Eu in scoala generala mergeam aproape in fiecare vara la Moldova Noua, la strabunici. De fiecare data am prins furtuni extraordinare acolo, dar de FIECARE data. Si cam in fiecare zi. Eram acolo intr-un an si se spunea pe TVR 1 ca in Banat sunt posibile cantitati de 90 l/mp

. Prima oara cand auzisem ca se pomeneste intr-o prognoza de asemenea cantitati. Intr-adevar, in seara respectiva a plouat enorm, cred ca a treia cea mai abundenta ploaie pe care am vazut-o vreodata (primele 2 la C-ta). Asta dupa ce vreo 8 ore incontinuu au fost descarcari electrice incredibile in mammatus, fara tunete si fara ploaie. Daca nu ma insel era '98, ca juca Romania la CM si a batut Anglia in seara aia.
Cand ma duceam la Moldova Noua, stiam ca ma duc la furtuni, "boiling convection" era acolo. Insa era un cosmar "rata" de la Resita la Moldova-Noua (poate Liviu stie), un autobuz grotesc in care imi venea de fiecare data rau. Si eu am destula rezistenta la autobuzele comuniste.
De asemenea, furtuni superbe am prins si la Sipotu, undeva prin Gorj. Poate lui Neaceasca ii suna cunoscut. Stiu ca era aproape de comuna Turburea (unde s-a nascut Constantina-Dita), aveam acolo niste unchi. Tin minte ca ma balaceam in raul Gilort.

Am fost de vreo 3 ori acolo, o data am stat o luna intreaga si pot sa zic ca e cam naspa vara, in afara de furtuni e canicula serioasa.
Cand eram mic mergeam cam o data la 2 ani si la Baia Mare si la Tulghies, in MM, am o gramada de rude acolo. Am vazut furtuni k-lumea, dar cel mai bine imi ramane in memorie o ninsoare care a lasat vreo 40 cm.