forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Iun 06, 2026 10:57 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 1000  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 25, 2010 2:41 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Exact, caderea de la o zi faina cu peste 20 de grade cum a fost luni la frigul si mai ales ploaia extrem de slaba de marti mi-au produs o depresie. :mrgreen: Daca ar fi continuat cu peste 20 sau macar 20-22 zile in sir mi-ar placea, dar ce a fost marti a fost o mare mizerie. Nu-mi plac chestiile nedefinite, sa fie o treaba, nu intre si intre. Natura care se trezeste la viata parfumand aerul si sarbatoarea Pastelui imi fac mereu din aprilie o luna frumoasa, ba chiar pentru mine primavara adevarata, care este o placere diferita fata de vara, este data de aprile si prima jumatate din mai, putandu-se prelungi pana la mijloc de iunie. Doresc aparitia primului oraj pentru ca mereu cand vad primele fulgere dintr-un an am o stare de bine profunda. Nu disper dupa furtuni/viscole, daca sunt hai sa le traiesc si sa nu le ratez, daca nu sunt nu sunt si imi vad linistit de treaba. Apreciez perioadele linistite pentru ca pot sta calm fara stresul ca pot rata ceva din cauza ca ar pica prost in raport cu programul de lucru, plecarile etc. Din cauza asta sunt mai relaxat toamna/iarna, dupa episodul 2006 am devenit un pic cam paranoic la faza asta. :lol:

Cum am mai zis, intre aprilie si septembrie eu am cel mai bun tonus psihic, in septembrie-octombrie mereu am o mare cadere, sunt trist, suparat, nervos si pesimist, poate si din cauza ca toamna era si inceperea scolii, perioada foarte grea pana la acomodare. :mrgreen: Din decembrie incep sa-mi revin usor, usor, perioada cea mai frumoasa din iarna pentru mine este ianuarie-februarie, urmate de decembrie pentru Craciun+Revelion. Dar pot spune ca iunie este maximul fericrii mele, pentru ca atunci incepea vacanta de vara, erau cele mai usoare ore/cursuri si am toata vara in fata neconsumata inca. Din pacate iunie cam e o luna de lucru acum. :roll:

PS: the summer maniac is just in the right place- Deva; unfortunately, the winter maniac is in the most innappropriate place, wich is Cluj. :lol: Go back in Constanta, you fool! Or you are just a masochist! :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Starea vremii : Discutii Generale
MesajScris: Joi Mar 25, 2010 4:26 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

...asta nu inseamna ca in Constanta viscolele superbe ca in 2008 si 2010 sunt un obicei. Ele sunt o raritate, faptul ca au aparut la 2 ani diferenta fiind o si mai mare raritate. Se poate foarte bine sa treaca cateva sute de ani (da, ati citit bine) pana sa se mai intample asa ceva. Eu cat am stat in Constanta am prins ninsoare continua 18 ore maxim (asta dupa varsta de 7 ani, ca ce era inainte nu prea "percutez"), pe cand in 2008 si 2010 au fost in jur de 30 de ore de ninsoare/viscol continuu. Iti dai seama cat pot sa ma oftic. Iar timpul nu pot sa-l dau inapoi. Mai ales ca am realizat iarna asta ca imi plac mai mult viscolele decat furtunile de vara; de altfel cu viscole a si inceput pasiunea mea pentru meteo. Nu cred ca ma voi "vindeca" vreodata de asta :cry: , sau cine stie, poate peste cativa ani cand voi fi cu adevarat prins in "valtorile vietii" nici nu-mi va mai pasa de meteorologie. Sper ca nu am sunat patetic. :P

Sus

MesajScris: Joi Mar 25, 2010 7:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
Mai ales ca am realizat iarna asta ca imi plac mai mult viscolele decat furtunile de vara

Stiam eu ca esti de-al meu. :D

Sus

MesajScris: Dum Mar 28, 2010 4:21 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

ce viscol! http://www.jurnalul.ro/webcam/ranca-tel ... 1-189.html

Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Mar 28, 2010 5:06 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

a aparut lapovita la Intorsura Buz, prima localitate "de ses" in care se semnaleaza pp solide; tempratura acolo e de +1 grad

