forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 2:14 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Vin Ian 01, 2010 11:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu. 3 zile bune de iarna - ce daca nu e viscol? :)

Sus

MesajScris: Vin Ian 01, 2010 11:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
nu. 3 zile bune de iarna - ce daca nu e viscol? :)

De fapt sunt doar doua: duminica si luni, fiindca de marti se incalzeste si ploua. Oricum sper intr-un tipar februarie '54 dupa 9 ianuarie incolo. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Ian 01, 2010 11:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bucuresti
sambata ploaie cu transformare in lapovita/ninsoare
duminica ninsoare
luni dimineata ninsoare, posibil si in cursul zilei - averse
noaptea de marti/miercuri ninsoare cu transformare in ploaie si polei

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 12:35 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

si eu sunt de parere ca vor fi 3-4 zile bune de iarna...duminica si luni va ninge surprinzator de mult...iar noaptea de luni spre marti...e perfecta pt un -20 la mures...si spre -25..-28 in depresiuni...si cu inversiunea deja creata...noi cei din centru iar nu vom simti foarte mult din incalzire..doar ploile strica totul..daca nu ar fi fost in peisaj..inca am fi avut zapada...oricum..ca si fapt divers..muresu e urias...nu l-am vazut asa mare din 2005....daca o mai tine asa...cat de curand vom avea si noi inundatii serioase..nu doar cei din vest...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 1:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
si cu inversiunea deja creata...noi cei din centru iar nu vom simti foarte mult din incalzire..doar ploile strica totul.

O sa simtiti si in centru incalzirea, cu varf si indesat. Evident ca tot la noi cei din sud, vor fi 15 C, dar si la voi va fi mult peste medie.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 10:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iar incep sa arate prognozele ca naiba. Media GFS a crescut azi fata de ultimele rulari, iar racirea de pe 10 nu mai e atat de brutala. Mai mult dispersia e foarte mare, tot mai multi parteneri au luat-o in "sus". Si ECMWF a devenit mai urat, amplasand un blocaj scandinav de proportii, dar mai la nord fata de ideea originala prezentata ieri, mentinand in linii mari aceeasi circulatie a aerului rece catre vestul Europei. :(

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 11:51 am 
Neconectat
Admin
Admin

E clar ..... este iarna vesticilor si nu a noastra :( .
Va avea motive de lauda Bastardi ..... cu atat mai mult pentru ca iarna aceasta are accente severe exact in acele zone care de obicei sunt lipsite de zapada ..... impactul asupra publicului de acolo este semnificativ .

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 11:58 am 
Neconectat
Admin
Admin

Din pacate cut-offul din bazinul vestic al Mediteranei este pe cale sa se formeze dupa 7-8 ianuarie . Si asta va reduce drastic predictibilitatea . Pentru noi ..... fie se va permanentiza circulatia sudica sau va capata o componenta sud-estica , fie cut-offul va avansa spre noi si se va produce o racire , cu marea majoritate a precipitatiilor sub forma lichida inaintea intrarii masei de aer mai reci , care nu va mai fi chiar asa rece dupa ce este amestecata cu aerul cald de deasupra Mediteranei .

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 12:38 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oricum patrunderea de are rece preconizata la finalul saptamanii viitoare, nu are nici un fel de sustinere la sol. Va fi un aer rece doar in altitudine. Cel putin sudul tarii nu este de nici un fel avantajat de acest tip de advectie.
Romania pare sa fie amplasata in cea mai proasta zona posibila din toata Europa, din pacate. Singura sansa pe care o vad eu, ar fi ca viitorul posibil anticiclon scandinav sa fie pozitionat mult mai spre sud. Daca ramane asa cum apare acum, luna ianuarie e compromisa in mare parte pentru noi si ramanem cu gandul la ninsoarea care va cadea maine. :cry:

Si totusi NAO a fost , este si va ramane negativ, iar in Atlantic se genereaza blocaj dupa blocaj, doar ca este pozitionat de fiecare data cat se poate de prost pentru noi. Iarna asta ar fi avut un potential enorm, pacat...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 12:47 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Intr-adevar pe circulatia prognozata de modele sunt mai mari sanse de ninsoare in Grecia decat in sudul Romaniei , in zilele de 9 si 10 ianuarie 8O .
In Italia nici nu se mai pune problema .....

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 3:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sunt convins de un lucru: avem si vom continua sa avem mai multa zapada decat vestul Europei, chiar daca anomalia termica este pozitiva la noi si negativa la ei

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 7:06 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

e clar asta...diferenta este ca la ei..nu tine..ninge poate..mai tare azi..si maine..se topeste..la noi e altfel...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 7:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu stiu de ce spuneti voi ca nu ninge in vest. Deci intr-adevar in UK ninge si se topeste imediat ce a nins, dar parti din Franta, , Olanda, Belgia, Germania si nu numai, au sanse majore de ninsori insemnate saptamana viitoare.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 8:02 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

oky...:D..dar si la noi s-a intamplat asta...chiar mai sever ca la ei...si se va intampla in continuare...iar la ei se va topi mult mai repede decat la noi..uite-te si acuma...cata zapada mai eu ei de la valu trecut..si cata mai e la noi...si unde nu mai e..a rezistat mai mult decat la ei...eu unu nu am nici o ciuda pe ei...si chiar nu imi doresc genu de ninsori din franta..sau uk..sau spania..etc..nemtii si austriecii..sau elvetienii..au intradevar multa zapada..dar zonele de munte..si sa nu uitam ca statiunile lor multe din ele..se afla la peste 1800-2000m...in timp ce ale noastre..sunt pe la 800-1000m...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 8:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
oky...:D..dar si la noi s-a intamplat asta...chiar mai sever ca la ei...si se va intampla in continuare..

Incep sa ma indoiesc de asta, dupa ce ma uit pe modele. :(

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]