. Voi reveni mai tarziu cu cateva cifre care mi s-au parut senzationale si care s-ar putea sa fie noi recorduri absolute lunare si poate chiar anuale.Ma gandesc la minimele de la Baisoara sau Paltinis.Baisoara cu 20.6 minima de azi si Paltinis cu 19.6, la un pas de noapte tropicala 8O Sunt tare curios daca au existat vreodata minime mai ridicate la aceste statii.N-as crede.Cel putin din 2010 incoace n-au fost.Nici macar in 2012.Sau Balea Lac cu maxima de 22.5.Nu stiu daca nu cumva e un nou record absolut anual.In 2012 cea mai ridicata maxima a fost de 22.2 si atunci marea majoritate a statiilor de munte si-au stabilit noi recorduri.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 11:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe langa asta, atentie la Ardeal astazi, sa nu cumva sa fie niste surprize termice :)

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 12:08 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Paltinisul are din nou 29 la ora 11:30.Acolo recordul absolut este de 30.7 din 2012.Pe septembrie nu am nicio indoiala ca a cazut recordul.Sa vedem ce surprize avem.Eu am spus si ieri ca pot fi adevarate surprize in vest si asa a fost.Azi e randul centrului tarii.Evident vorbim aici de recorduri locale, nu de nationale, insa e absolut incredibil.La ora 12 eu tocmai am depasit 30 de grade.Ieri aveam 29 la aceeasi ora.Umezeala e mare, pe la 45-50%.Caldura de la inceputul lunii mi s-a parut mai uscata decat aceasta.Acum e foarte asemanator cu ce-am avut in iulie.De fapt pt mine si senzatia ieri a fost cam aceeasi.Azi am ajuns in camera din nou la 23.0 :D.Nu mai credeam sa mai vad atatea grade pe termostat anul acesta.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 12:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu vreau sa ma gandesc ce temperaturi s-ar fi inregistrat in Campia Romana daca advectia tropicala ar fi fost direct pe sudul tarii :)

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 1:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pai si eu ce ziceam ieri?? :lol:

Acum iar sunt 22 grade la Balea Lac! Nou record din cauza ca e mai tarziu ca data (19 sept. vs 18 sept.).

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 2:49 pm 
supercell scrie:
Pe langa asta, atentie la Ardeal astazi, sa nu cumva sa fie niste surprize termice :)

S-a dus baba cu colacul, 38,6 nu mai pupăm noi azi, nici la Caransebeş, nici în altă parte.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 4:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu e vorba sa se inregistreze o temperatura mai mare decat cea de ieri de la Caransebes, e vorba ca din nou se inregistreaza temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada in Ardeal, valori apropiate de recordurile absolute ale lunii septembrie la unele statii cu sir mai scurt de date si, vorba aia, astazi suntem in 19 septembrie, nu la inceputul lunii.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 4:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu va agitati, ANM sta flexat atata vreme cat la bucarest e liniste si pace, ii doare in c... de restul tarii, adica suntem tratati ca niste cetateni second hand...
eugene ar trebui sa le ceri o explicatie !!!

apropo de dumbravita de codru, o statie foarte interesant amplasata pe un varf de deal impadurit integral, langa un releut radio tv :)
http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Dig ... bravita+de

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 5:47 pm 
Aşteptăm ora 18:55 şi emisiunea de vreme pe RTV-OTV să vedem ce zice ANM-ul de valul acesta de căldură. Pătrunderea unei mase de aer tropical a dus la creşterea temperaturii dincolo de pragul canicular, s-au înregistrat recorduri pentru acestă dată la multe staţii meteo, inclusiv montane, bla, bla... :)
Explicaţia e simplă, aceste fenomene se datorează... încălzirii globale, trebuie să ne obişnuim cu astfel de modificări în aspectul vremii şi cu siguranţă în anii următori vom mai avea parte de astfel de surprize, care vor deveni cu timpul prezenţe sezoniere specifice.
Ce altceva ar putea să spună ? :lol:

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 6:04 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Impresionante sunt cele 36 de la Targu Lapus, unde sa nu uitam iarna se inregistreaza printre cele mai scazute temperaturi minime. Chiar si vara maximele de la aceasta statie rar sar de 34 de grade.
Eugen, nu cred ca o vor da pe asta cu incalzirea globala. Se uita de variabilitate. S-ar putea sa conteze si acest El Nino, care din cate se pare este cel mai puternic din perioada satelitara.
Sa vedem ce vom avea la iarna. S-ar putea ca prin unele tari din estul Europei sa se inregistreze cea mai calda iarna.

Sus

MesajScris: Sâm Sep 19, 2015 6:33 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Gabbes1981 scrie:
Pai si eu ce ziceam ieri?? :lol:

Acum iar sunt 22 grade la Balea Lac! Nou record din cauza ca e mai tarziu ca data (19 sept. vs 18 sept.).

Prietene, spune odata recordurile alea pe care ti le-am cerut ieri sau mars afara de pe forum.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14624 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 975  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]