forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 05, 2026 11:32 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279 ... 1498  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mie Ian 27, 2010 7:52 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

site-ul e f bun...si eu il urmaresc de cativa ani de zile...are cateva erori..ca oricare....dar nu se compara cu accuweather...

Sus

MesajScris: Mie Ian 27, 2010 9:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

La 12Z , in ansamblul GFS nu mai exista membru care sa nu ne arunce intr-un episod de iarna severa/extrema , in preajma datei de 2 februarie 8O .

Sus

MesajScris: Mie Ian 27, 2010 9:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si ECMWF este barbar, cu doua depresiuni consecutive majore. 8O
Sa fie o simpla coincidenta ca se intampla "tot" pe 2 februarie? :D

Sus

MesajScris: Mie Ian 27, 2010 10:24 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Ma o fi cumva 2 februarie sfarsitul lumii?!?! :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 27, 2010 10:50 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pana pe 2 feb sigur, sigur GFS trebuie sa o lase mai moale, asa se intampla mereu. Vom avea cel mult un viscol normal, cu 30 cm zapada. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 12:45 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Cert este ca imi doresc ca iarna asta sa dea cat poate, sa dea cat nu am mai vazut si sa intre in istorie. Chiar daca masina a ajuns sa imi consume dublu si ma cert cu vecinii pe locurile de parcare( ca jmekerii nu sunt in stare sa puna mana pe lopata si iau locurile direct curatate) sentimentul pe care il am este unic si mama, tata, prietenii se mira cand ii sun sa le spun( stiti ca afara sunt -24 de grade???, stiti ca maine o sa ninga mult???, stiti ca stratul de zapada masoara 40cm???. Lumea imi spune ca sunt un pic nebun :D, dar e vorba doar de pasiune :P

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 2:41 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Deja GFS-ul s-a "muiat" cum zice doodoo :wink: , nu mai da "decat" 50-60 mm pe sud...

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 7:10 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Deja GFS-ul s-a "muiat" cum zice doodoo :wink: , nu mai da "decat" 50-60 mm pe sud...

Slabut. :mrgreen:

Acum are Moldova 1-1.5 m de zapada, conform GFS.

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:07 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Peste 1 m de zapada inainte de al doilea viscol care va mai lasa inca juma' de metru :lol:
Nici Bucurestiul nu sta rau, cu 50 cm peste cei vreo 30 de acuma e ok... :mrgreen:

Imagine

Peste 2-3 zile abia vom stii mai bine ce se va intampla...potential are destul de mare...dar sunt o gramada de modele care dau depresiunea mult mai spre sud-est, adica pe turci...

L.E: de fapt Bucurestiul cu 75 mm...asta inseamna mia mult de juma' de metru :lol:

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:30 am 
Neconectat
Admin
Admin

Dupa cate vad eu numai GEM arunca depresiunea inspre turci :roll: . Sa speram ca se inseala .....
As vrea sa treiesc si eu istoria , sa vina acea succesiune de 3 depresiuni furibunde intr-o saptamana :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:40 am 
Neconectat
Admin
Admin

Din pacate intr-adevar trebuie sa mai asteptam vreo 2-3 zile pana se clarifica situatia cu cantitatile de precipitatii , in functie de amplasarea depresiunii :( .
Suntem pe cea mai impreditibila situatie din Europa :roll: .

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:05 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

iar ECMWF dimpotriva, impinge depresiunea spre N fata de track-ul de ieri si transforma 50% din precipitatiile din sud-est in ploaie (eventual freezing). Desi vorbim de un model cu rezolutie 16 km, inclin sa cred ca nu va fi asa, ansamblul GFS nu ridica practic nici un membru peste zero la 850 hPa in perioada viscolului. Eu unul sper sa avem o medie a track-urilor intre modele si zona de impact maxim sa fie chiar in sud si sud-est, la temperaturi sub 0 la 850 hPa

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:12 am 
Neconectat
Admin
Admin

iceage scrie:
iar ECMWF dimpotriva, impinge depresiunea spre N fata de track-ul de ieri si transforma 50% din precipitatiile din sud-est in ploaie (eventual freezing).

Pe mine nu m-ar deranja in mod deosebit :mrgreen: .

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:27 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pe mine ma incanta ECMWF care da 30-40 mm pe Transilvania; aici sigur va fi 100% ninsoare la peste 500 m.

Sus

MesajScris: Joi Ian 28, 2010 11:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu unul ii prefer pe canadieni (GEM): exceptand campia de vest, ar livra consistent in toata tara, inclusiv Transilvania, iar sud-estul ar vedea sigur metrul de zapada :mrgreen:

http://meteocentre.com/models/gemglb_eur_00/PR_PN_240_0000.gif

Un sumar al modelelor:

1. Ansamblul GFS pozitioneaza maximul precipitatiilor cumulate de saptamana viitoare in zona Moldovei, care depaseste sudul/ initial "fruntas", prin acumularile mari din faza retrograda a depresiunii, cand circulatia de E/SE din altitudine/ ENE la sol si ascendenta dinamica vor lucra impreuna pentru a genera conditii ideale pentru ninsori masive (precipitatii intensificate orografic). Spread-ul ansamblului este insa mare pe precipitatii si in functie de pozitionarea cut-offului rezultat, a jetului si ocluziei aferente, desigur ca si sud-estul ar putea avea suprize. Cum spuneam, termic, un model "rece" care nu pune problema formei precipitatiilor decat initial in Dobrogea
2. NOGAPS: Depresiunea are cel mai estic track; consecinta este pozitionarea tarii exclusiv in masa rece, dar cu ninsori numai in jumatatea estica (importante in Moldova, Baragan si Dobrogea, Bucuresti - incert?)
3. GME (DWD): Depresiune cu trackul cel mai nordic, mai putin rece pe sud-est deci, ploi (sau freezing) in SE initial, ninsori in toata tara - maxime in Moldova
4. Met Office: track mai sudic, dezvoltare mai redusa a depresiunii; probabil cele mai reduse precipitatii, numai ninsori si maxime in SE

Ultima oară modificat de iceage pe Joi Ian 28, 2010 11:55 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 22468 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279 ... 1498  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]