forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Mai 06, 2026 3:16 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Dec 13, 2009 10:00 am 
Neconectat
Admin
Admin

Asa este . Temperaturile chiar sunt la limita ( insa tocmai aceste situatii au un potential extrem de a ne lua prin surprindere :mrgreen: ) . Cu atat mai mult pentru viscol , pentru producerea caruia ar trebui macar o temperatura de -2°C , cu indulgenta hai sa zicem -1°C . La 0°C/1°C va fi mai multa ninsoare asociata cu intensificari de vant .
Asadar cele mai mari sanse de viscol raman in S Moldovei si N extrem al Munteniei , unde maximele prognozate ar ramane negative . In rest eu cred ca vor fi si ninsori , dar cu viscolul ..... mai greu . Chiar si starea de agregare a precipitatiilor inca nu e sigura in sudul extrem , nici pentru Bucuresti . Eu sunt de parere ca maine nu are ce sa se mai schimbe ..... Oricum vom avea la indemana si sondajele ca sa facem comparatia cu ce au prognozat modelele .

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 12:46 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Oricum Tg-Jiu o sa isi ia zapada...

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 12:54 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

P.S: Doamne..rulai GFS pe categoria "Weather" si in zona Olteniei nu dispar ninsorile din 14 seara pana pe 22..omfg

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 1:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Oltenia, pantele sudice ale Carpatilor Meridionali, sudul Munteniei si Dobrogea - regiunile cu cele mai consistente precipitatii in perioada 15-17 decembrie (15-25 mm, izolat 35-40). Dintre zonele mai joase, again, doar Oltenia poate vedea ninsoare 100% care sa se depuna in strat consistent, in special in zona deluroasa. Moldova pare programata la ninsoare, dar acolo cantitatile sunt destul de mici; totusi aia care va cadea se pare ca va fi viscolita. In Muntenia ploaie si lapovita cu transformare in ninsoare destul de tarziu, cand grosul precipitatiilor se va fi dus (situatie deprimanta), iar Dobrogea predominant ploaie. In Transilvania vor fi conditii de lapovita si ninsoare si daca se va depune strat, va fi doar superficial (in general pana in 5 cm). De saracutii din vestul tarii nu are rost sa discutam, la ei va si si cald si nici nu prea vor fi precipitati...

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 2:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai uitat si de Banatul Montan, de care sunt 100% sigur ca va primi zapada din belsug zilele ce urmeaza.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 2:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

6Z sparge visul unei nopti de iarna pentru zona de campie a Munteniei. Imi place sa cred ca totusi nu are dreptate, judecand dupa faptul ca in ultima saptamana, rularile de 6 si 18Z au fost mult mai slabe decat cele de 00 si 12Z. Sa vedem... :|

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 2:33 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
6Z sparge visul unei nopti de iarna pentru zona de campie a Munteniei.

Eu continui sa cred ca in partea de N a Munteniei circulatia pericarpatica de care nu tine cont GFS isi va spune cuvantul si practic nu vor exista diferente intre temperatura de la sol si nivelul de 850 hPa , in stratul limita fiind adusa masa de aer rece persistenta in Moldova . Cat despre Bucuresti ..... deocamdata este tare incert . Cativa fulgi de zapada tot trebuie sa cada si acolo :lol: . De asemenea astept si sper ca rularea 12Z sa mute inapoi la sud advectia calda :lol: . Daca insa o aduce mai la nord , situatia devine clara .....

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 3:05 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu am emotii dar nu asa de mari..stiu ca va ninge incepand cu seara zilei de luni...

P.S: Ma scuzati ca postez aici, dar e mai activa zona.. spune-ti daca va place template-ul la site http://www.bloointeractive.bluepink.ro/met/

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 4:03 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
gogulica scrie:
6Z sparge visul unei nopti de iarna pentru zona de campie a Munteniei.

. De asemenea astept si sper ca rularea 12Z sa mute inapoi la sud advectia calda :lol: . Daca insa o aduce mai la nord , situatia devine clara .....

Asta astept si eu. Ma enerveaza ca dupa ce media a fost negativa pentru ziua de miercuri acum a devenit pozitiva. E deprimant total...

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 4:09 pm 
La noi în Oradea ninge de azi, nu ştiu cât de mult va ţine şi dacă va fi suficientă zăpadă încât să se depună, cert este că arată a iarnă, absolut normal.
Iar dacă tot e vorba de prognoze, pe toate modelele şi site-urile specializate pe prognoze se observă o răcire mai tare începând de vineri, deocamdată ne pregătim pentru -5*C iar spre sf. săptămânii ne vom pregăti de la -10*C încolo, aşa vreo 3 zile bune, un val de frig ce vine dinspre câmpia rusă. E iarnă original, aşa că e normal, nimic deosebit.

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 6:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

oameni buni, pentru sud nu vorbim de ploaie care sa se transforme in ninsoare ci eventual invers

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 6:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Deocamdata, dupa ultima rulare, nu mai vorbim deloc de ploaie. Nici ANM-ul nu vorbeste de ploaie, ci doar pentru sudul extrem si Dobrogea, ceea ce e si confirmat de GFS. Daca avem izoterme usor negative la 850 hPa, n-avem probleme cu temperaturile la sol, fiindca aerul care patrunde dinspre Moldova este foarte rece. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 6:56 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Deocamdata, dupa ultima rulare, nu mai vorbim deloc de ploaie. Nici ANM-ul nu vorbeste de ploaie, ci doar pentru sudul extrem si Dobrogea, ceea ce e si confirmat de GFS. Daca avem izoterme usor negative la 850 hPa, n-avem probleme cu temperaturile la sol, fiindca aerul care patrunde dinspre Moldova este foarte rece. :mrgreen:

Da . Chiar "miroase" a viscol :) .

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 7:02 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Aici langa Arad toata ziua a fulguit, acum seara a inceput sa ninga mai tare :D
Aveti va rog sa imi dati ceva link-uri cu site-uri specializate in vreme?
Si sa nu uit. Bine v-am gasit!

Sus

MesajScris: Dum Dec 13, 2009 7:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Este situatia clasica in care Dobrogea ar primi doar ploaie cu vant iar Muntenia viscol in toata regula.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]