forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 4:24 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Dum Ian 01, 2023 6:02 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Eu nu am vazut niciun nor lenticular, ci doar nori cirrus de mare altitudine.

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 6:12 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Zilele trecute au fost, nu neapărat astăzi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 03, 2023 2:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

singuratic83 scrie:
O vreme mai bolnava ca asta, nu cred ca am mai trait! A saptea zi consecutiva cu un soare nesimtit (ca altfel nu-l pot numi) si temperaturi de martie/aprilie, fara nici macar o adiere de vant. Parca suntem incadrati intr-un tablou apocaliptic! Si din luna mai incolo, cred ca trebuie sa ne asteptam la niste scumpiri demne de cartea recordurilor pentru alimentele de baza, daca nu se va schimba nimic in circulatia asta odioasa, in urmatoarele saptamani.
Au fost niste sarbatori absolut oribile!

Cum mizeria de morisca Atlantica intra in functiune like clock work in ultima decada de decembrie, zici ca e programata de bubuli. Chiar o fi, isi bat joc de noi, ei au luat toata zapada la ei in SUA.

Posibil sa nu avem iarna pana in 2026, pana se schimba niste capete mafiote de prin lume. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 03, 2023 2:10 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

aris86 scrie:
Sunt zile splendide de primăvară cu cer sticlă, nori lenticulari răzleți. A fost și un pic de ceață de dimineață.

Splendide pe dracu, nu e nici primavara faina cum e in martie, nu e nici iarna, e o mizerie si atat. Fuck you Romania, in afara de net nu mai avem nimic bun.

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2023 2:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iar te-ai activat, ma? Ai terminat sarmalele? Pleaca din tara, du-te unde e bine.

Sus

MesajScris: Mar Ian 03, 2023 8:27 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

gogulica scrie:
Iar te-ai activat, ma? Ai terminat sarmalele? Pleaca din tara, du-te unde e bine.

:lol: :lol:

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 9:37 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

In sfarsit, prima zi fara soare dupa 11-12 zile consecutive cu radiatie maxima, ca le-am pierdut sirul. Tot cald este, cu mult peste media normala, dar macar acum pot lucra si de acasa. Pot spune ca e un semn incurajator... cat de cat.
Mai devreme chiar mi se parea ca burniteaza in zona Obor-Mosilor-Cismigiu.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 10:13 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu ințeleg care e avantajul de burniță si vreme inchisă? Iți place mai mult vremea clasică de noiembrie decât vremea insorită si caldă, care iți oferă mai multe perspective de activitați peste zi? Eu nu ințeleg ce e cu toata smiorcăiala asta generalizată ca e vremea "frumoasă".

Bucurați-vă de fiecare zi așa cum e, că oricum nu puteți să schimbați nimic. Am putut sa ies cu bicicleta si pe 1 si pe 2 ianuarie, m-am bronzat la soarele ăla absurd si am putut să stau la o terasă și să mă bucur și de o bere. Groaznic nu? A dracu de vreme frumoasă ce ne-a mai chinuit, tortură pură! Bucurați-vă de ce primim că e gratis, smiorcăiala nu schimbă nimic oricum. Ajustați-va la noua realitate, pentru că altfel nu se poate. Unii de pe aici văd ca au nevoie deja de terapie, pentru că singura lor placere in viața era sa se uite pe geam când ningea afară. Si acum, dacă nu mai ninge, viața nu mai are sens. Foarte tragic să ajungi așa și să nu faci nimic pentru tine, ca să te repari.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 10:51 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

7 grade, cer noros, vremea la fel de perfectă ca zilele trecute
Azi am observat ceva mai agitație în trafic, atitudinea șoferilor, să fie lipsa soarelui? Oameni buni, când ceva nu vă convine, căutați în interiorul vostru (se știu ei care sunt) și bucurați-vă de vremea așa cum este ea (însorit, cald/rece, ploaie/uscat, etc...). O să cadeți în depresie după atâta nostalgie după trecut.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 12:10 pm 
gogulica scrie:
Eu nu ințeleg ce e cu toata smiorcăiala asta generalizată ca e vremea "frumoasă".
Bucurați-vă de fiecare zi așa cum e, că oricum nu puteți să schimbați nimic. Ajustați-va la noua realitate, pentru că altfel nu se poate. Unii de pe aici văd ca au nevoie deja de terapie, pentru că singura lor placere in viața era sa se uite pe geam când ningea afară. Si acum, dacă nu mai ninge, viața nu mai are sens. Foarte tragic să ajungi așa și să nu faci nimic pentru tine, ca să te repari.

perfect scris :wink:

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 12:22 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

gogulica scrie:
Nu ințeleg care e avantajul de burniță si vreme inchisă? Iți place mai mult vremea clasică de noiembrie decât vremea insorită si caldă, care iți oferă mai multe perspective de activitați peste zi? Eu nu ințeleg ce e cu toata smiorcăiala asta generalizată ca e vremea "frumoasă".

