forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 29, 2026 1:41 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804 ... 879  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in CLUJ
MesajScris: Dum Mar 03, 2019 10:08 pm 
Andrei87 scrie:
Temperatura aerului efectiva la soare nu prea ai cum sa o masori corect. Dar intr-o zi senina de vara fara vant poate sa fie cu pana la 10 grade mai ridicata decat cea de la umbra.

Am măsurat temperatura cu un termometru cu sondă, la soare, fără niciun adăpost, direct la soare, toată ziua.
Bine acum nu este atât de cald, diferența față de umbră este de 2,4 grade în plus la cel cu sondă.
Mă așteptam la mai mult.

Sus

MesajScris: Dum Mar 03, 2019 10:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Tine cont de faptul ca si sonda se incalzeste, mai ales fiind de metal.

Sus

MesajScris: Lun Mar 04, 2019 6:55 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Wow, azi au fost chiar 18 grade la aeroport. Vantul slab din oras a facut ca azi sa fie prima zi in care sa se poata umbla la tricou. Superba senzatie.

Sus

MesajScris: Lun Mar 04, 2019 8:21 pm 
Ai grijă că vremea asta e înșelătoare, oricât de călit ai fi, dacă ești.
E cald, e adevărat, dar chiar de tricou nu e, încă. Poți să răcești foarte ușor în această perioadă.
La soare e bine dar bate vântul și la umbră nu mai e chiar atât de grozav în tricou.

Sus

MesajScris: Lun Mar 04, 2019 9:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mai rau este cand esti imbracat mai gros decat este nevoie, ca apoi sa transpiri. Cum am vazut azi pe la amiaza. Erau 17 grade si lumea cu gecile pe ei. Eu mai aveam un pic si imi scoteam pantalonii scurti. Adevaru-i ca pe la Sibiu sunt frigurosi rau oamenii. Sau o fi la nivelul tarii asta?!

Sus

MesajScris: Lun Mar 04, 2019 10:36 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Oameni mai frigurosi ca la Constanta si Bucuresti eu nu am vazut.
Da, chiar era de tricou azi. Soare printre nori, fara vant, 18 grade, aclimatizare dupa iarna...

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 12:22 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Temperaturi incredibile in seara asta in Intre Lacuri, inainte sa intre norii. La 20:35 erau -5,1 grade in timp ce la Anm la aproximativ aceeasi ora erau 10,3. 8O Inversiune istorica de 15 grade. :!: Minima a fost la 21:15, cand a coborat pana la -5,4. Mai am in arhiva o temperatura de -4,3 grade la 19:59.

Avand in vedere ca maxima zilei de 18 grade s-a inregistrat azi in jurul orei 16, inseamna ca temperatura a scazut cu 22 de grade in 4 ore si 23 de grade in 4 ore si jumatate. 8O 8O Fantastic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 05, 2019 3:24 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Romania e o natie de frigurosi, alergici la miscarile aerului, "curent" si AC, trauma anilor '80, mai ales ca iarna 1984-1985 s-a gasit sa fie cea mai rece cand Ceausescu nu dadea nimic, nema mancare, nema curent, nema caldura, de unde energie sa stea cineva warm cumva?

Si nu oprea si el utilitatile cand era consumul mai mic, le oprea fix cand era nevoia mai mare, curentul seara si caldura noaptea pe ger, in loc sa dea caldura dupa ora 23 sa zicem.

Daca acasa centrala se opreste singura cand da caldura afara si la magazin o oprisem eu astazi, in Banca Transilvania erau 29 C ca nu au oprit deloc centrala, am urlat la ei sa ia masuri, :twisted: au oprit centrala si deschis usa in ultima ora de program, dupa ce am stat 30 minute la coada cu geaca pe mana si tot prea cald era, le-am zis celor din spatele meu sa verifice caloriferele. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 9:25 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Te rog eu frumos abereaza unde vrei, dar nu pe topicul de Cluj.

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 9:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte ciudata groapa aia ... te crucesti !!!

La Doda Pilii (si cam peste tot in zona) azi noapte a fost un puseu puternic de aer cald din vest, ce a adus aceste ploicele infime... A fost chiar o temperatura de 8,5c, salt de la -1c :)

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 11:58 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Rafale puternice acum in Zorilor, a fost una care cred ca a depasit 60 km/h.

Update: o rafala de 61 km/h la aeroport.

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 12:32 pm 
Andrei87 scrie:
Mi-am luat 5 bucati din astea, pe care urmeaza sa le plasez in mai multe zone reci, evident, pentru a vedea care e cea mai rece. :)

https://www.amazon.com/Elitech-Temperat ... B00MQSCZF2

Acuratetea nu e o problema, pentru ca daca sunt diferente le voi calibra cu scula mea profi. Mi se pare foarte tare ca la pretul asta iti ofera posibilitatea de calibrare. Eu le-am luat de la chinezi cu 10 dolari bucata.

Andrei, când faci comparaţie cu termometrul tău meseriaş să-mi spui şi mie care e toleranţa, că mi-am luat şi eu o jucărie din asta.
E bine că e cu baterie CR2032, da să-ţi iei din alea bune, de la 5 lei în sus bateria, alea de la Lidl 5 la leu sunt slabe.

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 8:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O sa spun care e acuratetea. Cred ca vin cu magarul din China, ca pe tracking imi apare data de livrare 18 aprilie.

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 9:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am fost azi pe varful Magura din Feleac, probabil cel mai vantos punct din partea asta a judetului. Din pacate am ajuns dupa ce s-a potolit vantul, dar si asa am prins o rafala de 58 km/h, comparativ cu 39 km/h la Anm.

Mai era si zapada destula pe pantele nordice, 25-30 cm, dar cea mai mare zapada am gasit-o spre surprinderea mea in Faget, pe la 600m, de-a lungul unui parau. Acolo stratul masura in mod incredibil pana la 30-35 cm. Zona era complet adapostita de vant, deci nu a fost cazul de troienire. Troiene mari de 1 - 1,5 metri mai erau sub vf. Magura. Alea se topesc abia in aprilie.

Am reusit sa pozez si muntii Fagaras iar in stanga se vedeau chiar si Bucegii, vag, pt ca am doar obiectiv de 55mm. Dar oricum, desi vizibilitatea a fost buna, am prins zile cu cerul si mai curat ca azi. Atunci se vad mult mai bine.

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2019 10:10 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Statia ANM trebuie sa fie adapostita bine. Rar trece de 40 km/h, cand majoritatea modelelor vedeau rafalele cele mai puternice din Ardeal fix in zona Clujului si ceva mai la est.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13183 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804 ... 879  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]