forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 2:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mie Dec 02, 2009 11:51 pm 
Departe de mine gândul de a vă descuraja sau de-a închide topicul acesta. Constat însă de multe ori că până şi prognozele pe termen foarte scurt o dau în bară, atunci la ce să te aştepţi la cele pe termen mai lung ?! Îţi poţi face o idee dar nicio şansă să ai certitudini în acest sens şi atunci mergi pe tărâmul probabilităţii... to be or not to be... ?!
Am observat că elveţienii ăia de la meteoblue se apropie de multe ori de ceea ce urmează să se întâmple însă nu oferă grafice sau alte date mai complexe decât contra cost, aşa că ceea ce e free e de cele mai multe ori probabil... :D

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 5:56 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu-s elvetienii mai rasariti decat altii.

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 7:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

in NV ceva zapezi doar din 14 decembrie incolo ar putea sa apara...pana atunci e total exclus asa ceva... :!:

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 12:02 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

tocmai ce am ascultat in dimineata asta la europa fm,prognoza pentru iarna asta.au spus ca in decembrie si ianuarie,vor fi si temperaturi de 15 grade,iar februarie va debuta cu o vreme primavaratica.au spus si de temperaturi de -20 grade,prin centrul tarii,iar de precipitatii ca vor fi normale dpdv cantitativ :)

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 12:16 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mihai scrie:
tocmai ce am ascultat in dimineata asta la europa fm,prognoza pentru iarna asta.au spus ca in decembrie si ianuarie,vor fi si temperaturi de 15 grade,iar februarie va debuta cu o vreme primavaratica.au spus si de temperaturi de -20 grade,prin centrul tarii,iar de precipitatii ca vor fi normale dpdv cantitativ :)

Prognoza ANM acopera toate tipurile de iarna posibile pentru aceast an. Vor fi si 15 C, dar vor fi si -20 C, in acelasi timp catitatile de precipitatii sunt normale, excedentare si sub normal si la un moment dat o sa ninga, dar o sa si ploua. O asemenea prognoza nu are cum sa esueze. :D

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 12:22 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/l ... 29272.html

nasol de tot, daca si la Moscova-s astfel de temperaturi...

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 3:30 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

In legatura cu prognoza ANM...eu nici nu ma mai uit la prognozele ANM..in legatura cu elvetienii (www.meteoblue.com)..chiar sunt buni la prognoze scurte..in special la precipitatii dar si la temperaturi..

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 7:39 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Ba nu stiu care e treaba..cata diferenta de la o rulare de la ora 6 fata de cea de la 12..care e vrajeala ca nu inteleg..:|

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 7:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ECMWF in continuare nu da nici o speranta de iarna si ma tem ca este modelul care are dreptate. In conditiile astea, cel putin lunile noiembrie si decembrie 2009 risca sa depaseasca lunile noiembrie si decembrie 2000 si 2006 dpdv al oribilitatii vremii si al departarii fata de normal.
GFS, incet-incet, ca un catelus, se ia si el dupa ECMWF.

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 7:50 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Si Bastardi o tine pe a lui cu racirea..

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 7:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

omul e cam entuziast de cele mai multe ori... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 8:07 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

SunFir3 scrie:
Ba nu stiu care e treaba..cata diferenta de la o rulare de la ora 6 fata de cea de la 12..care e vrajeala ca nu inteleg..:|

Nu stiu care e vrajeala cu GFS-ul, chestia e ca in ultimele 48 de ore modelul a avut o prognoza mult diferita de alte 4-5 modele de incredere. De aceea ma bazez pe mai multe modele, nu doar pe unul, "renumitul GFS". A demonstrat de atatea ori ca nu prea stie ce vrea. E campion in oscilatii!

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 8:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu modele medium range (7-14 zile) disponibile stiu GFS, ECMWF, GEM, JMA. Daca mai stie careva altele, sariti. Dar sa nu fie 5-7 zile, ci peste 7 zile.

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 8:24 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Peste 7 zile cred ca doar NOGAPS mai e: https://www.fnmoc.navy.mil/public/
Sub 7 zile, destul de bun mai este si eta sau wrf: http://www.ilmeteo.it/portale/mappe-meteo http://www.weather2umbrella.com/w2u_eta.php

Ultima oară modificat de steaua pe Joi Dec 03, 2009 8:35 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Joi Dec 03, 2009 8:27 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

SunFir3 scrie:

Vrajeala e ca rularile de 06 si 18Z sunt mai slabe per total, pentru ca au date de initializare mai putine, fata de rularile de 12 si 00Z.

Si inca odata, pentru totdeauna, invatati-va sa nu mai luati de bun ce vedeti de la T+144h incolo, pentru ca este un interval cu o anticipatie enorma, care este foarte departe de adevar, mai ales acum cand apar atatea variabile in prognoza. :wink:

Deocamdata ramane potentialul de iarna, cu aerul excesiv de rece in nordul Rusiei. Acum in functie de ce va face turbata aia de depresiune din Atlantic, vedem daca vine sau nu iarna, in decembrie.

Ultima oară modificat de gogulica pe Joi Dec 03, 2009 9:47 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]