sorifin scrie:
Tot citesc de zile bune ce scrieti aici si uneori ma amuz, cateodata sunt chiar trist. Spre exemplu acum. Statul roman a atins apogeul esecului sau de dupa 1990 in aceste zile. Ce se intampla acum in spitale e 50% vina statului, 25% a virusului si abia 25% putem blama si oamenii ca mai degraba cred in Sosoaca decat in medici. Dar ce istoric au medicii in Romania? Ne intrebam asta? Mai crede cineva in acest sistem medical? Statul roman a esuat complet in a-si mai proteja cetatenii de ani de zile. Mortii de pe sosele, din spitale arse, generatii intregi de semianalfabeti scosi din aceste asa zise scoli. Acesta e apogeul. E exact ce ne trebuia. Un cataclism, gen cutremur, tsunami etc. A venit pandemia. Echivalentul unui cutremur. A facut praf spitalele. La noi acum e scapa cine poate. Nu stiu ce va fi de acum incolo, dar acest tip de stat e clar ca a dat gres si ar trebui incheiat. Ce ar fi fost daca in 1990 nu iesea Fsn-ul? Nu stiu. Dar putem sa ne imaginam. E libertatea pe care inca o mai avem. Eu imi imaginez ca aveam un regat reinstaurat de drept, un rege, un parlament, un guvern, probabil comunsimul era condamnat inca din 1991 si urmasii lui nu mai aveau acces la functii de conducere. Probabil ca prin 1996 intram in Nato si in 2000 in Ue si probabil ca eram azi cel putin la nivelul la care e Polonia, Cehia sau Ungaria. Dar e doar imaginatia mea. Azi, ne putem arunca in Dunare alaturi de bulgari. Nu ne-ar simti nimeni lipsa.
Eh, esti prea fatalist. Nu ar fi fost nimic schimbat in 90. S-a schimbat in '96, marea schimbare, care a facut mai mult rau decat bine cu tzapul. Plus ca si taranistii si liberalii (liberalii de atunci, astia de acum sunt doar basisti) erau doldora de securisti precum fesenistii. Toti erau securisti, chiar daca mai erau si vreo 2 rataciti cu viziune.