forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 2:27 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:31 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Numai sa fie intr-un ceas bun aceasta circulatie , cel putin pentru sud ..... Ar fi ideal daca s-ar cupla cu un ciclon mediteranean .
De iarna ardeleneasca se alege praful pe o asemenea circulatie :lol: .

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:46 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Si totusi nu pare a fi un transport de aer excesiv de rece, doar ca nu exista in modele nici o iesire din circulatia asta, odata cu perpetua anomalie de presiune ridicata din nordul Europei. :mrgreen:

Numai sa se intalneasca dorsala aceea siberiana cu un ciclon mediteranean , ca vor aparea "de nicaieri" temperaturile scazute la 850 hPa , chiar deasupra noastra :lol: .

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Problema este ca nu prea se intalnesc, sau nu acolo unde trebuie. :(

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:49 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Bastardi compara aceasta luna ianuarie cu omoloaga din '77 :roll: .

http://www.accuweather.com/video-on-dem ... ge%20Scare

Sus

MesajScris: Dum Ian 10, 2010 11:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si mai mult: "WINTERS ICY GRIP TO RELEASE JAN 15-25, BUT BACK FOR FEB.

The physical drivers for the overall cold winter remains. The atlantic tripole, the warm, cold warm profile from the north atlantic to off the southeast US coast favors a negative nao. The central Pacific remains the focus of the nino. In addition the mei is similar to where it was it previous years when there was major cold over parts of Europe, but the problem is where.

I remain partial to 02-03 which had a nasty February, however as bad as the first half of Jan has been over the northwest part of Europe, I think February will have the worse part of winter relative to averages from Germany eastward into Russia. There is likely to be more cold further southeast than there has been. The message is that winter, which will retreat over the continent to some degree in its severity will return but the worst will be over in the northwest compared to the areas targeted. So the Battle of Britain and France this winter, while not over, will be more of a skirmish than what it has been."

http://www.accuweather.com/ukie/bastard ... e-blog.asp

Am subliniat subtilitatile mesajului. :mrgreen: Practic e modul lui de a spune ca iarna se muta in est. :D

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 1:01 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O situatie cu un grad foarte mare de impredicitibilitate, probabil de-abia dupa ce depresiunea va trece de peninsula Iberica vom avea o idee mai clara despre ce va urma, sau despre ce nu va urma (mai degraba); a se vedea diferentele mari intre rularea 12z GFS si cea 18z la +96 h

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 9:15 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

GFS amplaseaza depresiunea atat de mult la sud, incat nici la bulgari nu mai ninge. :mrgreen:

Gata, toate modelele cad de acord cu traiectoria sudica a depresiunii, caz in care doar la bulgari ninge si nimic la noi, asta daca precipitatiile nu sunt chiar mai la sud, in Grecia. Dezamagire totala. :cry:

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 10:04 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

totusi ansamblul GFS 00z mai vede o probabilitate bine definita de precipitatii pe 15 ianuarie in sud. Deci nu e chiar totul pierdut...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 10:29 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, exista un partener care sare de 10mm, doi care dau 7 mm si restul sunt sub 5 mm, de fapt majoritatea sunt in jurul a 2-3mm. Si apoi este desertic. :|
Sa ne fie invatatura de minte sa ne mai entuziasmam la fenomene de la T+168h incolo.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 11:25 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Sa ne fie invatatura de minte sa ne mai entuziasmam la fenomene de la T+168h incolo.

chiar asa :P :P :P

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 2:24 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Numai sa nu fie la fel si cu circulatia estica ..... Sa ia o traiectorie catre Marea Britanie , iar pe noi sa ne arunce din nou intr-o ultratropicala .....
Daca se va intmapla asta pentru mine 2009-2010 este deja o iarha de rahat .

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

CaTaLyN scrie:
Numai sa nu fie la fel si cu circulatia estica ..... Sa ia o traiectorie catre Marea Britanie , iar pe noi sa ne arunce din nou intr-o ultratropicala .....

