forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 4:06 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

chiar crezi ca cineva a crezut ca va fi viscol pe aici ? nu cred ca sunt clienti pt asa ceva...asta e un mare bullshit al GFS :P
cat despre vreo dezamagire legata de lipsa viscolului nici pomeneala...ar fi culmea... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bine, viscol era mai mult pentru nord vest, dar ninsoare aparea din belsug peste tot in zona voastra. Oricum tu nu te superi, pentru ca stiu ca iti place vremea moderat-plictisitoare. :P

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

e mai ok...in comparatie cu vremea de la T+256h incolo.... :wink: si macar vorbim de ceva real nu de avioane sau poezii...
acum no offence...dar sa te tot uiti in prognoze mai incolo de T+144h mi se pare cam pierdere de timp...care se poate lasa cu SDS sau cu "scenarita"...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
acum no offence...dar sa te tot uiti in prognoze mai incolo de T+144h mi se pare cam pierdere de timp...care se poate lasa cu SDS sau cu "scenarita"...

Asta e clar. :mrgreen: Problema apare atunci cand nu e nimic interesant pana in T+144h si usor, usor, fara sa vrei, extinzi intervalul credibil, pana o dai in OZN-uri, cum am facut in ultima vreme. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:54 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Eu sunt dezamagit de lipsa ninsorilor in WCN :x .
Chiar si in aceasta seara avem ploi , ploi si iar ploi :evil: .

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 6:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pana acum UKMO a prevazut cel mai bine situatia din nord-estul tarii, acolo au fost cantitati de 15-20 mm, si o sa mai cada inca 10-15, mai ales in zonele montane, unde se va si depune un strat nou de pana la 20 cm. Si in zonele mai joase din nord-est s-ar putea depune un strat nou de 5-10 cm pana maine noapte. Moldova a avut cea mai "grea" iarna din toata tara, si se pare ca o va avea si in continuare.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 7:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Buna observatie, Moldova a avut temperaturi relativ scazute chiar si in zilele noastre de coacere si acum incepe sa se raceasca iar. Cam asa ar trebui sa fie, intr-o iarna normala, Moldova. Pacat ca totusi nu avem o iarna chiar normala.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 8:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mai avem 2 luni, poate chiar 2 luni jumate de iarna...eu zic ca vor mai fi 2 valuri de ninsoare mari (cel putin ca cel de pe 3 ianuarie)...si nici de ger nu vom duce lipsa...totusi nu garantez ca s-ar cobori sub -30...dar parerea mea e ca asta nu e neaparat un "barometru" al unei ierni grele...pot sa fie -22...-27 multe zile la rand, zapada consistenta care sa reziste saptamani intregi si s-ar numi iarna k-lumea, sau cel putin normala...de exemplu iarna trecuta mie mi s-a parut normala, nici prea calda, nici prea rece, nici cu prea putina zapada, nici cu prea multa (exceptie facand Banatul montan)...
Iarna asta a parut anormala pt ca s-a topit zapada foarte repede...daca nu s-ar fi topit ar fi ramas in memorie ca una din cele mai grele ierni...sa nu uitam cat a nins in a doua jumatate a lui decembrie si in primele zile din ianuarie...mai mult decat intr-un intreg an "normal", parerea mea...
Si daca e sa-l ascultam pe bastard, ce-i mai greu vine in februarie...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 8:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Mai avem 2 luni, poate chiar 2 luni jumate de iarna...eu zic ca vor mai fi 2 valuri de ninsoare mari (cel putin ca cel de pe 3 ianuarie).

Ohoo, daca ar fi doua valuri de ninsori "ca cel de pe 3 ianuarie" s-ar mai strange maxim 10 cm in sud. :P

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 8:41 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

iarna trecuta a fost chiar una calda...:D...si nici macar nu se poate compara cu asta la zapada cel putin...nu a stat mult stratu..dar a fost mare..:D..si ninsorile au fost repetate..in mures de ex a fost strat intre 15-31 decembrie(maxim 26cm la mine) si intre 3-7 ianuarie(11cm la mine),apoi o minima de -19 cea mai scazute din ultimele 3 ierni..:D..plus ca am avut si viscol duminica 3 ianuarie...intradevar m-au enervat perioadele acestea exceptional de calde...in decembrie se facuse un setup pt o iarna de vis...dar..vedem ce avem..:D..desi am avut -19 grade in aceasta prima decada de ianuarie..temperatura medie a decadei a fost de +3.3 grade..adica un +7.1 grade peste normal...enorm...la doar 2 grade de 2007..:P..ultimele 4 zile au avut abateri de peste 11-12 grade peste media normala...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 10:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

...dar iarna trecuta a avut un episod rece lung de 3 saptamani...chiar daca cu putina zapada; anul asta insa vremea rece n-a durat mai mult de o saptamana...

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 10:11 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

gogulica scrie:
Andrei87 scrie:
Mai avem 2 luni, poate chiar 2 luni jumate de iarna...eu zic ca vor mai fi 2 valuri de ninsoare mari (cel putin ca cel de pe 3 ianuarie).

Ohoo, daca ar fi doua valuri de ninsori "ca cel de pe 3 ianuarie" s-ar mai strange maxim 10 cm in sud. :P

Pai atunci au fost 15-20 cm in Subcarpati, pod Getic si in cea mai mare parte a Transilvaniei (26 cm maximul) si a Moldovei, si in jur de 10 cm in rest..eu zic ca e o "portie" de ninsoare chiar decenta.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 10:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Intre timp ECMWF a revenit cu picioarele pe pamant, anuleaza ciclogeneza Atlantica, dar lasa o portita deschisa, creand un nou blocaj Islando-Groenlandez, la T+240, evident. :mrgreen:

De altfel ECMWF pune un mega viscol pe sud estul Romaniei, amplasand ciclonul intr-o pozitie superba pentru noi. 8O 8O Daca se schimba OPR si probabil ca se va schimba, fac depresie. :(

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 11:26 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

NGP (NOGAPS) si ECMWF sunt cele 2 modele care prognozeaza ninsori pentru sud si est de sambata si respectiv duminica. GFS a diminuat probabilitatea de la o rulare la alta a ansamblului.

Sus

MesajScris: Lun Ian 11, 2010 11:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Care ar fi sansele sa aiba dreptate modelul european? :roll: Cred ca foarte mici. Si daca totusi, usor, usor, toate modelele sa vor intoarce spre el si teoretic timp ar fi, pentru ca ninsorile sunt prognozate de la T+144h incolo. Ingrijoratoare e media GFS care nu lasa nici un membru sa alunece spre ninsori. :(

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]