forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 7:46 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049 ... 1115  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Vin Feb 14, 2025 1:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ce bine arata GFSul...chiar si ICONul pt sudistii munteni si dobrogeni... :D

Sus

MesajScris: Vin Feb 14, 2025 1:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Nici o sansa in Bucuresti de asa ceva pe circulatia aia. Poate prin Dobrogea, dar aici nu.

Cum "nici o sansa" ?!?
Mereu cu pesimismul nejustificat si cu NU-ul acela categoric in brate :lol: .... De ce? Tu erai unul dintre oamenii mai optimisti si printre cei mai echilibrati aici pe forum, pana mai acum ceva vreme. Citeam cu nerabdare toate comentariile tale, acum cativa ani, cand vedeam ca postai... mai ales in sezonul rece.

Numai pe facebook mai vad pesimism din asta cu: nu mai ninge in sud niciodata, nu va mai fi iarna niciodata, crapa pamantul de seceta si alte chestii de genul pe grupurile alea.... dar si acolo sunt mereu aceleasi 10-15 persoane care scriu peste tot aceleasi comentarii, indiferent de cum e vremea afara; vesnic nemultumite de orice.

Eu inteleg ca am tot avut mult ghinion in anii recenti si perioade frecvente cu circulatii extrem de dezavantajoase pentru noi, dar totusi... trebuia sa se intample si din astea mai devreme sau mai tarziu. Era inevitabil. Cum probabil s-a mai intamplat de mai multe ori in trecut, in ultimele sute de ani.

Daca iti spunea cineva acum o luna ca luna februarie 2025 o sa iasa normala termic intr-o buna parte din tara sau sub media termica lunara normala, credeai? Eu cred ca nu!

Modelele arata, chiar daca deocamdata numai o parte din ele, din ce in ce mai bine de la o zi la alta si de la o rulare la alta.

Pana si ANM a scris de strat de zapada de posibil 5-15 cm in zonele de ses din extracarpatic, pana marti dimineata (ninsori care, daca vor si veni in jumatatea sudica, vor fi in mare parte la temperaturi negative si usor negative. Adica nu doar fleasca din aia urata, mocirloasa si cu topire imediata). Ceea ce, eu zic ca nu este chiar asa de rau, tinand cont la ce-am avut pana acum in aceasta iarna si-n ultimele cateva ierni.

Mai sunt doua zile: pana atunci lucrurile poate vor evolua in ceva cat de cat decent, mai ales ca nu urmeaza nici o incalzire imediata si iminenta pe termen mediu.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Ultima oară modificat de dan2013 pe Vin Feb 14, 2025 2:13 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Feb 14, 2025 2:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi-e greu sa cred ca te mai misca 5-8 cm de zapada, Dane. :mrgreen:

Ma duc maine in Fagaras, sper sa prind mai mult de 10 cm de zapada, foarte veche cel mai probabil, ca nici prin munti n-a mai nins demult...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 14, 2025 2:18 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ninsoare usoara neviscolita de maxim 10 cm la temperaturi negative. Nici pe departe viscol. E un plus daca va fi, dar tot la iarna fara fenomene o incadrez.

Pe Slatina inca nu-mi apar deloc aceste ninsori.

Sus

MesajScris: Vin Feb 14, 2025 2:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Mi-e greu sa cred ca te mai misca 5-8 cm de zapada, Dane. :mrgreen:

Ma duc maine in Fagaras, sper sa prind mai mult de 10 cm de zapada, foarte veche cel mai probabil, ca nici prin munti n-a mai nins demult...

