Citat:
Ideea e ca la persoanele cu un strat adipos mai mare, respectivul strat actioneaza ca o patura "care tine de cald". Apoi, avand multa grasime tendinta e sa folosesti mai multa energie pentru procesele metabolice + activitatile zilnice, si atunci cand e cald asta duce rapid la supraincalzire...
Exista si exceptii desigur, dar mai mult influenteaza circulatia periferica gradul de caldurosenie sau frigurosenie al unui om, exista clar grasi frigurosi din cauza circulatiei proaste, insa e clar ca persoana cu circulatie slaba daca mai e si slabanoaga, devine extrem de friguroasa

iar persoana cu circulatie buna (cum sunt eu) daca e si grasa (idem, am vreo 20 kg in plus

) devine extrem de calduroasa, cum sunt eu de stau cu tricou pe sub haina de iarna si la 18 grade in casa mi-e OK fata de Andrei care este turturi.
Adevarat ce a zis Andrei in legatura cu conditia fizica mai proasta a grasilor, ma enerveaza cei care nu sunt in stare sa mearga pe jos distante rezonabile, cum e sotul unei vanzatoare de la mine, un taximetrist cu burta mare

sau un coleg de fac care eu ii propuneam sa mergem pe jos 3 statii de troleu pana la blocul lui si el nu si nu, hai sa stam in statie.

Consider ca am o conditie fizica buna pentru gradul meu de ingrasare, alerg destul de repede si imi place sa merg pe jos peste 1 ora prin oras, un gras daca mai e si fumator s-a terminat, nu mai e in stare sa mearga 2 pasi. Recunosc, sunt comod si nu sunt adeptul sportului, dar practic mersul pe jos+ nefumatorismul & nebautorismul

(fumatul si bautul sunt chestii pe care le-am urat de mic) pentru un minim de grija fata de sanatate, avand in vedere ca imi place sa mananc.

Si accept sa fac anumite treburi ce presupun efort fizic, chiar ieri am carat bidoane de 5 l cu vin, cate 2 in fiecare mana, pentru ca stiu ca dupa efort ma simt bine.