forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 4:09 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Vă rugăm, ca în ciuda destinaţiei acestei secţiuni, să aveţi o atitudine civilizată şi de bun simţ, să folosiţi un limbaj "cizelat" :D

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 09, 2023 4:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

https://www.national.ro/social/speciali ... 86697.html

Foarte malitios anyway termentul de neregenerabil pentru fosil si regenerabil la bullshiturile "incerte, volatile, intermitente". Ineficiente de fapt, panourile FV au 25% randament maxim. Un sfert de zi la maxim.

PS: urmare din pagina anterioara.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Incalzirea globala - adevar sau realitate?
MesajScris: Joi Mar 09, 2023 10:27 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Conducerea verde ieuropeană vrea să salveze planeta Terra, impunând restrictii cetățenilor bătrânului continent si mutând productia industrială în Asia (China), că de când cu Ucraina au renunțat la Rusia. Acest bullshit, cu salvarea planetei, oamenii au început să se prindă că sunt prostiți.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 1:08 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

There's a catch: oamenii nu ar fi inceput sa se prinda ca sunt prostiti daca nu s-ar fi lasat asta. Tocmai de aia cred ca urmatoarea chestie majora care se va intampla pe Terra nu e apocalipsa climatica, ci altceva. La fel si cu covid-ul: s-a pus frana hop fix inainte de a incepe razboiul in Ucraina. Mai sa fie!?

De fapt treaba e simpla: oamenii nu se pot focaliza pe mai multe subiecte globale "arzatoare" in acelasi timp. Ar trebui totusi sa se focalizeze pe subiecte cu adevarat arzatoare. Vad ca mai sunt nuclee pe ici pe colo, de exemplu in Franta, unde se protesteaza sincer pentru cacaturi facute de establishment, care chiar dor. Altii, precum romanii, prefera sa fie niste zombi (vezi ordonanta 13, unde au iesit cu totii ca oile), niste limacsi si chiar usor masochisti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2023 11:28 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Romanul cand aude de economisire bani sare ca ars. Suntem oile cifrelor. Prea usor de manipulat prin marketing cu cifre. Nu conteaza ce si cum, cifrele sa iasa bine.

Pentru mine nu conteaza deloc cat dau la curent sau gaz, daca as avea banii mei as da oricat si as consuma poate mai mult daca nu ar fi scandalul din jur si din pacate inabilitatea mea de a produce bani. Faci bani, ai dreptul la orice, nu faci bani, trebuie sa-ti dicteze ce vrea cel care ii face. Asta e nasol in capitalism.

Eu am urlat sa trecem la Hidroelectrica, e foarte OK, numai furtul de curent ar fi mai avantajos de atat (pana esti prins, evident) dar gazele nu au o solutie si injur Engie la maxim, sper sa fie noiembrie si martie cat mai calduroase cu gaze asa de scumpe. Chiar si ierni calde, dar totusi fara zapada la noi este dezolant.

Sper sa se prinda lumea si sa dea jos verzii de la putere, UE mai poate fi salvata doar de alegeri, altfel nu o vad prea bine.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 1:12 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Andrei87 scrie:
There's a catch: oamenii nu ar fi inceput sa se prinda ca sunt prostiti daca nu s-ar fi lasat asta. Tocmai de aia cred ca urmatoarea chestie majora care se va intampla pe Terra nu e apocalipsa climatica, ci altceva. La fel si cu covid-ul: s-a pus frana hop fix inainte de a incepe razboiul in Ucraina. Mai sa fie!?

De fapt treaba e simpla: oamenii nu se pot focaliza pe mai multe subiecte globale "arzatoare" in acelasi timp. Ar trebui totusi sa se focalizeze pe subiecte cu adevarat arzatoare. Vad ca mai sunt nuclee pe ici pe colo, de exemplu in Franta, unde se protesteaza sincer pentru cacaturi facute de establishment, care chiar dor. Altii, precum romanii, prefera sa fie niste zombi (vezi ordonanta 13, unde au iesit cu totii ca oile), niste limacsi si chiar usor masochisti.

La ordonanta 13 ar fi fost de inteles sa se iasa la 1-2-3 proteste pana cand se anula ordonanta aia si trecea spaima nationala.
Dar au continuat ca idiotii ani de zile fara niciun sens, practic au fost doar proteste politice, din cauza ca dreapta n-a putut accepta pierderea alegerilor de catre dreptacii lor.

