forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 9:27 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Mar Mar 30, 2010 1:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

cu siguranta prognoza de lunga a ANM nu s-a bazat pe CFS :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 30, 2010 4:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

S-a bazat doar pe povesti nemuritoare. Insa imi placeau inainte de anul 2000, parca le si nimereau cat de cat. Cum spuneau asa frumos in 1997 sau 98 despre luna iulie "In ultima decada a lunii, pe un fond de vreme calda instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse cu caracter torential etc". Intotdeauna ma simteam extraordinar cand spuneau asa, frecvente descarcari electrice. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Mar 30, 2010 9:48 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pe European Centre for Medium-Range Weather Forecasts s-a bazat. Cica ar face si prognoze pe termen luuuung, la comanda.

Neaceasca85 scrie:
Intotdeauna ma simteam extraordinar cand spuneau asa, frecvente descarcari electrice. :mrgreen:

mie imi placea cand ziceau "nori cu puternica dezvoltare pe verticala" :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 30, 2010 10:07 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mai rar ziceau asa. :P Prognoza ideala pentru mine ramane de cand ma stiu cea in care se intalnesc laolalta "frecvente descarcari electrice" "intensificari de vant care vor lua aspect de vijelie" "caderi de grindina" si "cantitatile de apa vor depasi ....fara numar, fara numar" :lol: macar 30-50. :twisted:

In clasa I l-am intrebat pe tata ce inseamna "temporar" ca tot auzeam la meteo. Iar intr-una din vacantele de vara cand ma ofticam ca nu se prognozau furtuni si pentru zona mea, am intrebat-o pe bunica ce inseamna "local" si mi-a zis ca inseamna "peste tot" ma bucuram degeaba cand prognoza suna astfel, :lol: :lol: ca apoi dupa 1-2 ani sa-i corectez eu aceasta conceptie gresita. La termenul de "izolat" nu a gresit. Am mai avut o mica cearta cu ea cum ca "noi suntem in Sud-Vest, nu in Sud" si eu tineam sus si tare ca suntem in Sud. :lol: Parca tot pe bunica am intrebat-o ce inseamna caderi de grindina si mi-ar fi zis "cand bate piatra". :lol: Cand auzeam Oltenia stiam ca e zona mea prin analogie cu judetul Olt. :lol:

Notiunea de "lapovita si ninsoare" sunt 100% sigur ca de la CONSTANTIN TICU (o mai trai?) am auzit-o prima oara, mi-l amintesc vorbind asta cu mainile impreunate pe masa, puternic ridat la fata, si pe TV alb negru DIAMANT. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Mar 30, 2010 10:42 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu in scoala generala mergeam aproape in fiecare vara la Moldova Noua, la strabunici. De fiecare data am prins furtuni extraordinare acolo, dar de FIECARE data. Si cam in fiecare zi. Eram acolo intr-un an si se spunea pe TVR 1 ca in Banat sunt posibile cantitati de 90 l/mp 8O . Prima oara cand auzisem ca se pomeneste intr-o prognoza de asemenea cantitati. Intr-adevar, in seara respectiva a plouat enorm, cred ca a treia cea mai abundenta ploaie pe care am vazut-o vreodata (primele 2 la C-ta). Asta dupa ce vreo 8 ore incontinuu au fost descarcari electrice incredibile in mammatus, fara tunete si fara ploaie. Daca nu ma insel era '98, ca juca Romania la CM si a batut Anglia in seara aia.
Cand ma duceam la Moldova Noua, stiam ca ma duc la furtuni, "boiling convection" era acolo. Insa era un cosmar "rata" de la Resita la Moldova-Noua (poate Liviu stie), un autobuz grotesc in care imi venea de fiecare data rau. Si eu am destula rezistenta la autobuzele comuniste. :lol:

De asemenea, furtuni superbe am prins si la Sipotu, undeva prin Gorj. Poate lui Neaceasca ii suna cunoscut. Stiu ca era aproape de comuna Turburea (unde s-a nascut Constantina-Dita), aveam acolo niste unchi. Tin minte ca ma balaceam in raul Gilort. :lol: Am fost de vreo 3 ori acolo, o data am stat o luna intreaga si pot sa zic ca e cam naspa vara, in afara de furtuni e canicula serioasa.

