forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 4:07 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Noi 29, 2009 5:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

De obicei se intampla invers, sa apara la 180h+ o racire, iar la urmatoarele rulari sa se spulbere astfel de mituri.

Cert este ca in urmatoarele 2-3 zile ne vom afla pe traiectoria sud-nord a jet streamului, si vom beneficia de advectie intensa de aer cald dinspre nordul Africii. In zonele de deal sau campie unde va lipsi ceata si nebulozitatea va fi mai redusa, temperaturile se vor apropia de 18C, posibil peste 18C in cazul aparitiei foehnului in zonele deja consacrate.

Sus

MesajScris: Dum Noi 29, 2009 5:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

steaua scrie:
De obicei se intampla invers, sa apara la 180h+ o racire, iar la urmatoarele rulari sa se spulbere astfel de mituri.

.

Nu, eu cred ca noi nu observam situatia inversa, pentru ca nu ne intereseaza. :wink:

Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 3:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ANM prognozeaza un remake 2006-2007 pentru aceasta iarna. :mrgreen: Nu stiu de ce, dar imi miroase ca anul acesta au dreptate. :|

http://www.jurnalul.ro/stire-meteo/iarn ... 28929.html

Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 4:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Rularea de la ora 06Z ne da umpic de speranta cu privire la cum vor evolua temperaturile incepand cu 11 dec.

Fişiere ataşate:
MS_2245_ens.png
MS_2245_ens.png [ 47.03 KiB | Vizualizat de 620 ori ]

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com
Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 4:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS tot da sperante degeaba, in toate rularile lor imbecile, ca va fi racire, tot timpul dupa T+144h. Cu cat ne apropiem de data respectiva, racirea dispare de tot sau se decaleaza mai departe. Deja am impresia ca asa o sa fie toata iarna asta proasta, cu raciri care apar departe in prognoze, dar noi o sa primim numai advectiile tropicale dinspre Africa si Atlanticul o sa genereze un numar record de depresiuni.

CFS-ul dupa luni intregi in care era perfect constant in privinta lunilor ianuarie si februarie si unde prognoza temperaturi foarte scazute, incepe acum sa o dea usor, usor la intors. Deja ianuarie nu mai e deloc asa de rece, ba chiar apare usor mai cald pentru sudul tarii. Pe semne ca datele stranse pana acum, nu mai sustin blocajele si toate acele elemente necesare unei ierni serioase.

Ultima oară modificat de gogulica pe Lun Noi 30, 2009 5:11 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 30, 2009 5:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Deci Bastardi o da rau in bara? :D

Sus

MesajScris: Lun Noi 30, 2009 7:53 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

treaba e ca la noi in sud rar este vreo iarna cu zapada multa,mai mult este ger tampit si ceata de nu vezi soarele cate o saptamana.in rularile modelelor de prognoza este o marja de eroare cam mare,iar rularile se schimba de la o zi la alta.deci ne ramane doar sa asteptam :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 30, 2009 8:04 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Decat ger tampit ca ala de anul trecut mai bine o iarna 2006-2007. :twisted: Dar nu trece Ianuarie fara sa dea macar un ger de vreo 2 saptamani. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 4:06 am 
Neconectat
Admin
Admin

In caz ca nu se inseala , modelele deja "presimt" primul blocaj din iarna 2009-2010 , incepand undeva prin 10 decembrie . Media ansamblului GFS scade dupa 12 decembrie sub norma climatologica in cea mai mare parte a Europei . Cel putin GFS ne promite acum in fantasy island un frumos episod de iarna la mijloc de decembrie . ECMWF mult mai pesimist vede talvegul si anticiclonul scandivan indreptandu-se catre Anglia , rezervand pentru noi o nesfarsita si viguroasa vreme de primavara :( . Eu inca mai sper ca nu vom fi totusi chiar asa oropsiti de soarta si vom vedea ceva in aceasta luna . Unul dintre membrii GFS aduce izoterma de -20°C la 850 hPa exact deasupra Transilvaniei inainte de 15 decembrie . Poate se adevereste , caz in care promit ca-mi voi pune si eu niste pene pe fund :lol: .

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 9:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Fantasy land, Catalyn, doar fantasy land.
Bastardi e increzator: http://www.accuweather.com/ukie/bastard ... e-blog.asp :D

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 10:45 am 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Fantasy land, Catalyn, doar fantasy land.
Bastardi e increzator: http://www.accuweather.com/ukie/bastard ... e-blog.asp :D

S-a bazat pe fosta rulare ECMWF , care dupa ce s-a actualizat in aceasta dimineata arata cu adevarat groaznic si aduce o depresiune atlantica exact peste Scandinavia si implicit fara nici o posibilitate de iarna pentru noi pentru mare parte din restul lunii :( . Doar ECMWF si UKMO prevad insa acest scenariu groaznic . Restul modelelor si toti cei 20 membrii GFS vad crearea unui blocaj dupa 8 decembrie . Ar fi chiar nasol rau de tot sa se adevereasca cea mai proasta situatie :( .

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 11:01 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Ar fi chiar nasol rau de tot sa se adevereasca cea mai proasta situatie :( .

Nu te-ai obisnuit sa se intample mereu asa? :wink:
Stai linistit, tot tropicali vom fi. Nu sunt sanse de iarna. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 2:10 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

pe 12 decembrie vine iarna. Acum sunt sigur :D

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 2:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Qqwll scrie:
pe 12 decembrie vine iarna. Acum sunt sigur :D

Eu zic sa nu fi asa de sigur. Sa mai stam o zi doua, pana sa concluzionam asa ceva. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Dec 01, 2009 11:17 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

deocamdata ne asteapta o saptamana care pare sa faca trecerea de la o vreme foarte/extrem de calda, in general frumoasa si uscata la o vreme inchisa si umeda si doar relativ calda; mai departe tendinta de racire pare usor mai probabila decat opusul

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]