forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 22, 2026 8:23 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 972  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale 2
MesajScris: Mar Ian 19, 2016 4:38 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Gabbes1981 scrie:
La Brasov, in oras, au fost doar ...-14 grade. M-am uitat si eu pe webcam, zapada pare clar mai mica decat la ANM. Maxim 12 cm.

In oras e chiar mai mare decat la statie zapada. Mereu e, orasul fiind mai aproape de munte decat statia din camp. Temperatura, da, normal ca e mai ridicata in oras. Nu stiu daca au fost doar -14, dar probabil ca n-a trecut de -20.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 8:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

sorifin scrie:
Se pregatesc oare stratusii sa strice gerul prin Ardeal? Sper sa nu avem surprize. Prin nord-vest arata rau ultimele 2-3 ore.

Nu cred ca o sa ajunga pana in sudul regiunii, momentan se pare ca stationeaza pe nord-vest, adica si la Cluj. Si eu speram la un -20 maine in intre Lacuri. :(
Se vede ca o sa fie senina cap-coada noaptea asta in jumatatea sudica, deja la Brasov sunt -20 C la 18:30 iar la Rosiorii de Vede -18. GFS-ul e complet idiot la faza asta, temperaturile minime pe care le vede el maine dimineata deja se inregistreaza la aceasta ora. Nu mai am nici macar un pic de respect pentru gunoiul asta de model.

In sudul tarii Rosiorii de Vede si Videle cred ca au avut chiar si o zi geroasa, temperatura nu pare sa fi trecut de -10 C pe acolo. Si ziua de 3 ianuarie a iesit geroasa la multe statii din sud, care a batut la fundul gol Ardealul la capitolul iarna in acest sezon.

tiby89 scrie:
Gabbes1981 scrie:
La Brasov, in oras, au fost doar ...-14 grade. M-am uitat si eu pe webcam, zapada pare clar mai mica decat la ANM. Maxim 12 cm.

In oras e chiar mai mare decat la statie zapada. Mereu e, orasul fiind mai aproape de munte decat statia din camp. Temperatura, da, normal ca e mai ridicata in oras. Nu stiu daca au fost doar -14, dar probabil ca n-a trecut de -20.

Eu am masurat 13 cm in gara...daca prin "oras" te referi la partea centrala, de sub Tampa, atunci da, acolo au fost in jur de 20 cm. Si la sfarsitul lui noiembrie acolo erau vreo 10 cm iar in nordul sau nord-estul orasului doar cateva petice. Dar stratul se subtiaza rapid imediat ce te indepartezi de munte.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 8:17 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Astia de la vremea.meteoromania n-au mai auzit de update prognoza. Uitati-va si voi ce temperaturi baga pentru Bucuresti de exemplu.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 8:31 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In sudul tarii singurele zone lipsite de zapada sunt la iesirea din munte a marilor rauri. Inclusiv la supercell. :lol:

Imagine

O ciudatenie ieri la Vaslui, unde stratul de zapada a scazut in 6 ore de la 8 cm la 1 cm, asta in conditiile in care temperatura maxima a fost de -3 C. 8O Spulberare masiva a zapezii de pe platforma meteo probabil...

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 8:49 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Eu ce sa mai zic supercell. Azi am avut a 7-a zi cu strat din aceasta iarna. Strat maxim pana acum de 3cm, iar in acest moment avem un monumental strat de 1 cm in jumatate de oras. Si cam asa a fost prin tot Ardealul. Cu exceptia Sibiu si Brasov in aceste zile. E a nu stiu cata iarna din ultimele cand sudul sau estul da clasa Ardealului.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 9:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Adevarul e ca eu am stat bine la primul episod si am avut zapada inclusiv de Revelion, in schimb tu pe acolo chiar ai avut o iarna de 2 lei la capitolul zapada.Iarna nu s-a terminat totusi, abia suntem la jumatate si parca vezi un 20 cm pe la tine, ca astfel sa ai minime faine :) Nu stiu cum e pentru tine, dar pentru mine, dupa episodul asta, iarna 2015-2016 e un capitol inchis.Nu mi s-a intamplat niciodata sa zic asa ceva in toiul iernii, dar o fac acum.

Andrei, zapada mai e pe dealuri totusi.La Tg-Jiu prin oras nu mai e mare branza, de un deget aproximativ.