Nu ma misca , nu pot sa spun ca ma impresioneaza . Nici 20 de cm strat de zapada nu m-ar misca deloc .
Dar frigul din aceste saptamani este binevenit, dupa atata caldura tot timpul. Si chiar si aia 4-5 cm (daca nu va fi o fleasca din aia la temperaturi de +0,5 +1 C sunt bineveniti. Macar mai schimba putin decorul asta gri, prezent tot timpul)

Acum ce sa fac? Sa fiu mereu dezamagit, ori de cate ori ninge si nu e strat de zapada de 105 cm ca-n ianuarie 2008 sau viscol cu troiene de 1-1,5 metri ca-n 26-27 februarie 2018 ?!?
Sunt recunoscator ca am trait si acele evenimente. Ne multumim cu ce avem acum, in aceasta clipa, chiar daca nu ma lasa cu gura-cascata sau nu sparge gura targului in vreun fel.

-- Neptune

Sus

MesajScris: Vin Feb 14, 2025 2:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Corect, e bine sa te bucuri de ceea ce este, ca oricum nu poti schimba nimic. Ar fi bine sa fie totusi o ninsoare "uscata", macar atat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 14, 2025 2:29 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Apoi sa fie ger. Din 23 februarie oricum se revine la ce stiam.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 15, 2025 11:38 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ce bine arata rularile de azi pt SE. Ninsori continue maine si poimaine, ICON le continua pana miercuri in prima parte a zilei. Pare sa fie un soi de sea effect snow, e posibil ca treaba asta sa le dea batai de cap modelelor si intensitatile pe alocuri sa fie mult mai mari decat se prognozeaza. Nu prea am mai avut noi pe aici astfel de circulatii. Va fi interesant de vazut si litoralul.

Aici swiss hd doar pana in noaptea de luni spre marti:

Fişiere ataşate:
Screenshot_20250215_103242.jpg
Screenshot_20250215_103242.jpg [ 363.66 KiB | Vizualizat de 817 ori ]
Sus

MesajScris: Sâm Feb 15, 2025 2:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si ICON si GFS e asemanator. ECMWF e mai Sud-estic.

Sus

MesajScris: Sâm Feb 15, 2025 2:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ultimul Icon are chiar 40 cm pe Giurgiu. Asa e la noi, ninsorile doar pe ultima suta se pot realiza. Cand le vezi la +120h, nicio sansa.

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2025 12:31 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

De la rulare la rulare, cresc cantitatile de precipitatii pe Muntenia. Am ajuns la estimari de 40 mm pe zona unde stau, exclusiv sub forma de ninsoare.

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2025 2:25 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Se pare ca va ninge incontinuu cu 0,2-0,5 cm pe ora. Deja va plictisiti pana miercuri...

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2025 8:28 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hai ca iese in sfarsit ceva si din ruperea asta de vortex. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2025 11:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Se pare ca va ninge incontinuu cu 0,2-0,5 cm pe ora. Deja va plictisiti pana miercuri...

Acum ninge afara cu 1 milimetru pe zi.... Cade cate un fulg ratacit pe aici, pe colo.

0,2 cm pe ora?!? 1 cm in 5 ore ? Asta ar insemna ca nu se va depune mai nimic prin Muntenia. :( :|

In rularile de azi dimineata din modele apar rate mai mari de depunere de 0,2-0,5 cm pe ora, in sudul si sud-vestul Munteniei pentru dupa-amiaza/seara de maine si pentru noaptea de luni spre marti dimineata. Pana maine insa, nu pare sa ninga decat slab si izolat.

-- Neptune

Sus

MesajScris: Dum Feb 16, 2025 12:06 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cosmo urmatoarele 3 zile. Bucuresti 30-35 cm. 8O Cheia este marti cred, la retrogradarea aia...poate sa faca diferenta intre un strat total de 15-20 sau unul de 40-50. Momentan retrogradarea pare ca se intampla la bulgari, cu Varna luand niste rate ale ninsorii a la Obihiro, Japan.
Totusi mai sunt cateva modele care dau maximul pe Constanta, cum ar fi Arpege sau Alaro.
Oricum, cand a fost ultima oara cand a nins 4-5 zile consecutive in sud? Si la temperaturi binisor negative...

Fişiere ataşate:
Screenshot_20250216_110102.jpg
Screenshot_20250216_110102.jpg [ 327.27 KiB | Vizualizat de 561 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049 ... 1115  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]