sorifin scrie:
Se pregatesc oare stratusii sa strice gerul prin Ardeal? Sper sa nu avem surprize. Prin nord-vest arata rau ultimele 2-3 ore.
Nu cred ca o sa ajunga pana in sudul regiunii, momentan se pare ca stationeaza pe nord-vest, adica si la Cluj. Si eu speram la un -20 maine in intre Lacuri.

Se vede ca o sa fie senina cap-coada noaptea asta in jumatatea sudica, deja la Brasov sunt -20 C la 18:30 iar la Rosiorii de Vede -18. GFS-ul e complet idiot la faza asta, temperaturile minime pe care le vede el maine dimineata deja se inregistreaza la aceasta ora. Nu mai am nici macar un pic de respect pentru gunoiul asta de model.
In sudul tarii Rosiorii de Vede si Videle cred ca au avut chiar si o zi geroasa, temperatura nu pare sa fi trecut de -10 C pe acolo. Si ziua de 3 ianuarie a iesit geroasa la multe statii din sud, care a batut la fundul gol Ardealul la capitolul iarna in acest sezon.
tiby89 scrie:
Gabbes1981 scrie:
La Brasov, in oras, au fost doar ...-14 grade. M-am uitat si eu pe webcam, zapada pare clar mai mica decat la ANM. Maxim 12 cm.
In oras e chiar mai mare decat la statie zapada. Mereu e, orasul fiind mai aproape de munte decat statia din camp. Temperatura, da, normal ca e mai ridicata in oras. Nu stiu daca au fost doar -14, dar probabil ca n-a trecut de -20.
Eu am masurat 13 cm in gara...daca prin "oras" te referi la partea centrala, de sub Tampa, atunci da, acolo au fost in jur de 20 cm. Si la sfarsitul lui noiembrie acolo erau vreo 10 cm iar in nordul sau nord-estul orasului doar cateva petice. Dar stratul se subtiaza rapid imediat ce te indepartezi de munte.