E cel mai mare fail pentru nordul Olteniei pe care mi-l amintesc eu.Nu mi se pare ceva iesit din comun ca sa fie diferente in favoarea Campiei Romane, pentru ca uneori e maximul in submontan, alteori la campie, dar de data asta s-a sarit calul, fiind prea mult intre cativa cm si 30-40.In Gorj nu cred ca au fost mai mult de 15 cm, poate mai spre Dolj si la limita cu Oltul :)

E inversul lui decembrie 2009 daca ma uit pe harti, cand stratul avea 5-6 cm prin unele parti din Teleorman, iar in nord-vestul Olteniei se atingeau 65 cm.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 9:18 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

E impresionant cat de putina zapada a avut Ciucul iarna asta.Acum nu are deloc :!:

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 9:26 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In sudul tarii se vede pe satelit cum ceata incepe sa se formeze, deci s-ar putea sa nu fie minime asa de scazute pe acolo.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 9:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Desi in Ardeal nu a mai fost un ianuarie sub norma la temperaturi din 2006 incoace, in sud si est s-a mai intamplat asta si in ianuarie 2010, dar si in ianuarie 2008 la unele statii.Acest ianuarie are sanse mari din nou sa intre in "clubul select", chiar raportandu-ne la 1901-2000 :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 10:55 pm 
Adică o lună ianuarie de iarnă normală.
Că iarna e rece, cu zăpadă, viscol şi toate cele. :)

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 11:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acem la ora 22.00 -22 gr la Titu si -18 la Baneasa.

Sus

MesajScris: Mar Ian 19, 2016 11:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Avem un episod de ger în C. Română la est de Bărăgan întîlnit ultima dată în 31.01-02.02.2012 cu ale sale -27,6 C de la Băilești de pe 01.02.2012. E posibil chiar să cadă acum. Subcarpații au ”văzut” -29,8 C la Padeș de Revelionul trecut, iar Moldova -30,8 C la Rădăuți pe 02.02.2012.

Niște observații: potențialul de ger de la Mc. Ciuc este uriaș. -18 C fără zăpadă pe sol, remarcabil. De fapt, -38,4 C au fost acolo, pe 13.01.1985, pe cînd „doar” -34,5 C la Întorsura Buzăului spre exemplu (să fi fost senin la Ciuc și ceață la Întorsură atunci ?)

Acum la 21.30 deja -24,0 C în Synop la Întorsură. Practic înca 11 ore de coborît. -34,7 C de pe 08.01.2015 nu par atît de îndepărtați,
Synopul de la 07.30 de azi a dat minima la Înt. de -20,8, iar cel de la 19.30 a dat minima de -24,3 !! Chiar să fi scăzut cu 4-5 grade după 7.30 ? Wow. Senzorii trebuie verificați, e clar.

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 6:15 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

dextercioby scrie:
Synopul de la 07.30 de azi a dat minima la Înt. de -20,8, iar cel de la 19.30 a dat minima de -24,3 !! Chiar să fi scăzut cu 4-5 grade după 7.30 ? Wow. Senzorii trebuie verificați, e clar.

Nu sunt 4-5 grade, sunt 3,5 grade. Nu trebuie verificat niciun senzor, cel putin nu in cazul asta. Prin zonele alea temperaturile au suisuri si coborasuri importante de la ora la ora, iar daca ai fi stiut mai multe, ai fi stiut ca temperatura coboara destul de abrupt dupa rasaritul Soarelui, si ala e dupa ora 07:25 +/- 5 minute, cand se da minima noptii.
Daca vedeam o scadere mai mare de 6-7 grade imi puneam intrebari, dar 3,5 grade e ceva normal, mai ales in conditiile in care norii si vantul abia parasisera regiunea.

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 7:36 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iarna regula zice ca minima la munte e la ora 8 :)

Sus

MesajScris: Mie Ian 20, 2016 8:00 am 
Aşa o fi da ora de culegere de date e 7:30. :)
Aşteptăm cu interes cât ţine frigul intens, în anumite zone, nu peste tot.
Deocamdată suntem la o medie de -2,7 grade, la cele 23 staţii din flux.
-3 grade ar fi o medie normală pentru mma 61-90 şi -2 pentru mma 81-10.
Şi dacă am ajunge la o medie de -5 grade nu ar fi nimic anormal, s-ar reduce ecartul iernii, ţinând cont cât de cald a fost decembrie.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14573 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 972  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]