Cand eram mic mergeam cam o data la 2 ani si la Baia Mare si la Tulghies, in MM, am o gramada de rude acolo. Am vazut furtuni k-lumea, dar cel mai bine imi ramane in memorie o ninsoare care a lasat vreo 40 cm.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 1:11 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Notiunea de "lapovita si ninsoare" sunt 100% sigur ca de la CONSTANTIN TICU (o mai trai?) am auzit-o prima oara, mi-l amintesc vorbind asta cu mainile impreunate pe masa, puternic ridat la fata, si pe TV alb negru DIAMANT. :lol:

Din pacate Constantin Ticu nu mai traieste - fie-i tarana usoara... a fost intr-adevar una din cele mai respectabile figuri ale buletinelor meteo din anii comunisti, si chiar in primii dupa Revolutie. Vocea lui imi suna si acum in minte, sau felul cum pronunta Zimnicea (cu accentul pe ultimul i) - asta era o localitate frecvent pomenita in partea diagnostica pentru maxima nationala :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 1:19 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Acum este Videle in diagnozele de vara, pomenita mereu, tot cam aceeasi zona. :lol: De ZimnIcea nu stiam. Amintirile mele cu TICU sigur dateaza din 90-91, nu mai devreme de atat. :lol: Revolutia vazuta la TV imi aduc aminte cateva faze, statea bunica uluita si spunea "Aaaaa, ce scandal e aci".

Sus

MesajScris: Mie Mar 31, 2010 2:23 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Videle pt vijelie, Calafat pt maxima :)

Sus

MesajScris: Vin Mai 28, 2010 6:29 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Iata care este rezultatul faptului ca am pus un link catre meteorologie.ro pe pagina de facebook a lui accuweather:

Imagine

sa-mi dati 10 mii ca v-am facut reclama :lol:

Sus

MesajScris: Vin Mai 28, 2010 8:16 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pana la record mai e de munca... :lol:

Sus

MesajScris: Vin Mai 28, 2010 8:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ciudat oricum recordul ala, mai ales ca forumul nu avea "popularitate" mare ca si acum. 8O S-ar putea sa nu fie veridic.

Sus

MesajScris: Lun Mai 31, 2010 5:35 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Tot vineri, 213 de vizitatori unici au accesat pagina, media fiind de sub 70 de vizitatori pe zi. Recordul de vizitatori unici/zi este de 223, inregistrat in 19 feb 2009.

Sus

MesajScris: Vin Iun 04, 2010 11:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

L-am vazut pe Radu Bugiac intrand pe forum, si am zis sa aflu de unde scrie :lol:
Pe forum eram 3 persoane la ora aia, eu, Radu Bugiac si un vizitator. Am intrat pe trafic.ro si am dat track la IP pe un site dedicat, unul era din Cluj (eu) si ceilalti doi din Bucuresti. Deci Radu e (sau scrie acum) din Bucuresti. :lol:
Si inca ceva, pe trafic.ro la fiecare IP scria topicul pe forum pe care este prezent. Unul dintre IP-uri imi scria mie mesaj privat. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 05, 2010 1:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Deci iata ca nu e musai sa fii moderator sau admin pe un forum ca sa depistezi IP-ul si locatia. Ia sa incerci cand sunt eu pe forum, ca sa vad daca iti arata Slatina sau Bucuresti, ca pe RDS si RTC aparea Bucuresti la unii de pe SP care si-au pus in semnatura chestii smechere cu IP-ul tau este, ISP-ul tau este. :)

Sus

MesajScris: Sâm Iun 05, 2010 2:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Folosesti Firefox 3.0 si ai citit la repezeala toate topicurile unde s-a scris ceva nou in ultimele cam doua zile. :lol:

Imagine

totusi vad ca scrie Caracal, nu Slatina...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]