forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 7:32 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 21, 2022 11:44 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La Chiajna a tunat si fulgerat calumea.

Sus

Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Lun Noi 21, 2022 5:19 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Chiajna nu e asa departe de mine, eu zic ca nici acolo nu au fost descarcarile alea electrice, ci mai departe si de acolo sa se fi vazut/auzit mai bine poate.
Ca nu or fi descarcarile astea electrice ca si cum ai face un scurtcircuit in casa si cu geamul inchis, sa nu le auzi de la distanta mare.

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 10:35 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ploaie înghețată la București :)

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 12:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In aceasta dimineata la Bucuresti a plouat destul de intens asociat si cu mazariche + vant de 40-45 km/h. Inca mai ploua si mai e vant.

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 4:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O vreme minunata, abia astept sa se termine.

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 4:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
O vreme minunata, abia astept sa se termine.
A fost și un minut cu câțiva fulgi..! Partea proasta după atâtea non-ierni și in rest cu vreme calda și foarte calda, la 0.5-1 gr cu vânt mi se pare groaznic de frig afara! E clar, ne-am obișnuit cu caldura..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 7:07 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Pai ne-am obisnuit cu caldura, dar acum senzatia este strict legata de cum a fost vremea in zilele trecute si trecerea la aceasta vreme, deci procesul de aclimatizare e in desfasurare.
Nu conteaza ce ierni au fost anii trecuti, daca acum ar veni -20 de grade care sa persiste 2 de saptamani, procesul de aclimatizare s-ar realiza la fel ca in anii aia in care am avut geruri mari si nu ar fi nicio diferenta.
Totul tine doar de adaptarea treptata a corpului omenesc la noile conditii de vreme, lucru care se face in cateva zile.

Sus

MesajScris: Joi Dec 01, 2022 8:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vincentiu_1981 scrie:
Pai ne-am obisnuit cu caldura, dar acum senzatia este strict legata de cum a fost vremea in zilele trecute si trecerea la aceasta vreme, deci procesul de aclimatizare e in desfasurare.
Nu conteaza ce ierni au fost anii trecuti, daca acum ar veni -20 de grade care sa persiste 2 de saptamani, procesul de aclimatizare s-ar realiza la fel ca in anii aia in care am avut geruri mari si nu ar fi nicio diferenta.
Totul tine doar de adaptarea treptata a corpului omenesc la noile conditii de vreme, lucru care se face in cateva zile.
La cât am stat in 2020-2021 la terase pe afara inclusiv iarna, mai ales la Brasov, nu m-am călit, din contra, am devenit alergic la frig. In plus mai trec și anii..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 03, 2022 11:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mie mi-a placut vantul rece, nici nu am luat caciula, un miros de iarna care nu a mai fost demult, pacat ca nu va persista, dupa colt asteapta o noua incalzire.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 10:27 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hai ca a nins și in Bucuresti in decembrie. Însă doar pe Calea Grivitei și pe 1 Mai…Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 10:47 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Da, eveniment major de iarna la mine in zona si se pare ca si acum continua sa ninga in acea zona la temperaturi negative.
E de observat ca s-a format mult mai multa ceata in aceasta dimineata decat in orice model de prognoza in sudul tarii, deci cel putin pt ziua de azi pot fi diferente mari de temperatura fata de prognoze.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 3:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Hai ca a nins și in Bucuresti in decembrie. Însă doar pe Calea Grivitei și pe 1 Mai…[img]https://uploads.tapatalk-

Asta e un fenomen pe care sincer mi-e foarte greu sa-l inteleg. E un fel de chiciura, probabil, dintr-o zona cu multa umiditate, ca de altfel alti nori in afara de stratus nu sunt in Bucuresti.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 3:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, e destul de ciudat, dar am mai vazut si in alte ierni, fix in zona asta Grivitei/1 Mai acelasi fenomen, eu trecand zilnic pe aici. Cred ca poate poluarea din zona produsa de traficul intens, dar si acel culoar de cai ferate care pleaca din Gara de Nord care permite patrunderea de aer umed dinspre Nord Vest, sa produca acest fenomen. Altfel nu imi explic.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 5:05 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Eu ma gandeam si la Lacul Morii, daca baga ceva umiditate mai mare prin zona, dar nu prea a batut vantul dinspre sud.
Faza e ca de dimineata cand ningea am vazut pe fereastra din casa si fulgi mai marisori, care nu pareau sa fie caracteristici chiciurei. Nu am iesit afara in momentul ala, dar totusi, se vedea ca si cum era o ninsoare normala din nori, nu din plafon de ceata ce aveam conform prognozei.
Dupa aia cand am plecat spre serviciu ningea cu fulgi mai micuti si sub forma de cristale, nu stelute, deci aia erau normali pentru o ninsoare din ceata.

Si la mine in zona de obicei nu ningea niciodata important din ceata, ci era doar o fulguiala cu fulgi foarte mici, grauntosi, cand prin alte zone ninsoarea putea fi mai deasa.

Sus

MesajScris: Mie Dec 21, 2022 5:33 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Deci ninsoarea de azi de la mine din zona ar fi una ciudata, pentru ca conform prognozei nu exista nor de niciun fel, insa concret era plafon de ceata cu un pic de ceata pe la sol. Dar poate erau si ceva nori normali, care erau in plus fata de prognoza, insa daca erau nu se puteau vedea.

Ce am mai prins eu ciudat la mine in zona cateodata era cate o ninsoare cu fulgi normali sub forma de stelute, fulgi rari si destul de mari, care cadeau din cer senin, insa la temperaturi foarte scazute si asta intamplandu-se dimineata.
Deci cred ca am vazut de mai multe ori acest fenomen, dar probabil ca ati prins si voi asa ceva.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]