Bucurați-vă de fiecare zi așa cum e, că oricum nu puteți să schimbați nimic. Am putut sa ies cu bicicleta si pe 1 si pe 2 ianuarie, m-am bronzat la soarele ăla absurd si am putut să stau la o terasă și să mă bucur și de o bere. Groaznic nu? A dracu de vreme frumoasă ce ne-a mai chinuit, tortură pură! Bucurați-vă de ce primim că e gratis, smiorcăiala nu schimbă nimic oricum. Ajustați-va la noua realitate, pentru că altfel nu se poate. Unii de pe aici văd ca au nevoie deja de terapie, pentru că singura lor placere in viața era sa se uite pe geam când ningea afară. Si acum, dacă nu mai ninge, viața nu mai are sens. Foarte tragic să ajungi așa și să nu faci nimic pentru tine, ca să te repari.

Refuz sa cred ca noua realitate a vremii este cu soare orbitor (care nu ma lasa nici macar sa lucrez de acasa, pentru ca am biroul indreptat spre rasarit) si peste 15-17 grade in prima decada a lunii ianuarie. Sa fim seriosi, totusi. Deja acest "trend" meteo chiar a luat-o razna, dar nu acuz pe nimeni. Doar sunt foarte socat si nemultumit! Eu nu stau deloc la geam ca sa privesc cum ninge. Ies afara si ma bucur de zapada... ca un copil, fara sa exagerez.
Aa, ca mai poti sa stai linistit pe o banca in parc sau sa te plimbi cu bicicleta, e cu totul altceva. Chiar si asa, impresia mea este ca vremea asta are multe capcane, de microbi renascuti la caldura nu ducem lipsa deloc, virozele sunt in floare. Si ca drept dovada, am racit, de abia ma mai pot tine pe picioare, in ciuda faptului ca mi-am luat toate masurile de precautie.
Sa ajungem cumva, sa uitam cum este iarna, cat de cat acolo? Eu nu sunt deloc pretentios si nici nebun (sper!), dar cu aceste anomalii nu pot sa ma obisnuiesc atat de usor.
Cred ca e printre ultimele mesaje pe care le mai scriu pe acest forum. Trolleala si mistourile ieftine au inceput sa fie mult mai acceptate, ca in orice domeniu care incepe sa scartie ori se indreapta cu pasi repezi spre distrugere.
In alta ordine de idei, apreciez mult in general postarile tale bine argumentate, ca si pe ale altor useri de pe acest forum, care vin cu grafice si informatii noi. La multi ani si un an nou cat mai bun!

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 3:16 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
Eu nu stau deloc la geam ca sa privesc cum ninge.

Nu erai tu vizat aici. ;)

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 9:33 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

gogulica scrie:

Asa este. Si daca vrei sa faci ceva poti face indiferent de vreme. Eu daca nu este zapada ies cu bicicleta chiar si acum, daca e ceata, sau burnita sau apa pe jos. Am iesit si pe ploaie imbracat corespunzator. E drept, nu e acelasi sentiment ca atunci cand e uscat si soare, dar vremea n-o poti controla. Trebuie sa te bucuri indiferent de cum este ea. Poate peste 2-3 ani vom iesi din nou cu sania sau schiurile. Poate nu vom mai iesi decat trecator, o saptamana-doua, in decursul vietii noastre, daca schimbarile sunt atat de dramatice. Si cam asa pare sa fie. Asta e. Cred ca nici la spanioli sau la greci nu le era rau inainte cand aveau 10-15 grade in ianuarie, o vreme normala pt ei. Si nu au murit. Cred ca nici noi nu vom muri.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 10:27 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

De murit nu murim, dar nici bine nu e. Iarna e necesara pentru latitudinea tarii noastre cu niste temperaturi mai coborate, altfel mai ales pomicultura din zona tarii noastre se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari primavara legate de compromiterea rodului ca urmare a instabilitatii climatice - cu ierni mult prea calde si cu primaveri care au incursiuni reci ce pun probleme pomilor care infloresc mult prea repede.
In ultimii ani la mine in zona caisii au rodit mai normal abia o data la 2-3 ani, in rest fiind compromisi din cauza temperaturilor care au scazut mult sub 0 grade dupa inflorire.
Si cand eram mai mic mancam caise anual si mult mai rar se intampla o nenorocire d-asta.
Deci nu ne putem compara chiar asa cu spaniolii si cu grecii, chiar daca vom ajunge sa avem clima aproximativ cum era la ei odata, pentru ca nu e acelasi lucru si noi suntem la o alta latitudine, iar riscurile pentru agricultura la latitudinea tarii noastre sunt mai mari decat la ei, indiferent de clima, dar acum cu aceste schimbari climatice la noi riscurile sunt tot mai mari.

Sus

MesajScris: Mie Ian 04, 2023 10:42 pm 
gogulica scrie:
singuratic83 scrie:
Eu nu stau deloc la geam ca sa privesc cum ninge.

Nu erai tu vizat aici. ;)

dar ar putea sa faca o vizita la :
" Locuitorii Moscovei se vor confrunta între 6 și 10 ianuarie cu temperaturi de până la -29°C, acesta urmând să fie cel mai rece interval de 5 zile înregistrat în capitala rusă de la începutul secolului XXI "

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]