forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 27, 2026 9:38 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089 ... 1115  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mar Ian 06, 2026 8:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS e nostim, are un mini viscol in sud joi cu vant din sud vest, ceva ce nu s-a mai intamplat vreodata. :mrgreen:

E o sansa duminica ca acel ciclon sa faca o faza interesanta in sud, dar ma cam indoiesc. Fara un aticiclon la nord care sa-l blocheze, probabil ca va trece prea repede incat sa nu lase mai nimic. Dar, sunt membrii in ultima rulare GFS, inclusiv rularea de control care dau cantitati impresionante peste Bucuresti.

Fişiere ataşate:
ens_image.png
ens_image.png [ 81.55 KiB | Vizualizat de 710 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Ian 06, 2026 8:28 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sunt chiar bizare nucleele alea de ninsori in sud din weekend in Gfs.

Sus

MesajScris: Mar Ian 06, 2026 9:16 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

gogulica scrie:
GFS e nostim, are un mini viscol in sud joi cu vant din sud vest, ceva ce nu s-a mai intamplat vreodata. :mrgreen:

E o sansa duminica ca acel ciclon sa faca o faza interesanta in sud, dar ma cam indoiesc. Fara un aticiclon la nord care sa-l blocheze, probabil ca va trece prea repede incat sa nu lase mai nimic. Dar, sunt membrii in ultima rulare GFS, inclusiv rularea de control care dau cantitati impresionante peste Bucuresti.

Au mai fost ani cu viscol de vânt de vest, când eram la țară am prins câteva ierni. Cei drept erau prin februarie.

Sus

MesajScris: Mar Ian 06, 2026 9:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Numai ECMWF e mizerabil pentru Sud!

Sus

MesajScris: Mar Ian 06, 2026 10:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

aris86 scrie:
gogulica scrie:

Au mai fost ani cu viscol de vânt de vest, când eram la țară am prins câteva ierni. Cei drept erau prin februarie.

Pai pui de viscol am prins si eu dinspre vest, acum mai multi ani , nici nu mai stiu in ce iarna a fost, dar sunt foarte rare la Zimnicea, pentru ca vantul de vest este de obicei cald si uscat aici in zona de sud a Teleormanului. E un context extrem de rar. Trebuie sa ai si rezervor de aer foarte rece si zapada la vest, sud-vest de Muntenia si Oltenia. E destul de complicat.

Dar gogulica a zis "sud-vest" . Nu vest. Si viscol dinspre sud-vest eu chiar nu-mi aduc aminte in sudul extrem al tarii, desi posibil sa fi fost ... cine stie cand.
Aici la mine , extrem de rar bate vantul chiar dispre sud-vest ( iarna si toamna aproape niciodata, ori bate bate dinspre Vest sau Nord-Vest, ori dinspre NE, ori dinspre SE sau chiar SSE, dar nu Sud-Vest), si aproape de fiecare data cand apare vantul de Sud-Vest apare in sezonul cald in timpul celor mai puternice furtuni convective sau in timpul MCS-urilor, cel mai bun exemplu: seara de 13.mai.2010, furtuna extrema cu rafale foarte puternice de vant si grindina mare in acelasi timp, cu vant de sud-vest. Furtuna a venit direct de la Plevna cu o viteza incredibila, a trecut de zona Zimnicea, si-a schimbat brusc directia cand se apropia de sud-vestul jud-lui Giurgiu si a luat directia sudul judetului Ilfov, dar grindina a varsat-o pe toata in zona Zimnicea si campurile de jur imprejur pe unde a avut si intensitatea foarte mare.... In sudul jud-lui Ilfov a adus rafale foarte puternice de vant si ploaie torentiala, dar fara grindina. Ala vant de Sud-Vest :mrgreen: O furtuna pe care o tin minte ca si cum ar fi fost acum cateva luni, nicidecum in urma cu mai bine de 15 ani.

But like spoiled, ungrateful children,
they destroyed the gift I gave."
-- Neptune

Sus

MesajScris: Mar Ian 06, 2026 10:23 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Numai ECMWF e mizerabil pentru Sud!

Pentru ca nu este nimic sigur... nici macar ninsorile de duminica si nici frigul foarte intens de saptamana viitoare, la cum o intorc modelele ca la Ploiesti de pe o zi pe alta. Dar, cine stie, poate avem noroc si prindem si noi sudistii un strat de zapada, cat sa se albeasca decorul in urmatoarele 10-14 zile. :o

-- Neptune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 06, 2026 11:03 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu stiu ce sa zic, daca nici iarna asta nu iese, cu vortex polar slab, ce sa mai iasa cu vortex puternic? Inca cred ca e altceva fata de restul iernilor. Daca nu e ianuarie, e februarie. Inca mai cred ca isi vor reveni toate lucrurile dupa acest ciclu solar care a fost de-a dreptul mizerabil.

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 2:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ICOn 6z are vreo 30 mm sub forma de zapada pentru Bucuresti sambata-duminica. Hai poate luam si noi ceva.

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 5:40 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ultimul icon baga 27-28 cm la mine maine. Asta ar fi cel mai bun scenariu, dupa 2 zile de cosmar.

Fişiere ataşate:
de_model-de-316-1_moddeuhd2_2026010709_30_958_294.png
de_model-de-316-1_moddeuhd2_2026010709_30_958_294.png [ 295.5 KiB | Vizualizat de 522 ori ]
Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 7:14 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cert este că până mâine la amiază se depune lejer un strat proaspăt de 10-15 cm ( și peste) în vest și nord și mai târziu și în centru, după ce pătrunde aerul rece. La fel în vestul și nordul Olteniei și în nordul Moldovei.

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 7:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Prin centrul Moldovei o sa bage si destul freezing rain maine dimineata, pana la 5-10 mm. Va fi deliciu pe E85, probabil.

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 7:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Hai ca facuram treaba... :cry: Intr-o singura rulare, si-n mai putin de 6 ore , GFS 12z a scazut intr-un mod dramatic si aiurea cantitatile cumulate pentru zona mea de sambata si duminica de la 20-30 mm , la 2-3mm :cry: A mai ramas practic o burnita izolata in noaptea de sambata spre duminica ....
Iar maine in sudul extrem bate vesnica scarba de mizerie de vant uscat de Vest... :x

Pur si simpul nu-mi vine sa cred cat de praf pot sa fie modelele in anul de gratie 2026. Raman sezonul asta doar cu stratul de zapada simbolic din ziua de Craciun :cry:
Ninge tot sezonul si e zapada in practic toata Europa aproape, numai in Muntenia vietii nu se intampla nimic in afara de ploi slabe si izolate. :cry: Niciodata nu sunt blocaje iarna in decada asta blestemata...

I'm so done with this shitty winter and these shitty models. :x

-- Neptune

Sus

MesajScris: Mie Ian 07, 2026 8:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Daaar, a crescut cantitatile de maine pe Bucuresti. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Ian 08, 2026 12:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Carnatul asta de ICON baga cantitati formidabile prin sud la ciclonul de week end. Dar e cam singurul care o face...

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 08, 2026 12:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS baga 0 mm. ECMWF vreo cativa mm. Doar ICON e din alt film. Si la 06 z continua cu aceeasi prognoza

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089 ... 1115  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]