Cu covidul restrictiile au fost indreptatite, altfel neimpunerea unor restrictii ar fi insemnat ingenuncherea totala a sistemului sanitar. In perioadele de varf ale pandemiei s-a produs supraaglomerarea spitalelor cu pacienti covid si internarile pentru alte boli se faceau doar daca evaluarea era ca strict necesar, doar daca se considera ca viata era amenintata sever. De fapt aceeasi abordare era si pentru covid in perioadele de suprasolicitare: te internau doar daca aveai nevoie neaparat de administrare de oxigen, considerand ca nu existau alte comorbiditati.
Acasa nu te puteai trata de covid, pentru ca nu exista sa se dea antivirale cu prescriptie medicala.

Dupa aia, cand a aparut varianta omicron a covid, care a fost o varianta mult mai putin agresiva a scazut si potentialul de a produce forme severe si pandemia a inceput sa se transforme doar intr-o epidemie de gripa. Nu a avut legatura cu razboiul din Ucraina.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2023 1:20 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu zic sa nu fi fost deloc masuri, dar le consider exagerate. In primele 2 luni lockdown ca nu se stia exact cat de periculos este virusul, OK, mi-a placut pentru ca se suspendase munca, vacanta inopinata, dar sa nu ai voie nici singur pe strada si mai ales prostia aia cu ora 22 in a doua parte a pandemiei inainte de vaccin, eu fiind un singuratic intr-un popor mult prea sociabil, am avut de suferit.

Radeau pe Softpedia cei din tarile nordice de puscaria instaurata la noi. In Suedia si Finlanda nu era problema sa te plimbi pe strada sau sa iti iei shaorma de unul singur. Dar domne, popoarele alea sunt distantati, ca mine, din cele mai vechi timpuri, nu bot in bot tot timpul ca romanii si altii asa zis latini. La Italieni a fost mare problema pentru ca locuiesc in aceeasi casa cate 3 generatii.

Revenind la incalzirea globala, cred cu mari rezerve intr-un GW fara influente antropice, sub nicio forma nu vreau restrictii pe CO2, pe alte forme de poluare da.

Sa restrictionezi focul de tot, CO2-ul si sa te bazezi doar pe mizeriile de energii asa zis verzi, este genocid.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 2:01 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vincentiu_1981 scrie:
Andrei87 scrie:

La ordonanta 13 ar fi fost de inteles sa se iasa la 1-2-3 proteste pana cand se anula ordonanta aia si trecea spaima nationala.
Dar au continuat ca idiotii ani de zile fara niciun sens, practic au fost doar proteste politice, din cauza ca dreapta n-a putut accepta pierderea alegerilor de catre dreptacii lor.

Cu covidul restrictiile au fost indreptatite, altfel neimpunerea unor restrictii ar fi insemnat ingenuncherea totala a sistemului sanitar. In perioadele de varf ale pandemiei s-a produs supraaglomerarea spitalelor cu pacienti covid si internarile pentru alte boli se faceau doar daca evaluarea era ca strict necesar, doar daca se considera ca viata era amenintata sever. De fapt aceeasi abordare era si pentru covid in perioadele de suprasolicitare: te internau doar daca aveai nevoie neaparat de administrare de oxigen, considerand ca nu existau alte comorbiditati.
Acasa nu te puteai trata de covid, pentru ca nu exista sa se dea antivirale cu prescriptie medicala.

Dupa aia, cand a aparut varianta omicron a covid, care a fost o varianta mult mai putin agresiva a scazut si potentialul de a produce forme severe si pandemia a inceput sa se transforme doar intr-o epidemie de gripa. Nu a avut legatura cu razboiul din Ucraina.

Practic ai recitat din retorica oficiala, felicitari.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2023 2:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Felicitocuri.

Presupuneri ce nu au legatura cu stiinta. Excelenta categoria din care fac parte schimbarile climatice.

Problema e ca in baza acestor presupuneri (ajutate de oameni de stiinta corupti) se iau decizii radicale ce afecteaza direct viata oricui.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 2:18 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Pai aia s-a intamplat in realitate cu sistemul medical.
Acum normal ca apar fel de fel de discutii legate de modul de instituire a unor restrictii, care nu aveau cum sa fie perfecte si normal ca lumea nu putea sa accepte asa ceva, dar in acelasi timp nici sa fii iresponsabil si sa lasi totul la voia intamplarii nu se putea.
Dupa multi virusul nici nu exista. Ce ne facem daca ne luam dupa toti si dupa orice parere?