Sus

MesajScris: Dum Mar 28, 2010 5:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ses-ses, dar are o cota de 710m, cam la fel cat Sinaia (statiunea), si cu estima de 0-1 grad la 850 hPa pe zona respectiva la ora asta (2C deasupra Buc) este cam la limita inferioara a precipitatiilor solide

Sus

MesajScris: Dum Mar 28, 2010 6:08 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pana la urma mai usor cu orajele, nu si-au facut aparitia pana la aceasta ora; desi este destula convectie probabil e prea frig pentru asa ceva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 28, 2010 8:22 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Frig al naibii, cred ca aprilie 2009 va fi infect pentru frigul ce va inhiba orajismul. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Lun Mar 29, 2010 12:33 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

http://www.mundomanz.com/meteo_p/byind? ... on=display

Later edit: A nins mult in ultimele 18 ore, 62 cm la Balea Lac, 20 cm la Fundata si chiar 5 cm la Intorsura Buzaului. Ramane sa vedem daca peste 6 ore valorile astea se vor mari.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Mar 29, 2010 9:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Frig al naibii, cred ca aprilie 2009 va fi infect pentru frigul ce va inhiba orajismul. :mrgreen:

Nu chiar, sunt 100% convins ca se va incalzi destul de mult pana la jumatatea lui aprilie.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Lun Mar 29, 2010 10:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:
http://www.mundomanz.com/meteo_p/byind?countr=ROMANIA&ind=15292&year=2010&month=03&day=28&n_days=1&trans=DE&time=21Z&l=1&action=display

Later edit: A nins mult in ultimele 18 ore, 62 cm la Balea Lac, 20 cm la Fundata si chiar 5 cm la Intorsura Buzaului. Ramane sa vedem daca peste 6 ore valorile astea se vor mari.

am fost surprins sa vad -2.1 C la 850 hPa pe radiosondajul de Buc/00z, erau de asteptat conform modelelor principale valori usor negative dar parca nici chiar asa... in atari conditii nivelul de inghet a coborat spre 1100m, iar nivelul inferior al precipitatiilor semisolide a ajuns pe la 300m... probabil ca a nins si in Muntii Macinului dar nu exista vreo statie care sa confirme, si pana se va insenina (pentru un eventual satellite view) e foarte posibil sa se topeasca

Sus

MesajScris: Lun Mar 29, 2010 1:52 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

pana la urma formatiunea s-a transformat intr-un ciclonel retrograd, care acum se scurge peste dobrogea... :mrgreen:

Fişiere ataşate:
image.ashx.gif
image.ashx.gif [ 250.76 KiB | Vizualizat de 1003 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Mar 29, 2010 4:35 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

http://www.directiaapelormures.ro/situa ... ogica.html

32 mm la Sighisoara...si sunt sigur ca ceva mai jos, prin depresiunea Fagaras, au fost si valori de peste 40 mm, poate chiar in localitatea Fagaras, unde exista o statie ANM...dar in diagnoza nu se zice decat sec, acelasi lucru ca de fiecare data cand nu se dau avertizari: "in x regiune s-a depasit local/izolat x mm"; cred ca asta e o placa standard pe care meteorologii incepatori o invata din prima, pe langa alte 9 porunci de pe tabla (stim foarte bine care ar fi putea fi celelalte). :wink:

P.S: doar la Balea Lac a mai crescut stratul de zapada, 269 cm are acum, deci 69 cm nou-depusi in ultimele 24 h. Asta se reflecta si in buletinul nivo, in care s-a crescut gradul de risc de avalansa pana la 4.

Sus

MesajScris: Lun Mar 29, 2010 5:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Odorheiu Secuiesc: 33 l/mp.
Da, au fost si 40 mm in 24 de h, mai ales ca ploaia a inceput in 28 martie dupa miezul noptii, iar aceste masuratori sunt din intervalul 28 mar ora 07 - 29 mar ora 07. Asa ca ar fi trebuit sa fie emisa o atentionare. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mar 30, 2010 8:30 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Dupa o dimineata in care temperaturile au coborat izolat sub 0C prin Transilvania si Muntenia, in aceste zone, urmeaza o crestere semnificativa a valorilor de temperatura, chiar si 20C amplitudine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 14997 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 1000  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]