Datele complete din doline. Per ansamblu (total surprinzator pentru mine), Poiana Vartop e mai rece, dar Humpleu e mai rece in cele mai reci zile. Totusi, in zilele calde Vartop e si cu 2 grade mai rece, iar in cele reci Humpleu cu doar cateva zecimi mai rece.
Pe de-o parte sunt bucuros de valorile spectaculoase inregistrate, dar pe cealalta parte ma oftic ca nu pot trage o concluzie clara - care e cel mai rece dintre cele doua bazine endoreice. Asta e, voi pune la iarna cate un logger in fiecare dintre ele.
De asemenea sunt surprins ca adapostul a fost mai rece decat dolina de pe fund, cel mai probabil din cauza aerului mai cald ce iese noaptea din mica pestera de acolo.

Cu ajutorul adapostului am si maximele neafectate de insolatie. Cea mai mare amplitudine zilnica, dupa cum se poate vedea, a fost de 25,2 grade. Foarte buna, avand in vedere altitudinea si faptul ca suntem in sezonul cald.
Am lasat un logger in adapost, iar luna viitoare probabil voi compara valorile de acolo cu cele din dolinele din Padis.
Nu am mai facut comparatie cu statiile Anm, se poate verifica pe meteomanz sau kachelmann. Dar "in a nutshell" e mai frig acolo cu cel putin 5 grade fata de Obarsia Lotrului, de restul statiilor nu mai are rost sa pomenesc pentru ca e jenant de mare diferenta.