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 2:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Baiatu', vezi ca din cauza cacatovid nu au avut acces la servicii medicale nu doar cei cu afectiuni usoare, ci si multi cu boli grave, gen cancere in metastaza. Plus stresul imens, plus reducerea mobilitatii (= reducerea imunitatii), plus punerea la pamant a economiei, care insumate sunt mult mai grave decat un virus cu mortalitate 0,5%. Ce sa zic, sa ii multumim masonului de Arahat, care a urmat intocmai directivele oficiale, directive oricum puse la punct probabil de un soft AI. S-a testat terenul oricum, test in mare parte efectuat cu succes de catre sefii la lume.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2023 2:41 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Arahat ii ziceam si eu. Sluga Organizatiei Mondiale a Suprimarii. Directivele se luau pe motivul ca romanii sunt prea sociabili stau prea mult bot in bot la pahare si tigari, nu asculta decat cu forta si biciul pe spinare, pretextele au fost intemeiate.

Scaderea mobilitatii a insemnat scaderea imunitatii si cresterea obezitatii, antentie.

Si UE sa vina asta toamna cu dusul in 2 la nu prea mult timp dupa distantarea fizica (gresit zisa sociala in media de kakao) a fost bataie de joc.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 3:17 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Pai tocmai de asta spuneam si eu ca spitalele erau pline de covid si nu te mai internai decat daca erai in stare grava pentru altceva.
Prioritari erau cei bolnavi de covid, pentru ca era boala cu mortalitatea cea mai ridicata. Daca nu s-ar fi pus nici restrictiile, atunci sistemul medical ar fi devenit total inutil.
S-ar fi murit pe capete acasa, fara sa mai ai ce sa faci. Nu ca nu s-ar fi intamplat si asta, ca multi erau speriati de internarea in spital, ca ii omoara aia acolo.
Nu-i omora nimeni in spitale, dar aveau sanse mai mari de a se face bine decat acasa, unde chiar nu aveau nicio sansa daca sistemul imunitar nu facea fata.
Si in spitale erau niste riscuri legate de reactiile adverse la medicamentele administrate, dar asta e, nu exista alte solutii.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 4:02 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Cand ajungei la spital si mureai, erai trecut automat la covrig, nu conta că ai murit de fractură sau alte cauze.
Am tratat covidul acasă in aug. 2020, a fost mai usor ca la gripa, dar sperietura a fost mai mare, din cauza restrictiilor si a psihozei create.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 4:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vincentiu_1981 scrie:
Pai tocmai de asta spuneam si eu ca spitalele erau pline de covid si nu te mai internai decat daca erai in stare grava pentru altceva.
Prioritari erau cei bolnavi de covid, pentru ca era boala cu mortalitatea cea mai ridicata. Daca nu s-ar fi pus nici restrictiile, atunci sistemul medical ar fi devenit total inutil.
S-ar fi murit pe capete acasa, fara sa mai ai ce sa faci. Nu ca nu s-ar fi intamplat si asta, ca multi erau speriati de internarea in spital, ca ii omoara aia acolo.
Nu-i omora nimeni in spitale, dar aveau sanse mai mari de a se face bine decat acasa, unde chiar nu aveau nicio sansa daca sistemul imunitar nu facea fata.
Si in spitale erau niste riscuri legate de reactiile adverse la medicamentele administrate, dar asta e, nu exista alte solutii.

Covidul mortalitate mai ridicata decat cancerul? Serios? Intr-adevar, nu mureau oamenii in spitale, cu oxigen pompat in proasta din butelii de sudura, peste niste plamani deja cu probleme. Da.

Sus

MesajScris: Vin Mar 10, 2023 4:54 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Covidul este boala acuta, cu evolutie rapid mortala. Cancerul boala cronica, deci evolutie lenta.
In mod normal cancerul se trateaza acasa, daca ai medicamente, insa se mai fac si terapii prin spitale, operatii etc.
Crezi ca era usor sa administrezi niste pacienti cu probleme serioase in functie de proritate, sa-l internezi pe unul si sa-l lasi pe altul pe afara?
Care era solutia? Se internau toti cu boli cronice in spitale pline de covid ca si pana atunci si nu se mai tinea cont de nicio proritate, nu?
Cati ramaneau pe afara care mureau in cateva zile de covid? Apoi dintre cei cu alte boli cronice in afara de covid, cati dintre ei se imbolnaveau de covid in spitalele pline de covid si cati mureau de fapt ajutati de covid, peste cancer sau ce mai aveau alte comorbiditati?
Oxigenul ala administrat nu te omora, este oxigen medical. Te ajuta in hipoxie.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]