Nu cred ca scenariul pus la cale de ECMWF la T+240h are sanse de realizare, avand in vedere ca atat la 00 si la 06Z, nici macar un singur membru GFS, nu sustine asa ceva. Este pura aberatie la care se tot pricepe, in ultima vreme, modelul european, la fel cum ne arunca acum cateva zile intr-o ultra tropicala, ce evident nu s-a intamplat.
Oricum, din punctul meu de vedere, iarna aceasta este deja de ra***, cu foarte putina zapada la munte, sau mai deloc ( n-am prins o zi buna pentru schi si suntem aproape de mijlocul iernii ), cu temperaturi de 19 C in ianuarie si decembrie si cu doar aproximativ 10 zile de iarna, dintr-un total pana in prezent de 42. Trebuie sa se intample ceva spectaculos, incat sa se intoarca iarna catre noi asa cum trebuie, iar circulatia asta de nord est, izolata numai pe zona Balcanilor, e foarte saracacioasa in precipitatii si decat ger uscat cu praf, mai bine primavara calda.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 4:08 pm 
Neconectat
Admin
Admin

gogulica scrie:
Nu cred ca scenariul pus la cale de ECMWF la T+240h are sanse de realizare, avand in vedere ca atat la 00 si la 06Z, nici macar un singur membru GFS, nu sustine asa ceva.

"Doar" 18 din cei 20 membrii GFS , plus rularea de control sustin la +240h persitenta blocajului est-european extins si implicit circulatie estica pentru noi :mrgreen: .
O situatie pe cat de incurajatoare , pe atat de periculoasa din pacate :( . Daca sa presupunem ca s-ar realiza aceasta sinoptica , dar aerul rece nu ne va lovi , atunci iarasi ne-am ars rau de tot :evil: . Totusi suntem la +10 zile .....

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 4:16 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

gogulica scrie:
CaTaLyN scrie:

Nu cred ca scenariul pus la cale de ECMWF la T+240h are sanse de realizare, avand in vedere ca atat la 00 si la 06Z, nici macar un singur membru GFS, nu sustine asa ceva. Este pura aberatie la care se tot pricepe, in ultima vreme, modelul european, la fel cum ne arunca acum cateva zile intr-o ultra tropicala, ce evident nu s-a intamplat.
Oricum, din punctul meu de vedere, iarna aceasta este deja de ra***, cu foarte putina zapada la munte, sau mai deloc ( n-am prins o zi buna pentru schi si suntem aproape de mijlocul iernii ), cu temperaturi de 19 C in ianuarie si decembrie si cu doar aproximativ 10 zile de iarna, dintr-un total pana in prezent de 42. Trebuie sa se intample ceva spectaculos, incat sa se intoarca iarna catre noi asa cum trebuie, iar circulatia asta de nord est, izolata numai pe zona Balcanilor, e foarte saracacioasa in precipitatii si decat ger uscat cu praf, mai bine primavara calda.

mie personal mi s-a parut o iarna cu destul de multa zapada..cea mai inzapezita din ultimele 3(munte pt multa lume inseamna sinaia-valea prahovei,din pacate)...cu frig..sa zic moderat..si cele 19 grade sa nu uitam ca nu au caracterizat aceasta luna...s-au intamplat intr-o singura zi...in rest am avut de toate...ger..-27 grade..ploi inghetate..destule..viscole..zapezi de peste 20-25cm in destule zone...ninsori si la -10 grade...pt mine e cea mai buna iarna din 2006 incoace...si inca nu s-a terminat...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 4:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sti linistit, ca operationala ECMWF, va reveni diseara la circulatia estica, pentru noi, fara nici un milimetru de precipitatii. :wink:

Media ansamblului GFS este tot timpul sub 0 C la 850 hPa, pentru intreg intervalul si exista doar 3 membrii care sar de 0 C, unul ajunge la 1 C, celalalt la 0.2 C iar ultimul la 3.5 C. Doar unul dintre ei se mentine pozitiv mai mult de o zi, deci ansamblul e foarte rece si tocmai aici este problema. Poate ca o dispersie mai mare, cu cativa parteneri mai calzi, ar fi asigurat potentialul pentru ceva zapada, asa GFS sustine un interminabil posibil ger uscat, care mie unul mi se pare ingrozitor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]