De curand mi-a venit o idee interesanta, dar care nu stiu cum si daca se poate pune in aplicare.
Se pare ca fenomenele meteorologice extreme se inmultesc si ca tornadele sunt tot mai frecvente in Romania.
La stiri au aratat din cand in cand imagini filmate de amatori cu fenomene ce par a fi tornade in toata regula, dar si persoane care povestesc ca au vazut asaceva.
Mi-ar placea sa incercam sa luam legatura direct cu cei care au vazut sau au filmat tornade in Romania, ca sa ne povesteasca cat mai detailat cum s-a petrecut fenomenul, cam cat de intens a fost si in general, cum s-a manifestat.
De exemplu, este interesant cine a fost cel care a filmat tornada de la Curtici, dar si pe aceea din Bihor, dar nu numai.
Cei care au surprins aceste imagini inedite nu cred ca sunt interesati de fenomenele meteorologice, dar macar ne-ar putea povesti mai pe larg despre experienta avuta.
Referitor la tornada de la Bihor, am inteles ca a fost vazuta de o doamna meteorolog, colega cu domnul Livius Buzdugan- cel care mi-a spus acest lucru cu mult inainte sa apara stirea la televizor. Din pacate nu am reusit sa aflu cum se numea cea care a vazut fenomenul, iar cu domnul Livius nu am mai vorbit de loc anul acesta.
Personal nu stiu cum trebuie sa procedam ca sa-i gasim pe martorii tornadelor. Nu stiu cui sa ma adresez sau unde sa scriu ca sa dau macar de o singura persoana care a vazut o tornada pe viu, la noi in tara !
Nu stiu cat e de buna idea mea, dar doresc si parerea celorlalti.
Sper ca in timp sa gasim o modalitate sa putem comunica cu o parte dintre cei care au vazut fenomene atmosferice extraordinare.